BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hägerstensåsen

Lotterivägen 14

  • 3 rum och kök
  • 68 kvm
  • 4.795.000 kr / BUD
Värdera din bostad

Beskrivning

HÖGST UPP I HUSET MED GAVELLÄGE! Varmt välkommen till denna mycket välplanerade trea på toppläge! Lägenheten är belägen högst upp i huset med gavelläge och en soldränkt balkong. Balkongen nås från vardagsrummet och vetter i bästa söderläge. Gavelläget ger fönster i tre väderstreck och detta i kombination med en väl tilltagen takhöjd skapar ett fantastiskt ljusflöde genom rummen. Många vackra originaldetaljer är bevarade i lägenheten och här ges en rofylld och härlig känsla. Det finns rymliga sociala ytor och i såväl köket som i vardagsrummet finns plats för matbord. Köket är välutrustat och bevarade originaldetaljer möter härligt gröna detaljer och en snygg kaklad bänkskiva. I lägenheten finns goda förvaringsmöjligheter i inbyggda originalgarderober och två tillhörande källarförråd. Badrummet är helkaklat och här finns både badkar och fönster, det är också förberett för tvättmaskin.

Förutom en fantastisk lägenhet är den dessutom belägen i en stabil och välskött förening. Lånen uppgår till ca 9 miljoner  enligt årsredovisningen för 2023 och det finns fortfarande två hyresrätter kvar varav båda är treor vilket innebär ett stort dolt kapital.Missa inte denna visning!

Gavelläge på våning 3/3
Mycket välplanerad
Stilrena materialval
Fantastiskt ljusinsläpp
Balkong i söderläge
Goda förvaringsmöjligheter
Sociala ytor
Välskött och stabil förening
Lugn gata
Matbutiker och restauranger

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Våningsplan 3/3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 18. Föreningen Brf Lotteriet 3.

Ekonomi

Pris 4.795.000 kr / BUD. Månadsavgift 5 173 kr (värme och vatten ingår). Andel i föreningen är 6.93878 %.

Driftskostnad

Totalt 417 kr/mån (5 004 kr/år) varav El 260 kr/mån, Försäkring 157 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är uppskattade och kan både vara högre och lägre för ny ägare.

Föreningen
Brf Lotteriet 3 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Lotteriet 3 år 2006. Föreningen består av 18 lägenheter, varav 2 är hyresrätter (dold tillgång). I föreningen finns 5 lokaler som är upplåtna med hyresrätt.

Byggår
1948

Mark
Föreningen äger marken.

Föreningens ekonomi
Föreningen äger marken och har ca 600.000 kr i kassan. Föreningen har två hyresrätter varav båda är 3 rok kvar som kan säljas i framtiden. För mer information om föreningens ekonomi se bilagd årsredovisning 2020.

Utförda renoveringar
2023 Byte av en tvättmaskin och en torktumlare i tvättstugan. Byte av radiatorventiler och stamventiler, byte av cirkulationspump radiatorsystemet. Installation av tryckstegringspump (bättre vattentrycket i kranar). Byte av ställdon (till varmvattnet)
2022 Montering av fläkt för frånluftsventilation - Utfört i samband med OVK-besiktning
2021 Källardörr utbytt
2018 Stamspolning
2018 Renovering av entrétrappa port 12
2017 Ny utomhusbelysning
2016 Byggnation av två nya sopkärl
2016 Byta av 1 st tvättmaskin
2016 Montering av fönstergaller i källarplan
2013 Fasad, fönster & balkongrenovering
2012 Anslutning till Stockholms Stads fibernät
2011 Takrenovering
2009 Renovering av källargolv
2009 Stambyte
2009 Byte av portar
2009 Ytskikt renoverade i trappuppgångar
2009 Renovering av toalett i källare och i kontorsutrymme

Gemensamhetsanläggningar
I föreningens källarplan finns tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. I källarplan finns även lägenheternas förråd samt cykel/barnvagnsrum.

Parkering
Föreningen disponerar över 3 st parkeringsplatser, separat kö. Kostnaden för parkeringsplats är 600 kr/mån. Boendeparkering enligt skyltning gäller i området.

Månadsavgift
Värme, vatten ingår i avgiften. Obligatoriskt tillägg om 169 kr/mån för bredband via Tele2

TV och bredbandsanslutning
TV och bredband finns tillgängligt via Tele2. Bredbandet är ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

Överlåtelseavtal
1433 kronor

Pantsättningsavgift
573 kronor/pant

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Här bor du i ett mycket eftertraktat område med närhet till både grönområden, cityspuls och all tänkbar service. I området finns goda kommunikationer med bl.a tunnelbana och buss (buss 147 till Liljeholmen), livsmedelsbutiker, restauranger och pizzerior. En kort promenad bort ligger Telefonplan med Konstfack, flertalet omtalade restauranger, SATS, apotek, bank, bibliotek, större livsmedelsbutiker och mycket mer. Vid Telefonplan finns även en av Europas bästa klätteranläggningar. För den som gillar att bada finns Hägerstensbadet (Personnebadet) med utomhuspool och nybyggt utegym samt Västertorps idrotts- och simhall.

Här erbjuds flera rekreationsmöjligheter och mysiga naturområden vid Mälaren, omtyckta Vinterviken samt Örnsbergsklipporna där bad, båtliv, fiske, skridsko- och skidåkning är möjliga aktiviteter. På sommaren kan du njuta av utomhusteater i området samt Aspuddens parklek med ett litet fik, grill, djur och både inom- och utomhuslek.

In till city tar det ca 15 min med T-bana. På cykel tar du dig till Södermalm på ca 10 min.