BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Globen

Konstgjutarvägen 12

  • 2 rum och kök
  • 50 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

- Utmärka kommunikationer vid Gullmarsplan och Globen
- Stenkast till Södermalm
- Fina promenadstråk och badmöjligheter vid Årstaviken
- Rymligt kök med stora arbetsytor och mycket förvaring
- Perfekt balans mellan funkischarm och modern design
- Högt och ljust läge med utsikt över grönskande trädkronor


Välkommen till denna fantastiska gavellägenhet högst upp i ett charmigt 40-talshus. Med sina stora fönster badar bostaden i ljus och erbjuder en hänförande utsikt över grönskande omgivningar, vilket ger en känsla av lugn och avskildhet. Här får du det bästa av två världar – bevarade tidstypiska detaljer från funkiseran kombinerat med ett modernt och stilrent kök, öppet för sociala tillställningar. Lägenheten är utformad med smarta lösningar som ger gott om förvaring, både i sovrummet och i köket. Matlagningsentusiasten kommer att älska den generösa arbetsytan som vetter mot fönstret. Bo bekvämt på en lugn gata med närhet till både stadens serviceutbud och utmärkta kommunikationer vid Globen och Gullmarsplan. Med cykel når du snabbt Södermalms puls, och för dig som söker grönområden finns både Grynkvarnsparken och Årstaviken på promenadavstånd.

Perfekt för dig som söker ett boende som kombinerar stil, funktion och ett oslagbart läge!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 3 av 3. Lägenhetsnummer 1233. Föreningen Brf Ornamentet 6.

Driftskostnad

Totalt 437 kr/mån (5 244 kr/år) varav El 245 kr/mån, Försäkring 192 kr/mån. Antal personer: 1.

Föreningen
Brf Ornamentet 6. Föreningen tog över äganderätten till fastigheten 2003. Huset omfattar totalt 20 lägenheter och två lokaler som upplåtes med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar
2004/2006: Stambyte
2005: Elstammar
2004-2006: Fasadrenovering
2006: Fönsterrenovering
2006: Balkongrenovering
2005: Installation av fjärrvärme
2007: Säkerhetsdörrar har installerats
2009: Obligatorisk energideklaration
2012: Obligatorisk radonmätning (lägre än riktvärdet)
2013: Asfaltering
2014: Portar
2015: OVK
2018: Byte av samtliga fönster

Föreningen har inga större renoveringar planerade (kontrollerat med styrelsen 2024-04-26). 

Tv och bredband
Bredband debiteras tillsammans med kabel-tv som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 195kr.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns gemensam tvättstuga och cykelförråd.

Parkering
I området råder boendeparkering.

Mark
Föreningen äger marken.

Ekonomi
Föreningen har nyligen höjt och det var för att täcka några arbeten som utfördes på källarrör samt för att förbättra likviditeten. Föreningen kommer eventuellt sänka lite om ett år enligt deras likviditetsplanering, om inget stort oförutsett sker (kontrollerat med styrelsen 2023-08-11).

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Denna bostad präglas av genomgående högkvalitativa materialval som parkettgolv i afrikansk mahogny som löper genom hela bostaden, vilket ger en varm och inbjudande känsla i varje rum. De ljusa väggarna skapar en härlig kontrast och förstärker bostadens ljusinsläpp, medan de vackra fönsterbrädorna i sten bevarar den klassiska funkischarmen. Hemmet har en välplanerad planlösning med smarta förvaringslösningar och en elegant, genomtänkt design.


Den välkomnande hallen har ljusa väggar och en mönstrad fondvägg som sätter tonen för resten av hemmet. Här finns parkettgolv i afrikansk mahogny och infällda spotlights i taket som ger en modern känsla. Hallen erbjuder gott om förvaring i tre inbyggda garderober med överskåp, och en säkerhetsdörr ger extra trygghet.

Sovrummet har sandfärgade väggar med en mönstrad fondvägg som adderar en personlig touch. Ett stort fönster ger rummet ett fint ljusinsläpp, och platsbyggda garderober tillsammans med en arbetsplats under spotlights gör sovrummet både praktiskt och stilfullt. Den platsbyggda 1,6 m-sängen är perfekt placerad vid fönstret, vilket skapar en lugn och harmonisk sovplats.

Ett stilrent och modernt kök med sandgrå matta luckor från Härjedalskök som lyses upp av spotlights under överskåpen. Det röda glaskaklet ovanför arbetsbänken i oljad acajou ger köket en unik och personlig touch. Köket är utrustat med kvalitativa vitvaror i rostfritt stål från Gorenje, inbyggd ugn och mikro, samt en glaskeramikhäll och integrerad diskmaskin. Den rymliga matplatsen har plats för 4-6 personer och ett stort burspråksfönster ger rummet ett vackert naturligt ljusflöde. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör köket till en perfekt plats för både vardagsliv och sociala tillställningar.

Vardagsrummet är ljust och rymligt. Rummet har vita väggar och en sandfärgad fondvägg som tillför karaktär. Fönster i två väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp hela dagen och härifrån når du den soliga balkongen. 

Balkongen är en riktig oas med sitt soliga söderläge, perfekt för att njuta av solen från morgon till kväll. Här finns gott om utrymme för både loungemöbler och växter, vilket gör den till en idealisk plats för avkoppling eller sociala stunder under varma sommarkvällar. Den stilfulla trätrallen bidrar till en inbjudande och ombonad känsla, där du kan skapa din egen lilla utomhusoas.

Badrummet är fräscht och funktionellt, med ett vitt klinkergolv och ljusblå kaklade väggar. Det är utrustat med en duschhörna med vikbara glasdörrar, WC och handfat. Fönstret släpper in dagsljus och ger bra ventilation, och förvaringsskåpet tillsammans med en ljusramplist skapar en praktisk och trivsam miljö.

 

Förråd
Ett praktiskt källarförråd tillhör lägenheten.

Områdesbeskrivning

I området kring Gullmarsplan och Globen finner du det mesta du behöver, här bor du centralt med kort cykel- eller promenadavstånd till Södermalm. Närhet till grönska har du genom Årstaskogen som ligger inpå knuten. Här har du härliga promenadstråk och löpslingor. samt Nackareservatet inom räckhåll.

Inom några minuters promenad har du Globens tunnelbana samt köpcentrum med shopping. Intill ligger Tele2 arena samt Tolv Action Center med restauranger och aktiviteter så som minigolf och bowling.

Tunnelbanans gröna linje stannar här och du når Södermalm på ca. 7 min och Stockholms city på någon ytterligare minut. Vid Gullmarsplan stannar även tvärbanan som trafikerar Hammarby Sjöstad, Liljeholmen och Alvik. Du kommer snabbt ut på Södra länken, E4:an, Nynäsvägen och Värmdöleden.