BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Fredhäll / Kungsholmen

Frödingsvägen 7

  • 2 rum och kök
  • 40 kvm
  • 3.695.000 kr /BUD
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna optimalt planerade och charmiga lägenhet med en rymlig balkong i härligt västläge. Här bor ni i ett lugnt och fridfullt område med underbar 30-talscharm, där tidstypiska detaljer som breda fönsternischer, generös takhöjd och vackra snickerier har bevarats. Det rymliga vardagsrummet är lätt att möblera och skapar en inbjudande atmosfär, medan sovrummet erbjuder en harmonisk och rofylld plats för vila. Köket är stilrent och har gott om arbetsytor, och det helkaklade badrummet är fräscht och modernt. Lägenheten präglas av ljusa interiörer och ett elegant parkettgolv som förstärker den hemtrevliga känslan.

Du bor i en populär och välskött HSB-förening som äger marken och erbjuder en rad fina faciliteter, såsom bastu, gästlägenheter och gym.

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1 av 4 , hiss finns. Lägenhetsnummer 726. Föreningen HSB:s Bostadsrättsförening Fredhäll i Stockholm.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Tele2 och Bahnhof 1000Mbits.

Ekonomi

Pris 3.695.000 kr /BUD. Månadsavgift 2 556 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, En obligatorisk kostnad för internetuppkoppling om 69 kr/mån samt tilläggsförsäkring om 18 kr/mån ingår).

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 160 kr/mån, Gas 240 kr/mån. Antal personer: 1.

Byggnadsår
1931

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
HSB Brf Fredhäll i Stockholm är en äkta brf som bildades 1931-10-01. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Briljantsmycket 3 och 4, Skogslandet 1, 2 och 3, samt Purpur 1 och 2. Av föreningens 858 lägenheter upplåts 790 lägenheter med bostadsrätt, 53 hyresrättslokaler, 5 lokaler som är föreningens. I föreningen finns det 58 lokaler varav Vivere Fastigheter AB har bostadsrätten för två. Resten innehar föreningen.

Utförda renoveringar
1960-talet - Köksstammar byttes. Köksstammarna har relinats i olika etapper t.o.m 2013.
1990-92 - Samtliga badrumsstammar byttes och samtidigt renoverades alla badrum. Under samma period byttes alla elledningar (stigarledningar) ut. Även balkongrenovering.
1997 - Fasadrenovering på föreningens sju fastigheter (fem huslängor).
2007 - Föreningen investerade i en helt ny sopsug.
2010 - En stor majoritet av badrumsstammarna har högtryckspolats.
2013 - Alla 27 portar har blivit utbytta vilket minskat föreningens energiåtgång.
2016 - Renovering av fastigheten Skogslandet 2; fasad inkl. tak, fönster och delvis balkonger.
2016 - Alla föreningens lägenheter fick en godkänd OVK i maj.
2016 -2018 Renovering av balkonger, tak och fasad
2018 - Installation av nytt källsorteringssystem samt stängning av tidigare miljörum
2019 - Renovering av föreningens 8 tvättstugor samt renovering av uteplats Vitalisvägen 9
2020 - Renovering av föreningslokalen.
2021 -  Stamspolning i både kök och badrum.
2022 - OVK genomförd.
2023 - Injustering etapp 2 och 3 av samtliga element i föreningens 5 hus.

Kommande renoveringar
2026 - Byte av värmeväxlare.
2027 - Målning av trapphus.
2027 - Renovering av fönster och dörrar.

Tv och bredband
Fiberbedband via Bahnhof, kostnad om 69 kr/månad, tillkommer som obligatoriskt tillägg på månadsavgiften. TV via Tele2, basutbud (analogt) ingår i avgiften.

Gemensamhetsutrymmen
Två st gästlägenheter som medlemmarna kan hyra. Föreningen har åtta st tvättstugor varav en ligger på entréplan i detta hus (Ernst Ahlgrens väg 2). Det finns en föreningslokal som även inrymmer en bastu. Vidare finns miljöstation i källarplanet på Adlerbethsgatan 21 samt en snickarbod i källaren på Ernst Ahlgrens väg 10. Föreningen har även två barnvagnsförråd

Parkering
Föreningen har sex st parkeringsplatser, kö till dessa. I övrigt gäller boendeparkering via Stockholms Stad på närliggande gator.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok med minsta ägarandel på 10%.


Överlåtelseavgift 2024
1 433 kr, debiteras köparen.

Pantsättningsavgift 2024
573 kr.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Protector. I försäkringen ingår styrelseansvar. Hemförsäkring tecknas och bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna, kollektivt bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring

Nettoskuldsättning
146 465 kr

Övrigt
För mer information se föreningens hemsida: www.brffredhall.se

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Fredhäll tillhör stadsdelen Kungsholmen och ligger intill Marieberg. Fredhäll planerades och byggdes på 1930-talet med visionen att bygga hem i samklang med naturen och präglas av en stilren och tidig funkisarkitektur.

Gröna omgivningar, promenadstråk, närhet till vatten, caféer och kvarterskrogar. På promenadavstånd finns utmärkta matbutiker, bank, systembolag och apotek.

På någon kilometers avstånd finns även ICA Maxi med sitt breda utbud. Bad och solmöjligheter finns på Fredhällsklipporna samt vid Fredhällsbadet bara några minuter bort. Under vår och sommar kan man njuta av den vackra mälarutsikten från uteserveringen på restaurang Solstugan.

Bra kommunikationer med T-bana Kristineberg (grön linje) som tar dig till Fridhemsplan på 2-3 minuter och alldeles intill går innnerstadsbussarna 59 och 61.