BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Tjustgatan 2, 6 tr

  • 2 rum och kök
  • 41 kvm
  • 3.495.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till en underbar hörnlägenhet belägen högst upp i huset med solig balkong och utsikt över Södermalms trädtoppar och takåsar! Lägenheten har en otrolig bra planlösning med stora sällskapsytor och rymligt sovrum. Belägen precis runt hörnet från Rosenlundsparken, är detta ett hem där varje kvadratmeter kommer till sin rätt. Ett komplett hem att kunna flytta in i direkt!  

I denna tvåa finner ni ett luftigt vardagsrum med gott om plats för soffa, övrigt möblemang samt matbord. Tack vare stora fönsterpartier får lägenheten in ett vackert ljus. Från vardagsrummet nås den fantastiska balkongen där ni kan avnjuta solens strålar med en kopp kaffe. Tack vare att lägenheten är belägen på våning sex har ni en underbar utsikt över grönskande träd, takåsar och himlen. Denna utsikt nås även från sovrummet, som idag är inredd med en 180 säng, sängbord samt en garderobsvägg med gott om plats för årstidernas alla klädesplagg. 

Planlösningen är optimal för dess yta och köket har gott om förvaring bakom grå luckor. Här finns all maskinell utrustning såsom diskmaskin, ugn, gasspis, kyl/frys och fläkt. Här finns gott om arbetsyta samt plats för matbord. 

Lägenheten har ett smakfullt renoverat badrum som skapar en lyxig hotellkänsla. Här finns takdusch med duschvägg i glas samt praktiska inbyggda hyllplan, wc, handfat, kommod, golvvärme och spegel. Hallen är välkomnande med gott om plats att hänga av sig ytterkläderna. Här finns även en stor klädkammare som sväljer en hel del förvaring. 

Lägenheten är belägen på en lugn återvändsgata intill Rosenlundsparken, i mysiga och lummiga kvarter med direkt närhet till pulsen. Oavsett om du lockas av Söders nöjesliv, kulturlivet kring Götgatan eller det stora utbudet av restauranger och shopping i SOFO, finns allt du vill ha strax utanför porten. Dessutom ligger lägenheten på promenadavstånd till Årstavikens badmöjligheter och grönskande kolonilotter. Lägenheten ligger vidare på gångavstånd från både gröna och röda linjen, samt Stockholms Södra, vilket gör kommunikationsmöjligheterna utmärkta för att snabbt ta dig vart du vill i staden.  

Bättre än så här kan det knappast bli för dig som drömmer om livet på Söder! Välkommen på visning av denna fantastiska lägenhet!  

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 6, hiss finns. Lägenhetsnummer 3578. Föreningen Brf Ritbesticket.

Ekonomi

Pris 3.495.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 3 908 kr (värme, vatten, internet ingår). Andel i föreningen är 1.68831 %.

Driftskostnad

Totalt 767 kr/mån (9 200 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 167 kr/mån, Gas 250 kr/mån. Antal personer: 2.

Lägenhetens nettoskuldsättning

367 459 kr

Föreningen och fastigheten
Brf Ritbesticket är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2005 och samma år förvärvades fastigheterna Ritbestick 1 och 2. Föreningen upplåter 75 st bostadsrätter, 4 st hyresrätter (dold tillgång), och 2 st lokaler som hyrs ut. Föreningen äger marken. 

Lägenheten
39 kvm enligt lägenhets förteckningen men är uppmätt till 41 kvm. Mätbevis finns. Lägenheten disponeras som 2 rok men är registrerad som 1 rok i lägenhetsförteckningen. 

Indirekta nettoskuldsättningen: 367 459 kr

Urval av utförda renoveringar
1976 byttes el-stigare och samtliga V/A-stammar i kök och bad.
1996 putsades fasaden, målades samtliga fönster, lades taket om, renoverades badrum, installerades nya maskiner i tvättstugan och byttes balkonger.
2003 utfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2006 spolades samtliga V/A-stammar i kök och bad. Under samma år utfördes en OVK-besiktning av ventilationen på Tjustgatan 4.
2007 installerades nya maskiner i tvättstugorna som samtidigt renoverades.
2010 utfördes en OVK-besiktning av ventilationen på Tjustgatan 2
2013 utfördes relining av V/A-stammarna i kök och bad samt samlingsledningarna.
2015 köptes nya möbler in till terrasserna.
2016 fräschade upp terrassen på Tjustgatan 4 med ny trall.
2017 påbörjades arbetet med renovering av fasad och fönster på Tjustgatan 2.
2018 fasaden på tjustgatan 2 renoverades. Samtidigt byttes fönster i samma fastighet. 

Föreningen följer en underhållsplan.

Kommande renoveringar
Stamspolning samt fönsterrenovering på Tjustgatan 4 är planerat. Kontrollerat med styrelsen 2024-09-03.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har två stora takterrasser som lämpar sig väl för sol, grillning och fester samt även en festlokal som kan användas som övernattningslägenhet på Tjustgatan 4. Tvättstuga i källaren, cykelrum i källaren samt cykelställ utanför huset för boende. Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd.

TV- och internetanslutning
Kabel-TV (basutbud) ingår i avgiften och internet 100/10 mbit via Tele2 ingår i avgiften. 

Bilplats
Boendeparkering via Stockholms Stad på närliggande gator. Föreningen har inga egna garage- eller parkeringsplatser. 

Kommande avgiftsförändringar
Det finns inga avgiftsförändingar planerade i dagsläget. Kontrollerat med styrelsen 2024-09-03.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel 10%. Juridisk person godkänns ej. Läs mer på föreningens hemsida, http://www.ritbesticket.nu/.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

 

 

 

Områdesbeskrivning

Förutom de utomordentliga kommunikationsförbindelserna med röd tunnelbanelinje från Mariatorget, grön linje från Medborgarplatsen, samt pendeltåg och bussar från Södra Station så har ni hela Södermalms utbud på en armlängs avstånd. Utbudet av charmiga butiker och unika restauranger är stort kring Mariatorget och Hornsgatan. Längs Götgatan fortsätter utbudet och för den som vill ha allting samlat är Skrapan ett bra alternativ.

Närhet till grönska, natur och motionsspår finns vid Årstaviken samt bort mot Tantolunden med badplats på sommaren och skridskoåkning under vinterhalvåret. Området kring Södra Station är under stark utveckling med pågående nybyggen som ger hela området ett lyft.