BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Hallandsgatan 24, 4 tr

  • 2 rum och kök
  • 47 kvm
  • 3.750.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välplanerad 2:a på 47 kvm med högt läge och fantastisk utsikt över Rosenlundsparken!

Välkommen till denna charmiga och ljusa 2:a på Hallandsgatan 24, belägen högt upp på våning 4 med en vacker utsikt över lummiga Rosenlundsparken. Med sina 47 välplanerade kvadratmeter erbjuder denna lägenhet både rymd och komfort, perfekt för den som söker ett boende med både 20-tals charm och funktionalitet.

Planlösning och interiör
Bostaden har en genomtänkt planlösning där varje kvadratmeter verkligen kommer till sin rätt. Det stora sovrummet är väl tilltaget och erbjuder generösa förvaringsmöjligheter samt plats för ett skrivbord – perfekt för den som vill ha en arbetsyta hemma. De tre stora fönsterpartierna i lägenheten släpper in rikligt med dagsljus, vilket skapar en luftig och trivsam atmosfär.

Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat, med plats för både en sittgrupp och matplats, vilket gör det till en utmärkt yta för både avkoppling och sociala sammanhang. Golven pryds av vackert fiskbensparkett, vilket förhöjer lägenhetens tidstypiska charm från 1920-talet.

Köket och badrummet

Köket är i behov av viss renovering, men det finns gott om potential. Det finns utrymme för att installera en diskmaskin, vilket kan göra köket fullt funktionellt. Badrummet är ovanligt stort och utrustat med tvättmaskin, vilket förenklar vardagsbestyren. Entrén är mycket rymligt och ovanligt praktisk med en halvöppen klädkammare, känns väldigt välkomnande med sina vackra färgsättning.

Förening och omgivning

Föreningen har en mysig innergård som vetter mot den dolda pärlan Blekingetäppan, en lugn och grön park med stor gräsmatta som inte många känner till. Här kan du njuta av lugnet trots det centrala läget på Södermalm. Huset har hiss och föreningen har stora lokaler i markplan som hyrs ut och ger extra intäkter.

Läget är svårslaget, med närhet till både natur och stadsliv. Årstaviken ligger nära med sina fina promenadstråk längs vattnet. Från lägenheten har du direkt utsikt över Rosenlundsparken, och med Södermalms rika utbud av restauranger, caféer och butiker runt hörnet finns allt du behöver inom gångavstånd.

Detta är ett hem som kombinerar historisk charm med moderna möjligheter och ett fantastiskt läge.

Föreningen Hallandsgatan 24 köpte fastigheten 2018 och äger därför marken sedan dess och förvaltar fastigheten. Föreningen består av 28 st bostadsrätter, 4 st hyresrätter och 5 st lokaler som hyrs ut. I sin helhet mycket goda förutsättningar för en bra ekonomi framåt. Idag finns ingen beslutad avgiftsförändring och ränteläget med sänkta räntor kommer lätta på föreningens räntekostnader under 2024 och 2025. Kassan uppgår till ca 2,8 mil.

Varmt välkommen att kontakta mig vid intresse.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 0023. Föreningen Brf Hallandsgatan 24.

Byggnadssätt

Ventilation: Frånluft. Fönster: 2-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi

Pris 3.750.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 2 818 kr (Värme, Vatten och bredband fiber ingår). Andel i föreningen är 2.50096 %.

Driftskostnad

Totalt 540 kr/mån (6 480 kr/år) varav El 280 kr/mån, Försäkring 260 kr/mån. Antal personer: 2.

Lägenhetens nettoskuldsättning

1 015 862 kr Enligt årsredovisning 2023

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Byggnadsår
1929

Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration genomförd 2018-12-17.

Föreningen
Brf Hallandsgatan 24 registrerades 2008-02-25 och förvärvade fastigheten 2018. Föreningen äger marken. Föreningen utgörs av en fastighet Kniven 22 innehållandes 32 bostadslägenheter varav 28 bostadsrätter samt 4 hyresrätter, föreningen har även 5 st lokaler i bottenplan. Föreningen beskattas som en äkta förening.

Hyresrätterna säljs av varteftersom och kan ses som en dold tillgång. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 mangel i källaren och cykelförråd samt barnvagnsförråd. Innergården rymmer en matplats och cykelställ med ett fint läge mot parken Blekingetäppan.

Större renoveringar som är utförda
1985 utfördes en total ombyggnation. Vid detta tillfälle inreddes vindarna. Samtliga V/A-stammar i kök och byttes liksom hissmaskinen och taket.
2004 - byttes styrreglage till hissarna.
2008 - utfördes energideklaration samt radonmätning med godkänt resultat.
2009-2011- byttes vertikala badrumsstammar och renovering av samtliga badrum utfördes.
2011 - byttes undercentralen till fjärrvärmesystemet.
2012 - injusterades värmesystemet.
2014 - lagades fasaden och nya fönster till vindslägenheterna installerades.
2016-2017 - renoverades fönster samt fasader. OVK-besiktning av ventilationen utfördes.
2015-2018 Fläktbyte, tak 3 st 2015-2018
2018 Fastigheten köptes av föreningen
2018 Ny energideklaration. Gäller i tio år
2019 Stamspolning samt nytt torkskåp i tvättstuga
2021 OVK-besiktning
2024 Takrenovering och ventilation

Kommande renoveringar
Inga planerade större renoveringar. 

Ekonomi
Föreningen förvärvade fastigheten under hösten 2018. Lånen amorteras löpande samt i samband med försäljningar av hyresrätter som kan ses som en dold tillgång. Tills dess genererar lägenheterna löpande intäkter i form av hyra. Föreningens lokaler genererar även de bra intäkter till föreningen. Idag finns ingen beslutad avgiftsförändring. Kassan uppgår till ca 2,8 mil och föreningens räntekostnader kommer under 2024 och 2025 högst troligt gå ner med anledning av sänkta räntor.

Kabel-tv och bredband
Huset är anslutet till Ownit där man kan få bredband/fiber och TV-kanaler ifrån.

Övrigt
Föreningen godkänner ej juridisk person som ägare.

Överlåtelseavgift
1 433 kr

Pantsättningsavgift
573 kr

Kontroll: Ovan information är avstämd med styrelsen i september 2024 och årsredovisning 2023.

Områdesbeskrivning

Attraktivt läge mitt på Södermalm! Här bor man i en levande och mycket attraktiv del av Söder med närhet till hela söders utbud av affärer, caféer, restauranger och annan service. Skrapan, Ringens köpcentrum, nya Ica Kvantum, Medborgarplatsen och Nytorget ligger på promenadavstånd samt soliga Rosenlundsparken alldeles utanför. Här bor du dessutom vid vackra och lugna Blekingetäppan en park för många inte är känd, stor gräsmatta och grönskande träd under sommartid.

Kommunikationerna kan knappast bli bättre, här har man närhet till både Skanstulls och Medborgarplatsens tunnelbana samt pendeltåg och bussar på bekvämt avstånd. Motion och rekreation finner man på Erikdalsbadet och promenadstråken längs Årstaviken. Behagligare och bekvämare vardag går inte att finna.