BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gullmarsplan

Skulptörvägen 9

  • 3 rum och kök
  • 61 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till ett ljust och trivsamt boende högt upp i husets gavel med balkong i bästa söderläge! 

- Solig balkong
- Vackra golv
- Optimal planlösning
- Fina ytskick och sober färgsättning
- Stabil Brf 
- Utmärkta kommunikationer


Väl inne i lägenheten möts du av fina ytskick, ett ljust rymligt vardagsrum med ett stort fönsterparti, 2,70m i takhöjd samt utgång till den härliga balkongen i fritt läge med mycket sol. Bostaden bjuder på ett praktiskt kök med gott om förvaring och arbetsytor, två stora och ljusa sovrum med plats för dubbelsäng samt övrig möblemang och ett fräscht och renoverat badrum.

Föreningen har en fantastisk takterrass som medlemmarna kan nyttja och även övernattningslägenhet.

Här bor man centralt med närhet till både tvärbana och T-bana Gullmarsplan med 3 linjer som tar dig till Söder under 1 min samt stort bussnät. För bilburna tar Nynäsvägen och Södra länken dig bekvämt till eller från stan. Nära till Globen shopping med ca 60 butiker och nöjes/idrottsarenor. Närhet till grönska har du genom Årstaskogen som erbjuder härliga promenadstråk och löpslingor. Även Nackareservatet ligger inom räckhåll. 

Detta är ett hem att trivas i!
Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 6 av 8. Lägenhetsnummer 01223. Föreningen Brf Skulpturen.

Byggnadssätt

Ventilation: Frånluft.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi

Månadsavgift 5 254 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband 1000mbit/1000mbit ingår). Andel i föreningen är 3.4917 %.

Driftskostnad

Totalt 603 kr/mån (7 236 kr/år) varav El 345 kr/mån, Försäkring 258 kr/mån.


Bostadsrättsföreningen Skulpturen är en äkta förening och ombildades 2007. Föreningen består av 31 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten är upplåten med tomträtt, vilken omförhandlas år 2025.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL:
2021 byttes undercentral samt radiatorer
2015 Nya fönster
2014 Stuprör och hängrännor nya i plåt
2013 Två nya tvättmaskiner, torktumlare samt mangel
2012 Fasad tegel och puts
2012 OVK godkänd- rengjorda kanaler
2011 Nya balkonger
2008-2009 Hissrenovering
2008 Stambyte
2008 Trapphus
1980/90 Tak omlagt

KOMMANDE:
De större renoveringar som har varit planerade enligt underhållsplan är genomförda. Inget större planerat. Info från styrelsen

TV OCH INTERNET:
Föreningen är uppkopplad till fiber 1000/1000 Mbit via IP-Only och leverantör Bredbandsson AB. Fibern är indragen i varje lägenhet och ni finner anslutningen i hallen. Bredbandet ingår i månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningen har en gemensam takterrass med grill och med en milsvid och fantastiskt utsikt över hela Stockholm. Föreningen har även ett övernattningslägenhet som finns att hyra för föreningens medlemmar för 150:-/dygn.

SOPHANTERING:
Soporna slängs i ett rum på gatuplan. Här kan ni sortera plast, glas, förpackningar, tidningar, el och matavfall.

TVÄTTSTUGA:
Tvättstugan finner ni på våning 1. Den är utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, ett torkrum, torkskåp med fläkt och kallmangel.

EL:
Huset har en-fas.

MEDLEMSKAP:
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner ej juridik person som ägare.

FÖRVALTARE:
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastum. Trapphuset städas av städfirma.

EKONOMI:
Föreningen har inte beslutat om några avgiftsförändringar.

PARKERING:
Boendeparkering råder i området till en kostnad om 500 kr/mån.

Rumsbeskrivning

Det här är lägenheten med det där lilla extra som gör den alldeles unik i sitt slag.

Direkt när man kliver in i hallen uppleves känslan av rymd och ljus. Hallen är möblerbar med gott om avhängningsutrymmen. På golvet finns en vacker kalksten och väggarna är målade i en grå ton.

Rymligt vardagsrum med högt i tak och härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Rummet har plats för en större soffgrupp, tv-hörna, bokhyllor samt en rejäl matplats för 4-8 sittande. Här finns även utgången till den stora balkongen i högt och ostört läge där man kan njuta av härliga sommarkvällar. På golvet finner du det fina originalparkett som har slipats samt behandlats med hårdvaxolja och väggarna är målade i en ljusgrå ton.

Ett smakfullt och modernt kök som inspirerar till kreativ matlagning! Här finns generösa arbetsytor och praktisk förvaring bakom stilrena, vita skåpsluckor och hyllor. Det stora fönstret släpper in ett fantastiskt ljus och bjuder på en vacker utsikt. Köket är fullt utrustat med induktionshäll, dubbla ugnar varav en med ångfunktion och den andra med inbyggd mikro, effektiv köksfläkt, kombinerad kyl/frys samt en smidig diskmaskin. Elegant mörkt klinkergolv och målade väggar sätter pricken över i

Det första sovrummet, som du når direkt från köket, är både generöst tilltaget och har ett stort fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Rummet erbjuder gott om utrymme för en större dubbelsäng, garderober och andra möbler. Golvet pryds av vacker originalparkett, medan väggarna är stilfullt målade i en modern greigeton.


Det andra sovrummet, som du når direkt från vardagsrummet, erbjuder en lugn och avskild miljö. Tack vare sitt gavelläge och två stora fönster får rummet ett vackert ljus från två håll, vilket skapar en ljus och inbjudande känsla. Här finns plats för både en dubbelsäng och en arbetshörna, och förvaringen är väl tilltagen med både originalgarderober och en elegant platsbyggd garderob ovanför och runt sängen. Den välbevarade originalparketten förstärker den tidlösa charmen, medan de rogivande väggarna bidrar till en harmonisk atmosfär.

Badrummet renoverades i samband med stambyte i huset 2008 med vitt kakel och mörk klinker på golvet. Inrett med dusch, wc, handdukstork, handfat och spegelskåp. 

Till lägenheten finns två förråd - ett större om 3-4kvm på vinden och ett litet mindre runt 2kvm i källaren. 

Områdesbeskrivning

I området kring Gullmarsplan och Globen finner du det mesta du behöver, här bor du centralt med kort cykel- eller promenadavstånd till Södermalm. Närhet till grönska har du genom Årstaskogen som ligger inpå knuten. Här har du härliga promenadstråk och löpslingor. samt Nackareservatet inom räckhåll.

Inom några minuters promenad har du Globens tunnelbana samt köpcentrum med shopping. Intill ligger Tele2 arena samt Tolv Action Center med restauranger och aktiviteter så som minigolf och bowling.

Tunnelbanans gröna linje stannar här och du når Södermalm på ca. 7 min och Stockholms city på någon ytterligare minut. Vid Gullmarsplan stannar även tvärbanan som trafikerar Hammarby Sjöstad, Liljeholmen och Alvik. Du kommer snabbt ut på Södra länken, E4:an, Nynäsvägen och Värmdöleden.