BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Katarina Bangata 60, 4tr

  • 2 rum och kök (möjlig 3a)
  • 59 kvm
  • 5.395.000 kr / BUD
Värdera din bostad

Beskrivning

Välplanerad tvåa - möjlig 3a - högt belägen på våning 4 mot lugn del av Katarina Bangatas grönskande allé. Här bor ni i en trevlig och välskött fastighet med samtliga bekvämligheter som garage i eget regi och härlig grönskande innergård. Ekonomin är stabil med låg belåningsgrad om endast 2 400 kr / kvm. Lägenheten är ljus och trevlig med stora fönsterpartier och fint burspråk som öppnar upp mot allén med utsikt över takåsar och grönska. Ett suveränt läge med direkt närhet till Nytorget, Vitabergsparken, Blecktornsparken och tunnelbana vid Skanstull.

I lägenheten möts ni av genomgående ljusa ytskikt med målade väggar i trevliga kulörer och parkettgolv. Rymlig hall med plats för avhängning samt förvaringsmöbler. Det välplanerade och rymliga köket har utrymme för en väldigt trevlig matplats invid det härliga burspråket med rogivande utsikt. Här behöver ni inte kompromissa utan får ett komplett kök med all maskinell utrustning såsom fullstor kyl, frys och diskmaskin. Gott om arbetsytor på rostfri diskbänk och förvaring bakom vita skåpsluckor. Stort och luftigt vardagsrum med gott om sällskapsytor, soffgrupp, plats för hemmakontoret och andra trivselmöbler. Här finns även möjlighet och skapa ett till sovrum (se alternativ planlösning).

Sovrummet är även det generöst tilltaget med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Målade väggar i harmonisk blå kulör. Gott om förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober och i den rymliga klädkammaren. Badrummet är även det rymligt och inrymmer dusch, kommod, spegelskåp och ny kombinerad tvätt/tork från Siemens för samtlig komfort.

Föreningen är välskött med väldigt god ekonomi då de tidigare varit skuldfria och har idag en väldigt låg belåningsgrad om endast ca 2 400 kr / kvm. Föreningen har en härlig privat innergård med perfekt solläge, stor gräsmatta, odlingslådor och trevlig grillplats. I fastigheten finns utmärkta bekvämligheter såsom snickarrum/hobbyrum, barnvagnsrum, cykelförråd, återvinningscentral och modern tvättstuga smidigt beläget på entréplan. Till lägenheten hör även ett rymligt källarförråd.

Utöver det så har även föreningen eget garage med hissentre och laddningsmöjligheter för elbil. Garaget är även en inkomstkälla från externa garagehyresgäster.

Läget är verkligen optimalt –  lugnt men med det bästa Söder har att bjuda om knuten – grönområden, ansedda restauranger, barer och caféer. Flera bussar trafikerar i området med hållplats nära porten och tunnelbana vid Skanstull. Lägenheten passar utmärkt för både paret eller familjen som uppskattar att ha samtliga bekvämligheter i både lägenhet såväl som i fastigheten. Sammantaget ett riktigt drömhem där ni bara kan ställa in möblerna och börja bo då tillträde är möjligt omgående eller enligt ö.k. – varmt välkommen på visningarna!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök (möjlig 3a) varav 1 sovrum. Våningsplan 4 av 7, hiss finns. Lägenhetsnummer 453. Föreningen Brf Räfsan 3.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi

Pris 5.395.000 kr / BUD. Månadsavgift 3 523 kr ( Värme, VA, Kabel-TV (grundutbudet) från Tele2 och bredband 1000/1000 Mbit/s från Stockholms Stadsnät ingår). Andel i föreningen är 2.03028 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna för el och hemförsäkring är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

120 511 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Förening
Brf Räfsan 3 är en välskött förening sedan 2001 och består av 37st lägenheter. Det finns 1 st lokal som upplåtes med hyresrätt. Föreningen förvärvade huset 2001 och beskattas som en äkta förening. Marken upplåts med tomträtt. Nuvarande avgäldsperiod löper mellan 2016-04-01—2026-03-31 med en avgäld på 331 400 kr/år.

Ekonomi
Föreningen har tidigare varit skuldfri men har tagit upp nya lån om 7 Mkr för att finansiera större genomförda renoveringar. Skuldsättningen ligger på en låg nivå om endast ca 2 400 kr/kvm. Inga beslut om kommande avgiftsförändringar finns i dagsläget.

Genomförda renoveringar
-2003 Spolades stammarna
-2008 Renoverades tvättstugan och soprum
-2009 Renoverades trapphuset och entrén
-2009 Fiber drogs in i fastigheten
-2009/2010 Totalrenovering av innergården
-2012 Renoverades hissarna
-2016 Ny undercentral (fjärrvärme)
- 2018/ 2019 Spolning av stammarna
- 2020 OVK och injustering av ventilationssystemet, byte av radiatorventiler och termostater i alla lägenheter
- 2023 Renovering av garagegolvet och skyddsrum, utbyte av ventilationsfläkt

Kommande renoveringar
Fastigheten är i gott skick, inga större renoveringar är därmed planerade. Föreningen har tillsammans med en extern expert tagit fram en ny långsiktig underhållsplan. Föreningen planerar att införa laddstolpar till vissa av garageplatserna.

Gemensamma utrymmen
- Föreningens medlemmar har tillgång till en fantastisk innergård som rymmer gräsmatta, planteringar / odlingar, lekplats samt flera sittgrupper med grillmöjligheter.
- En stor tvättstuga finns direkt i entréplan med ett torkskåp, två torktumlare och tre tvättmaskiner samt en mangel.
- Cykelrum och snickarrum/hobbyrum finns i källaren i anslutning till garaget.
- Barnvagnsrum och grovsoprum på entréplan med all slags sortering.
- Ett sammanträdesrum med kök, WC och dusch finns i källargången.
- Ett källarförråd tillhör lägenheten.
- Eget garage med förtur till plats.

Bilplats
38 st garageplatser varav 6 st är MC-plats, kostnad ca 2 000 kr /mån, MC-plats ca 500 kr/mån. Kölista och förmedling av platser hanteras av styrelsen i Brf Räfsan 3. Föreningens medlemmar har förtur till platserna som även hyrs ut externt och tillgång till MC-plats finns och kortare kö för garageplats för närvarande. Laddstolpar till vissa av platserna är på gång att genomföras. Boendeparkering gäller på gatan utanför, läs mer på www.stockholm.se/parkering. 

Kabel-TV / Bredband
Föreningen är ansluten till TV via Tele2 där grundutbudet ingår och bredband 1000/1000 Mbit/s via Stockholms Stadsnät som även det ingår i avgiften.

Övrigt
Föreningen har tecknat en gemensam försäkring för bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar. 3-fas har dragits in i lägenheterna. Föreningen godkänner delat ägande men ej juridisk person. Läs mer på föreningens hemsida, https://rafsan3.se/.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
Indirekt nettoskuldsättning 120 511 kr baserat på årsredovisningen för 2023.

Områdesbeskrivning

Detta omåttligt populära område med sin grönskande allé utanför omgärdat av vackra sekelskiftes och 20-talshus, gräsytor och små parker är mycket lugnt och utan genomfartstrafik trots sin närhet till Söders puls. I angränsande Stora Blecktornsparken finns en stor lekpark med bl.a. pulkabacke, grillplats och smådjurstallar. Lilla Blecktornsparken har både tennis och fotbollsplan. Samtidigt har du Söders härliga puls runt hörnet med ett rikt utbud av småbutiker, caféer, barer och restauranger vid Nytorget och i Sofo. Strövområden finns nära längs Hammarbykanalen och Årstaviken. Bra kommunikationer med buss (3, 76, och 59), T-bana vid Skanstull samt båtförbindelse till Hammarby Sjöstad och Nybroviken via Djurgården. Coop, ICA och Ringens Köpcenter inom nära gångavstånd. En grön oas med mysiga Blecktornsparken och populära restaurang Bleck som närmaste granne och 2 minuter från Nytorget. Det går även båtar från Hammarbykajen / Norra Hammarbyhamnen nedanför till city/Stureplan. Ett unikt och helt idylliskt smultronställe på Södermalm!