BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan - Birkastan

Tomtebogatan 21

  • 1 rum och kök
  • 38 kvm
  • Såld
  • 3596
Värdera din bostad

Beskrivning

I hjärtat av Birkastan finns denna underbara bostad i en av Stockholms äldsta bostadsrättsföreningar, 98 år gammal, i ett hus byggt 1909-11. Ett varmt trevligt hem som bara måste upplevas. Fint rymligt kök med stor matplats, stort vardagsrum med snyggt och praktiskt sängskåp för dubbelsäng och helkaklat badrum. Möjlig 2:a, se alternativ planlösning. Här finns massvis med restauranger, butiker och caféer. En kort promenad härifrån finns Karlbergs slott och Karlbergskanalen som mynnar ut i Ulvsundasjön. Tunnelbana, bussar och pendeltåg runt knuten. Ett underbart och väldisponerat hem med en härlig känsla av ljus och rymd mitt i Birkastan, vad mer finns att önska?

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter och plats för förvaringsmöbler. Hallen har ett vackert original trägolv och ljusa väggar.  Här finns även bostadens rymliga klädkammare.

Underbart ljust och trevligt kök i vitt med vit mosaik ovanför arbetsbänkarna i massiv ek. I köket finns en mycket trevlig matplats med utrymme för 4-5 personer. På väggen vid matplatsen sitter en fin pärlspont som förstärker den hemtrevliga känslan i denna underbara bostad. Köket är utrustat med en högkvalitativ gasspis i rosfritt från IGF, helintegrerad diskmaskin med rostfri front, köksfläkt samt kyl/frys. Väggarna är vitmålade och på golvet finns ett vitmålat original trägolv.

Vardagsrummets två stora dubbelfönster, väl tilltagna takhöjd och ljust målade väggar ger en härlig känsla av ljus och rymd. På golvet finns ett vackert original trägolv. Här finns en mycket snygg och praktisk sängmöbel som smälter väl in i rummet. I sängskåpet rymms en 140 cm bred säng. Intill sängskåpet finns även en platsbyggd bokhylla och klädförvaring i två stora garderober.

Från vardagsrummet nås bostadens badrum. Badrummet har vitkaklade väggar och mörk sjösten på golvet. Utrustat med WC, handfat samt dusch.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bostaden skulle ev kunna omdisponeras till 2 rok, se alternativ planlösning. Alternativet kräver godkännande av föreningens styrelse och kan även kräva bygglov.

Boytan är enligt föreningens lägenhetsförteckning 37,2 kvm. Enligt uppmätning är den 38kvm.