BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka Strand

Augustendalsvägen 37, 2 tr

  • 3 rum och kök
  • 83 kvm
  • 6.295.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Belägen på första parkett vid kajen i hjärtat av eftertraktade Nacka Strand, med Stockholms inlopp och Kungliga Djurgården som närmsta granne, finner vi denna moderna 3:a i gavelläge med en underbar balkong som bjuder på en härlig utsikt ut mot glittrande Saltsjön och dess livliga båtliv!

Lägenheten bjuder på ett stilrent och funktionellt boende i toppskick med en genomtänkt helhet som skapar de bästa förutsättningarna för ett bekvämt vardagsliv. Lägenhetens genomgående planlösning med lättillgängliga rum i kombination med generösa fönsterytor med låg bröstning skapar en ljus och luftig atmosfär.  

Lägenhetens planlösning är perfekt planerad med två sovrum, två badrum, gott om förvaring samt en social och delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Från vardagsrummet nås bostadens ljuvliga balkong via panorama skjutdörrar som bjuder på en rogivande utsikt ut mot Stockholms inlopp och kajen i Nacka Strand. Bostadens balkong ligger i ett insynsfritt läge på gaveln och man har gott om plats för lounge-grupp, grill och växter. Vardagsrummet rymmer plats för soffgrupp och valfria möbleringsmöjligheter. Lägenheten erbjuder en genomgående hög materiell standard med bland annat fullutrustat kök från Ballingslöv med hel kyl och frys i rostfritt samt gott om arbetsytor och förvaring bakom vita skåpluckor, ekparkettgolv och fönsterbänkar i natursten. Matplatsen har gott om plats för stora sällskap. 

Man välkomnas via säkerhetsdörr av en stor hall med praktiskt klinkergolv och avhängningsmöjligheter direkt till vänster. Bostadens master-sovrum är väl tilltaget med plats för 180 säng, byrå och gott om förvaring i form av skjutgarderober längs ena väggen. Det andra sovrummet ligger i anslutning mellan master-sovrummet och vardagsrummet och har plats för säng, garderob och annan valfri inredning. Bostadens stilrena badrum nås från hallpassagen. Det ena badrummet har vitt kakel och grått klinkergolv och bjuder på moderna bekvämligheter som bl.a. golvvärme, spotlights i tak, duschhörna med glasvägg och vattenfallsdusch, handdukstork, handfat med vit kommod, stor spegel, vägghängd toalett samt separat tvättmaskin och torktumlare från SIEMENS med praktisk arbetsbänk ovanpå. Bostadens andra badrum har vitkaklade väggar och grått klinkergolv med inredning i form av badkar/vattenfallsdusch, golvvärme, spotlights i tak, torkställ, handfat med vit kommod, stor spegel och en vägghängd toalett. 

Bostaden nås smidigt med hiss direkt upp från fastighetens entré belägen vid kajen eller via föreningens enorma garage. 

BRF The View har ett perfekt strategiskt läge. Önskar du ta båt in till stan så kan du ta SL's mysiga pendelbåtar linje 80 eller 83 som avgår från ångbåtsbryggan vid Nacka Strand. Området trafikeras även av flertalet busslinjer från den närmaste hållplatsen, ett stenkast från fastigheten. Här trafikerar bl.a. linje 443 som avgår var 7:e minut i rusningstid och tar er till Slussen på 16 minuter. Ett par minuter bort ligger Nacka Forum, ett av Stockholms största köpcenter med komplett service- och butiksutbud. Härifrån har man täta och utmärkta kommunikationer. I bostadens direkta närhet har man flertalet fantastiska restauranger, vackra promenadstråk, padelbanor, florist, nyöppnad matbutik, café, foodtrucks, SATS, och den populära hamnkrogen J Nacka Strand. Bland förskolor finns bl.a. Nacka Strands förskola och Skeppet. För de äldre barnen finns i området Nacka strands skola åk 1-3, Internationella Engelska skolan åk 4-9 och Nacka Strands Gymnasium.

Missa inte denna fantastiska bostad!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2 av 11, hiss finns. Lägenhetsnummer 88758-01-01-21201. Föreningen Brf The View.

Byggnadssätt

Ventilation: FTX System. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Ownit.

Ekonomi

Pris 6.295.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 4 940 kr (Värme, kallvatten ingår). Andel i föreningen är 0.36871 %.

Driftskostnad

Totalt 890 kr/mån (10 680 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån, Övrigt 240 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Byggnadsår
2017-2020

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

Föreningen
Brf The View bildades 2015 och äger fastigheten Nacka Sicklaön 13:79 där det idag färdigställts ett flerbostadshus innehållandes 268 lägenheter, samtliga med bostadsrätt, 1 kommersiell lokal med hyresrätt och ett garage med 236 platser. Total lägenhetsyta är ca 23 368 kvm och de kommersiella lokalerna har en yta om ca 479 kvm. 

Ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget. Föreningen höjde avgiften med 9,6% 2024-01-01. Styrelsen följer utvecklingen i omvärlden framåt men i dagsläget är inga ytterligare höjningar planerade för 2024 (Styrelsen 2024-05-30).

Kommande renoveringar
Föreningen följer en upprättad långsiktig underhållsplan. Inga renoveringar i gemensamma ytor eller funktioner är budgeterade eller beslutade.

Kabel-TV och Bredband
Föreningen har gruppanslutning Ownit gällande fiberbredband (100/100 Mbit/s), kabel-TV och IP-telefoni. För dessa tjänster läggs ett obligatoriskt tillägg om 240 kr/mån på avgiften.

El och Varmvatten
Föreningen har ett gemensamt avtal för el och varmvatten men varje lägenhets förbrukning mäts separat och de boende betalar själva för sin förbrukning.

Gemensamhetsutrymmen
I anslutning till entréerna finns ett kombinerat barnvagns- och rullstolsförråd. För förvaring av cykeln finns ett cykelförråd i källaren och cykelplats kommer även finnas utomhus. Man kan också nyttja gård med lekplats och återvinningshus.
Till varje lägenhet hör ett förråd.

Tvättstuga
Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare undantaget de så kallade "Studiolägenheterna". Dessa är istället förberedda för tvättmaskin med el, vatten och avlopp. Det finns därför en tvättstuga enbart för dessa studiolägenheter.

Parkering
Från och med 2024-04-01 är parkeringsavgifterna i garaget för bil 1350 kr/månad, MC 430 kr/månad och moped 270 kr/månad. Elladdning bil: 2,74 kr/kWh. Enligt avtal med Opigo Garage: I dagsläget har alla boende i Brf The View möjlighet att teckna avtal för en parkeringsplats i garaget. Vid intresse av garageplats, kontakta Fastighetsägarna Tel: 08-617 76 00 Hemsida: www.fastighetsagarna.se/tjanster/fastighetsservice/

Marken
Föreningen äger marken och behöver inte oroa sig för höjda tomträttsavgälder.

Överlåtelseavgift
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift á 2,5% enligt gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgiften ersättes av säljaren.

Pantsättningsavgift
Föreningen tar ut pantsättningsavgift. Avgiften är av gällande prisbasbelopp.

Ägande
Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.
Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel är 10 %.

https://www.brftheview.se

Områdesbeskrivning

Nacka Strand är en trevlig stadsdel under förändring och uppbyggnad från gammal kontorsstad till bostadsområde. Här bor du med närhet till Stockholms skärdgård men också Stockholm City och Nacka Forum som är ett av Stockholms största köpcentrum med ca 150 butiker. Med båtfärjan Sjövägen kan du med SL ta dig till Nybroviken på bara 30 min, med färjan når du också Frihamnen och Lidingö. Buss 443 som du når runt hörnet tar dig till Slussen på bara 10 min. En förlängning av tunnelbanan planeras med tänkt station bara 800 meter från The View. Förutom SL-färjan stannar här flera skärdgårsbåtar. Du har trevliga promenadstråk och naturen precis utanför. Med bil kommer man snabbt till motorväg och Södra Länken. Vid Nacka gymnasium finns idrottshallar som erbjuder både simning, ishockey, fotboll, dans med mera. Det finns också flera förskolor, skolor, restauranger, gym och närbutiker i närheten. Här bor du alltså med närhet till allt du kan tänkas behöva i ett växande område!