BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Högdalen

Harpsundsvägen 153

  • 3 rum och kök
  • 76 kvm
  • 2.690.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till en ljus och mycket trivsam 3:a som helrenoverades 2021. Här bor du i en stor och välskött föreningen med låg belåning i lugna kvarter nära Högdalens Centrum. Utmärkta kommunikationer, parken och butiker finner du inom kort promenadavstånd.

Väl inne i lägenheten finner du väldisponerade och väl tilltagna rum som tillsammans med det härliga ljusinsläppet från alla fönsterpartier skapar en luftig och inbjudande känsla.

Vidare finner du en välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och ett tåligt klinkergolv, stort vardagsrum, två rogivande sovrum i var sin ände av lägenheten, modernt kök med bra förvaring och ett helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Utmärkt förvaring i master bed-room med skjutdörrsgarderob längs med hela väggen. Utanför porten finner du en lugn och grönskande gård.

Föreningen är en stor och stabil HSB föreningen som sköts med kärlek och engagemang sedan 50-talet. Mycket låg belåning och god ekonomi. Det finns både gym, bastu och stor föreningslokal att hyra för medlemmarna. Innergårdarna är gröna och väl skyddade från trafik.

Högdalens Centrum når du på en kort promenad som erbjuder stort utbud av servicebutiker och kommunikationer både bussar och Tunnelbana. Till T-centralen tar det bara ca 19 min. I området finns även sporthall, skatepark och i närområdet sjön Magelungen.

Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Lägenhetsnummer 857. Föreningen HSB Brf Högdalen i Stockholm.

Ekonomi

Pris 2.690.000 kr /Bud. Månadsavgift 4 360 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 0.1651 %.

Driftskostnad

Totalt 459 kr/mån (5 508 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 160 kr/mån, Övrigt 99 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade. Punkten övrigt avser en obligatorisk kostnad för internetuppkoppling.

Överlåtelseavgift

1 666 kr

Byggnaden
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1955
Uppvärmning: Fjärrvärme
Hiss: Finns ej

Föreningen
Välkommen till "Lilla Södermalm", ja så kallas Brf Högdalen.? Föreningen ligger ett stenkast från Högdalens Centrum med flera skolor och goda kommunikationer via tunnelbanan till stan, och ett antal bussar till Farsta, Huddinge, Balingsnäs, Älvsjö, och Liljeholmen. Från Globen går även tvärbanan i flera riktningar.

Föreningen bildades 1953 och husen byggdes 1955. Den består av 5 st fastigheter, 13 huskroppar och har för närvarande 751 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 35 st lokaler med hyresrätt, 215 st parkeringsplatser, 84 st garageplatser och en stor föreningslokal som tar 75 personer för festliga tillfällen.

Föreningen är stor och välskött med låg belåning. Det finns tre anställda fastighetsskötare och Fastighetsexpeditionen ligger på Trollesundsvägen 108. Föreningen innehar marken med tomträtt och tomträttsavgäld för de totalt 5 fastigheterna sker mellan 2024-2036. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens avgift så varje enskild boende medlem behöver inte skaffa det om man inte vill.

Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av HSB. Föreningen har byggt ett miljöhus till varje gård som tar emot olika typer av sopor. Sopnedkast finns även för hushållssopor. Besök gärna föreningens informativa hemsida www.hsb.se/stockholm/brf/hogdalen och se mer information i årsredovisning samt stadgar. Vid frågor direkt till styrelsen går det bra att maila: hogdalen.styrelsen@bredband.net.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Minsta ägarandel: 10 %. Föreningen godkänner dock ej juridisk person.

Avgiftsförändring
Det finns inget beslut om avgiftsförändring.

Avgift
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud från comhem). Ett tillägg på 99 kr/mån tillkommer för bredband.

Utförda renoveringar
2023 - Relining av liggande stammar
2022 - OVK
2022 - Ombyggnad av 5 st lokaler till 11 st lägenheter
2021 - Ommålning av trapphus, stamspolning
2018 - Lokal ombyggd till bostadsrättslägenhet
2017 - Lekplatser uppdaterade
2016 - OVK
2015 - Fasadrenovering av husgavel på Trollesundsvägen
2015 - Byten av stuprör
2013 - Fönsterrenovering där samtliga fönster och balkongdörrar renoverades
2004 - Takomläggning, införde gemensamhetsel.
1998 - Stamrenovering.
1997 Fasad- och balkongrenovering
1968 förstärktes elnätet i hela föreningen så att gasspisarna kunde bytas ut till elspisar

Kommande renoveringar
Det finns inga beslut om några större renoveringar i närtid.

El
Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang och elen debiteras på samma faktura som månadsavgiften. Mätning görs var tredje månad.

Bredband och TV
Kabel-tv via Tele2 (Basutbudet ingår i månadsavgiften). Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Telenor för bredband. Varje medlem får 500/500 Mbit/s för ett tillägg om 99 kr, tillkommer utöver månadsavgiften.

Tvättstugor
Det finns flera gemensamma och välutrustade tvättstugor inom föreningen. Tvättstugor finns på Harpsundsvägen 95, 115, 135 och 163 samt Trollesundsvägen 108, 159 och 179. Digital bokning för tvättid,

Gårdsplats/Innergård
På de flesta gårdar finns en fast året-runt-grill där alla medlemmar är välkomna att grilla. Föreningen har även anlagt en boulebana på gården närmast centrum.

Övriga lokaler
I föreningen finns en träningslokal med utrustade gymmaskiner samt fria vikter, här finns även bastu och dusch ( Harpsundsvägen 95). Föreningens medlemmar har även tillgång till en smakfullt renoverad festlokal (som inrymmer ca 75 sittande matgäster). I lokalen finns en musikanläggning. Lokalen bokas på fastighetsexpeditionen och en depositionsavgift om 500 kr tas ut i samband med bokningen. I föreningen finns flera intresseklubbar som engagerar medlemmar. Såsom vävklubb, motionsklubb, pensionärklubb, målarklubb och en fotoklubb. Fyra gånger per år kommer föreningens egen tidning Trollharpan ut.

Källarförråd
Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns även cykel och barnvagnsförråd i föreningen.

Bilplats
Föreningen tillhandahåller 82 garageplatser och 215 parkeringsplatser. P-plats med eluttag kostar 200 kr/mån och utan el 125 kr/mån. För närvarande ca 1 års väntetid i kön för parkeringsplatser. Priset på garageplatserna skiljer sig beroende på storlek samt kvm men kostar från 605 kr/mån. För garage ligger kötiden på ca 15 år. I närheten av lägenheten finns även ett flertal kostnadsfria 7-dygnsparkeringar.

HSB
Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB, kostnad för detta är 500 kr/person (depositionsavgift som återfås vid utträde) och en årsavgift på ca 300 kr/lägenhet.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
I samband med överlåtelsen tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 1 628 kr (3,5 % av gällande prisbasbelopp som faktureras säljaren) samt en eventuell pantsättningsavgift på 698 kr (1,5 % av gällande prisbasbelopp som faktureras köparen).

Övrigt
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Områdesbeskrivning

Högdalen Centrum?
I Högdalens Centrum har småstadens charm med sina många små butiker och sin trevliga atmosfär med ett stort serviceutbud i form av välsorterade matvarubutiker som t.ex. ICA, Coop och Matdax, apotek och bank, systembolag samt ett flertal affärer som t.ex. Kicks, Jysk och Lindex, restauranger, caféer och gatukök. På sommaren dukas även upp trevlig torghandel med färsk frukt och grönt vid den fina fontänen i Högdalen. Större shoppingmöjligheter finns i Globen City som erbjuder över 60 butiker och nås med tunnelbanan från Högdalen på ca 8 min. Titta gärna in på Högdalens Centrum egna hemsida för mer information och öppettider: http://www.hogdalencentrum.se/

Det finns även bland annat en simhall, där det i samma byggnad finns idrottshall, gym samt en bowlinghall. I närheten finns även en av Europas största skateparker. Högdalen har närhet till fina strövområden och sjön Magelungen, som har ett stort frilufts- och naturvärde, för fiske, bad, båtturer och skridskoåkning. I närområdet finns även flera trivsamma grönområden vilka är givna för både picknick och lek.

Kommunikation?
Kommunikationerna med stadsdelen är mycket goda med tunnelbanestationen Högdalen bara någon minut från bostaden. Den tar dig till citylivets begivenheter på ca 10 minuter. Det finns också flera bussar som trafikerar området, bl.a. buss 143 som trafikerar sträckan Liljeholmen, Årstaberg, Älvsjö Station, Hagsätra och Högdalen samt buss 172 som trafikerar Norsborg, Hallunda, Fittja, Huddinge, Högdalen, Gubbängen, Hökarängen, Norra Sköndal och Skarpnäck.


Skolor / förskolor?
Det finns flera bra förskolor och skolor i närområdet. Närmast hittar ni Bandhagens skola (åk 0-6), men även Bäckahagens skola (åk 0-9) och Gullvivaskolan (åk 0-6) ligger nära. Ca 1,3 km bort hittar ni Rågsvedsskolan (åk 0-9), 1,5 km bort Sturebyskolan (åk 0-9) och 1,6 km bort Örbyskolan (åk 0-6). För mer information om skolorna i området se www.stockholm.se