BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen- Stora Essingen

Flottbrovägen 25

  • 1 rum och kök
  • 33 kvm
  • 2.495.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

- Skuldfri brf med fem miljoner i kassan!
- Enrumslägenhet i mycket fint skick!
- Nära affärer, service & kommunikationer
- Rejält kök med matplats & diskmaskin
- Fiskbensparkett & originaldetaljer
- Möjlig 2:a
- Stora fönsterpartier
- Sjönära läge

Välkomna till detta stiliga boende på Flottbrovägen. Innanför den vackra 20-talsfasaden gömmer sig en Art-Deco pärla med den magiska egenskapen att lyckas kombinera funkisromantik med modern stil. Fiskbensparketten kombineras med bravur till rummen målade i stilsäkra färger. Lägg märke till Morristapeten i hallen och de målade snickerierna samt de smäckra taklisterna. Lägenheten är renoverad och inredd av inredningsexperter bara en sån sak! I rummet ryms soffa och säng samt övrigt möblemang med lätthet. Tv:n ryms magnifikt under bokhyllan. Köket har släta luckor vitt. Här finns gott om förvaring för dina köksredskap. Diskmaskin är installerad. Funktionell bänkskiva i grått bryter av fint till de vita kakelplattorna. Matplats för flera finns och en dörr att stänga till om du vill sitta arbeta i ro i köket. I hallen finns en smidig garderob och avhägningsytor. Badrummet bjuder duschhörna, wc-stol, handfat och handdukstork, spegelbadrumsskåp tar hand om förvaringen. Möjlighet finns att installera tvättmaskin. Boendet präglas av rejäla materialval och originaldetaljer, vad sägs om fiskbensparkett och speglade dörrar. De stora fönsterpartierna i sann funkisanda ger fina ljusinsläpp. Utsikten är till föreningens prunkande innergård. Balkong finns i trapphuset, perfekt för morgonstundens njutning. Nytillverkad säkerhetsdörr i tidstypisk stil äro installerad och förråd finns i källaren.

Föreningen är skuldfri och extra inkomster fås genom uthyrning av garageplatser, lokaler, förråd samt en hyreslägenhet. Ca fem miljoner finns i kassan vilket gör både låneinstitut och bostadsrättsinnehavare lycklig.

 

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Lägenhetsnummer 109. Föreningen BRF Klädstrecket 24 .

Ekonomi

Pris 2.495.000 kr. Månadsavgift 1 869 kr (Värme, Vatten, fiber, kabel-TV (grundutbud) ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Bostadsrättsföreningen Klädstrecket 24 är en äkta förening från år 2011 med 84 bostadsrätter på adresserna Badstrandsvägen 20-26 & Flottbrovägen 23-29. Det är en mycket välskött bostadsrättsförening och byggnader i fint skick, hyresintäkter fås från 3 hyreslokaler samt 10 förråd & 19 garageplatser. En fin framtida dold tillgång är 1 hyresrätt vilken fortfarande ägs av föreningen. Marken ägs av föreningen. Den totala bostadsytan är på 5 134 kvm. Fyra råvindar har under året byggts om till etageboenden vilket gör att andelstalen justeras 2024. Ekonomisk förvaltare äro Save-Time AB. 

Arkitekten som ritat byggnaderna heter Carl Åkerblad och var född 1905. Byggnaderna andas Art-Deco och stilen de är byggda i kallas Swedish-Grace. Den kända arkitekten Carl Åkerblad har ritat byggnaderna. Carl studerade vid Kungliga Tekniska högskolan 1905–1909 med påföljande studier & examen från Kungliga Konsthögskolan 1912. Han var mycket produktiv och hade redan före 1930 ritat ett 60-tal byggnader, i huvudsak bostadshus. Lägg märke till de magnifika skifferinklädda portalerna till varje portuppgång!

Föreningen har mycket god ekonomi & är skuldfri. I likvida medel finns ca 5miljoner kronor, vilket glädjer både bank och lägenhetsägare. Dessutom är ca 500.000kr på väg att förstärka kassan ytterliga genom försäljning av råyta.

Värme & ventilationssystem
Värmesystem - fjärrvärme. Ventilation - självdrag.

Renoveringar
2024 Nytt bevattningssystem i trädgården är installerat
2023 Påbörjat arbete med att optimera användningen av fjärrvärme samt målning av ytskikt i olika delar av fastigheten (bl.a. trapphuset till tvättstugan i port 26)
2023 Hobbyrummet i port 26 har färdigställts och är öppet för föreningens medlemmar
2023 Rensning av ventilationskanaler i huset på Badstrandsvägen
2022 Utökning av laddboxar i garaget så laddning kan ske från samtliga parkeringsplatser. Dränering kortsidan mot Gammelgårdsvägen
2021 Takrenovering
2018 Ombyggnad av souterrängplanet  till 10 st nya lägenheter samt ommålning och totalrenovering av elinstallationer (inkl. laddaggregat för elbilar) i garaget samt montage av ny garageport
2017 Grundisolering av gårdssidan på Badstrandshuset (inför kommande ombyggnad av souterrängplanet), ny värmekulvert till Flottbrohuset, nya utvändiga sopskåp på 3 platser
2016 Målning av plåttak
2016 Byte till säkerhetsdörrar samt nya postboxar
2015 Fönsterrenovering
2015 Trädgårdsrenovering
2015 Fiberbredband har installeras.
2014-2015 Omdragning av elledningar, 3-fas , jordade uttag i samtliga lägenheter samt jordfelsbrytare
2015 Målning av trapphus
2013 Trädgården iordningställdes
2011 Tvättstuga
1995 Byte av VA-stammar
1985 Fasadrenovering

Planerade renoveringar
Renovering av balkonger sker under 2024

Övriga utrymmen
Gemensam tvättstuga i port 26 med fyra tvättmaskiner, en torktumlare, tre torkskåp och en mangel, digitalt bokningssystem.
Tillgång till gemensam trädgård med pergola och grillplats.
Cykel- och barnvagnsförråd finnes i källaren.
Garage i källaren, hobbyrum i port 26

TV/Internet
Kabel-TV via Tele2, basutbud samt 200 MBit/s fiber via Bredband 2 ingår i avgiften.

Parkering
Föreningen har ett gemensamt garage samt  parkeringsplatser utomhus, fördelas. enligt kösystem.

 

 

Områdesbeskrivning

Välkomna till Stora Essingen, denna idyll innanför tullarna omgiven av Mälarens vatten. Här infinner sig skärgårdskänslan bland klippor och badplatser. Stadens brus finner du på nära avstånd. Det erbjuds cafeér, restauranger, Italiensk bistro, pizzerior & sushi när hungern faller på. Livsmedelsbutik, blomsterbutik Books & Flowers, keramikverkstaden and pots, tandläkare, kemtvätt, skrädderi, kiosker samt bibliotek är en del av servicen på Stora Essingen. Vårdcentral och välskött apotek huserar på Lilla Essingen. Orkanen gym finns mitt på ön för den träningssugna så även ett utegym. Essinge Dojo är en av Stockholms finaste karateklubbar, Essinge IK fotbollsklubben huserar på Essinge IP. Att promenera och springa runt "Storan" är en Lisa för själen. En kul upplevelse att hyra en Kayak i kayakomaten via en app. Närmsta dopp är alltid inom 10minuters promenad. 

För framtiden så finnes fyra förskolor, tre grundskolor & tre gymnasieskolor. Franska höres lite varstans då Lycée Francais Saint Louis de Stockholm bedriver skolverksamhet i samma byggnad som Essingeskolan. Essinge båtsällskap grundades 1928, de har två hamnar för fina farkoster. Hembygdsföreningen är engagerad och grundades 1983.

Ettans buss till Frihamnen passerar Fridhemsplan där tunnelbanenätet ansluter, vidare färd till Cityterminalen där buss och Arlanda Express ansluter, Hötorget, Stureplan är hållplatser på väg till slutdestinationen. Nattrafiken sköts av 91:ans buss. Sommartid finns pendelbåten vars färd går mellan Riddarholmen & Solna Strand. Strömma kanalbolaget tar dig på sommaren till Drottningholm eller stadshuset.

Kommunikationer

Tvärbanan via Alvik och vidare till Solna station eller Bromma flygplats norröver, söderöver till Sickla. Alviksbron där tvärbanan binder samman Stora Essingen med Brommalandet är bilfri, gång och cykelväg finns. I Liljeholmen ansluter tvärbanan till tunnelbanan, här finns likaså bussar till Arlanda flygplats samt Trosabussen. I närheten av Liljeholmen finnes pendeltågsstationen Årstaberg.