BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stora Essingen

Vänskapsvägen 40, 1/2 tr

  • 2 rum och kök
  • 33 kvm
  • Såld
  • 1133
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till ett ljust och trivsamt boende med balkong i bästa sydvästläge! Väl inne i lägenheten möts ni av en underbart luftig och inbjudande känsla där tidstypisk charm samspelar med moderna materialval i harmonisk balans. Här finner ni vackra ljusa ytskikt, ursprungsdetaljer samt generösa fönsterpartier med härligt ljusinsläpp. Möjlighet till snabbt tillträde för den som önskar. Lägenheten bjuder på en rakt igenom hög standard med helt nyrenoverat kök, nyrenoverade ytskikt och snickerier. Fina originaldetaljer i vardagsrum såsom en vacker fiskbensparkett samt tidstypiska fönsterbrädor i kolmårdsmarmor. I lägenhetens entré möts ni av den välkomnande hallen med sitt välbevarade originalgolv i sten samt platsbyggd skjutdörrsgarderob från golv till tak. Ljuddämpande säkerhetsdörr är installerad.

Det stora hemtrevliga vardagsrummet inbjuder till ett socialt umgänge där ljuset flödar fritt tack vare det generösa fönsterpartiet. Från vardagsrummet finner ni även utgång till den rymliga balkongen i ljust sydvästläge där ni kommer njuta i solen många dagar framöver. Rummet, med sin nyslipade och oljade fiskbensparkett, är lättmöblerat med gott om plats för både sällskapsdel samt matplats.

Här flyttar ni in till ett sprillans nyrenoverat kök i högsta Italienska kvalitét. Luckorna är i en stilrent grå matt kulört och bänkskivan är i klassisk Italiensk carraramarmor. Ovan marmorskivan sitter ett vitt franskt bistrokakel med fasettkant och en snygg mörkgrå fog som ger köket en härligt industriell känsla. Rummet bjuder på inbyggda dimmers ovan bänk och praktiska förvaringslösningar med skåp hela vägen upp till tak samt ett utdragsskåp i fullhöjd för alla skafferivaror. Den maskinella utrustningen är genomgående i rostfritt stål och består av en gasspis, ugn, integrerad diskmaskin, utdragbar köksfläkt samt kyl/frys. Nylagd fiskbensparkett.

Lägenhetens sovrum är utrustat med ett dubbelfönster som vetter mot sydväst och rymmer en större säng med avlastningsbord. Nylagd fiskbensparkett.  

Badrummet renoverades i samband med stambytet 2007 i stilrent vitt kakel med svart dekorrand och svart klinker. Här återfinns ett kaklat badkar, wc, handfat, spegelskåp samt en handdukstork.

Möjlighet till mer förvaring finns även i det stora vindsförrådet.

Här bor ni i fantastiskt lummiga kvarter på den lilla ön intill hjärtat av Stockholm. Endast några få minuter till Essingetorget med goda kommunikationer i form av innerstadsbuss. På gångavstånd finner ni även tvärbanan som bland annat tar er till Alvik på ca 4 minuter eller Liljeholmen på ca 10 minuter. Ett stenkast från lägenheten ligger Oxhålsbadet med mysiga bryggor och soldäck där man kan spendera många dagar med att bada och sola eller varför inte grilla i kvällssolen.  

Varmt välkomna på visning till detta sobert renoverade och eftertraktade boende med ett av de bästa lägena på ön!