BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Siloplatsen 2, vån 14

  • 3 rum och kök
  • 82 kvm
  • 5.995.000 kr / Bud
  • 2131
Värdera din bostad

Beskrivning

Toppfin lägenhet i absoluta toppskick med högt läge och milsvid utsikt samt två balkonger varav den större mot soligt västläge!

Tänk dig känslan av att gå ut på din balkong, dra in den friska havsluften och se ut över ett glittrande Saltsjön. Ett par segelbåtar glider förbi nedanför, längs kajen promenerar människor och på andra sidan inloppet syns ett grönskande Djurgården. Västerut avtecknar sig innerstadens skarpa silhuett. Du befinner dig på Kvarnholmen, stadsdelen på gränsen mellan Stockholm och Nacka. Här erbjuds du både frihet och möjlighet i stadsnära skärgårdsmiljö.

I ”Stockholm Lighthouse” bor du inte bara i en bostad utöver det vanliga utan i ett landmärke vid Stockholms inlopp. Huset med sin spännande karaktär och moderna arkitektur förmedlar en del av framtiden för området men återspeglar också dess historia.

Stockholm Lighthouse byggs ovan kajkanten på Kvarnholmen. Huset har inte bara en svindlande höjd som bjuder på en fantastisk utsikt utan även praktiska lösningar som gott om garageplatser och förråd. I Stockholm Lighthouse har du alltid nära till vattnet vid kajen. Huset får en gemensam entré med lobbykänsla och i tornet finns en gemensam samlingslokal samt en lounge med bastu och relax.

Från Kvarnholmen finns redan idag SL-båtar som tar dig till Nybrokajen på 25 minuter. Buss till Slussen gör att närheten till storstadens utbud känns väl inom räckhåll och skapar utrymme för det spontana och lilla extra. Som en del i Kvarnholmens utveckling planeras en strandpromenad hela vägen in till stan. Ska du till Nacka står den nya bron och tunneln genom Ryssberget, för bil och gående klar sedan sommaren 2016. Stadsskärgården ger dig en perfekt balans mellan puls och lugn. Här vill du bo, känslan säger att här kommer du trivas.

På Kvarnholmen växer ett område fram med restauranger kring kajkanten, service och skola. Ett boende på Kvarnholmen inbjuder till att vilja berätta om det för andra och varför inte dela med dig av din nya upplevelse!

Säljs på ritning, Tillträde januari 2018.

- Toppfint drömboende

- Milsvid utsikt

- Två stora balkonger

- Högt läge

- Optimal och öppen planlösning

- Bästa adress mitt på eftertraktade Kvarnholmen

 - Garage i huset

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök . Våningsplan 14, hiss finns. Lägenhetsnummer 11401. Föreningen Brf Silouette.

Ekonomi

Pris 5.995.000 kr / Bud. Månadsavgift 4 510 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband (100/100Mbit), IP-Telefoni ingår). Andel i föreningen är 0.84816 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Förening och fastighet

Byggnadsår 2018

Brf Silouette Org.nr: 769627-2298

130 lägenheter

 

Garage

Garage finns beläget under fastigheten med hiss till respektive trapphus. Snabb tillgång till plats.

TV och internet

Föreningen är ansluten till Telia Triple Play.

Gemensamma utrymmen

Högst upp i tornet finns en inglasad lounge med bastu och relax för alla boende samt en festlokal att nyttja. Även en gästlägenhet kommer att finnas i fastigheten.

Övrigt

V.v. se https://peabbostad.se/projekt/stockholm/stockholm-lighthouse-brf-silouette/ för mer information.

 

Områdesbeskrivning

Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn. Här kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats. Därmed har du ständigt skärgården runt hörnet. Det kommer att finnas utrymme för en mängd marina aktiviteter, som båtservice, båttvätt och seglarskola.

Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Nacka kommun satsar på en grundskola på Kvarnholmen som man har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan kommer att ligga i den gamla Makaronifabriken och vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. Förskola finns också.

Mitt på Kvarnholmen i öns gamla Spisbrödfabrik, som de sista åren fungerade som bageri, kommer ett nytt närcentrum att ta form. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service.

I Marketenteriet på norra Kvarnholmen – med stora panoramafönster ut mot hamnplan och utsikt över Stockholms inlopp – kommer en ny sjökrog att öppnas.

Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna kommer du att ha tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com