BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö

Hultgränd 1

  • 6 rum och kök
  • 126 kvm
  • 6.850.000 kr / Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

I lugna och eftertraktade Långbro i Älvsjö finns nu en möjlighet att förvärva ett unikt och charmigt 60-tals hus med ett härligt ljusinsläpp och en stor hörntomt (friköpt). Här erbjuds tidstypiska attribut som höga fönster, väl tilltagna rum, genomtänkt planlösning,  L-format hus, tegelfasad och stor källare med gott om plats.

Huset har renoveringsbehov vilket erbjuder dig ett perfekt tillfälle att skapa ett personligt drömboende efter dina önskemål och behov. Tomten är på hela 1018 kvm och har ett härligt hörnläge med flertalet träd och buskar. Det finns ett dubbelgarage och en stor obebyggd yta bredvid med både möjlighet och stor potential att förändra och utveckla tomten.

När huset byggdes var det en bostad med två ingångar. Under 00-talet byggdes en dörr igen och delade av huset till två lägenheter. I den mindre delen installerades även ett kök. Det finns möjlighet att bo i den ena lägenhet och hyra ut den andra för att få en bra intäkt och dra ned boendekostnaderna. Det går enkelt att öppna upp dörr/vägg igen för återställa huset till en bostad igen.

Här bor man i idylliska villakvarter som är en del av trädgårdsstaden även känt som Stockholms Trädgårdsstad vilket kännetecknas av trivsamma och lugna områden med mycket parker och grönområden allt för att skapa en hälsosam och trevlig livsstil. På en kort promenad finner man Långbroparken och Långbro värdshus. I närområdet finnes även Långsjön med bad på sommaren och skridskor på vintern. Området erbjuder promenadstråk, flertalet grönområden, utmärkta skolor, bra kommunikationer och Älvsjö skogens naturområde.

Väl innanför entrén i den större lägenheten möts man av ett härligt ljus från stora fönsterpartier, delvis öppen planlösning mellan vardagsrum och matrum, i vardagsrummet finns en spiskassett för mysiga kvälalr. Rogivande master bedroom med anslutning till eget badrum och bra förvaringsmöjlighet genom flertaket inbyggda garderober. Från matrummet når man verandan med ett skyddande tak över. Der finns även en gäst-wc i hallen och trappa ned till källaren. Den mindre lägenheten har ett kök med utgång till baksidan, två rum, ett badrum med badkar.

Huset har en stor insynsskyddad baksidan i soligt söderläge där det tidigare fanns en pool men som nu är delvis igenfylld med jord. I bortre änden av baksidan finns även en förrådsbod för bra förvaring. Bredvid huset finns ett praktiskt dubbelgarage och en större markyta där man tex kan att anlägga en gräsmatta eller planteringar.  Källaren är lika stor som entréplanet och erbjuder flertalet rum bla bastu, gillestuga och tvättrum.

Varmt välkommen på visning!

- Renoveringschans
- Fantastisk möjlighet att skapa sitt egna drömboende
- Eftertraktad adress
- Stor och friköpt hörntomt ca 1018 kvm
- Charmigt 60-talshus
- Dubbelgarage
- Insynsskyddad baksidan i soligt söderläge
- Uppdelat i två lgh med möjlighet att bo i den ena och hyra ut den andra
- Lugna och mysiga villakvarter
- Nära Långbroparken, skolor och Fruängen C
- I närområdet finns flertalet parker, grönområden samt Älvsjöskogens naturområde och Långsjön
- Flertalet skolor och förskolor i närheten
- Utmärka kommunikationer

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 6 rum och kök varav 4 sovrum.

Byggnadssätt

Fasad: Puts. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Ekonomi

Pris 6.850.000 kr / Bud.

Driftskostnad

Totalt 7 292 kr/mån (87 504 kr/år) varav Värme 5 000 kr/mån, El 500 kr/mån, Vatten/Avlopp 600 kr/mån, Renhållning 327 kr/mån, Försäkring 865 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) Byggnad, totalt värde: 2 684 000 kr

Mark, totalt värde: 4 521 000 kr Summa värde: 7 205 000 kr

Taxeringsår
2024

Byggår
1969

Värdeår
1969

Fastighetsbeteckning
Stockholm Kostymen 1

Fastighetsrättsliga förhållanden
Självständig, Brukningscentrum

Tomt
1018 m² trädgårdstomt

Area enligt fastighetsutdrag
Boarea (Boa) 126 kvm
Biarea (Bia) 126 kvm

Fullvärdesförsäkrad
Ja, Folksam

Fakta
Byggnadstyp: 1 planshus med källare uppfört 1969
Fasad byggnad: vitt tegel
Tak: Trä och takpapp med heltäckande gummiduk ovanpå.
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur källare: Betonghålsten
Fönster ursprunglig byggnad: Tvåglasfönster
Ventilation: Självdrag
Värmesystem: Oljepanna, varmvattenberedare
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp

Fastighetsavgift
9525 kr/år

Inteckningar/pantbrev
Totalt antal inteckningar: 20st
Total belopp: 1 275 000kr
Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Planbestämmelser
Tomtindelning: Kostymen 1-3 1946-06-06 0180-B179/1946
Senaste ajourföring: 1991-05-16
Stadsplan: Delar av Långbro och Älvsjö  1947-09-05 0180-3310
Senaste ajourföring: 2024-08-22  0180 E75/1947

Kommunal avgift
Fastighetsavgiften är 0,75 procent av fastighetens taxeringsvärde för 2024, men aldrig mer än 9 2525 kronor (takbeloppet) per bostadsbyggnad. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Besiktning
Besiktningsprotokollet som finns tillgängligt ger information som är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra. Som slutgiltig köpare har du även möjlighet att få en genomgång av protokollet på telefon med ansvarig besiktningsman. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Vill du ha en genomgång på plats i huset kan du få det mot en mindre kostnad. Huset kommer säljas utan besiktningsklausul.

Driftskostnader
Det finns inga exakta uppgifter om driftskostnader från säljaren utan kostnaderna för tex uppvärmning baseras på en grov uppskattning av husets energibehov och ett genomsnittligt pris för hushållsbrännolja.

Slutpris
Både säljare och köpare godkänner att fastighetsmäklaren efter-marknadsför slutpriset på bostaden. Om köparen eller säljaren motsätter sig detta måste ni informera mäklaren.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Budgivning
Notera att det kan finnas högre bud än det högsta budet som är publicerat här på hemsidan. Bland annat så kan publiceringen av nya bud ha en fördröjning av olika anledningar, samt att alla lämnade bud inte alltid publiceras. Ifall det skulle finnas några oklarheter kring hur en budgivning brukar gå till kan du kontakta mäklaren.

Lycka till med ditt bostadsköp!

Områdesbeskrivning

Område
Långbro är ett lugnt och charmigt område i Älvsjö som nästan uteslutande består av villor. Älvsjö är mycket barnvänligt och har gröna omgivningar och fin natur. Fastigheten är lugnt belägen mindre gata på promenadavstånd till Långbropark och Fruängens centrum. I närområdet finner du även Älvsjöskogen som är det största naturområdet i Älvsjö och är ett mycket populärt utflyktsställe för både förskolebarn och motionsintresserade. Hit lockas både barnfamiljer och enskilda för att njuta av naturen, idrotta, vandra, åka skidor, orientera eller bara koppla av. I skogen finns också motionsspår och elljusspår.

Långsjöbadet med sandstrand, grillplats och beachvolleybollplan, ligger också på promenadavstånd. På sommaren är Långsjön en härlig badsjö och på vintern finns här skidspår och plogad skridskobana. Precis vid badet ligger Restaurang Casa de Lagt i naturskönt läge. Även Långbro Park finns på bekvämt avstånd som är en av Stockholms vackraste parker med trevliga Långbro Värdshus samt inomhusbadet Långbrohallen som förutom simskola erbjuder gympa och innebandy. Andra smultronställen i området är restaurangen Aloë, med 2 Michelinstjärnor, systerrestaurangen Rinos och trevliga Fru Marias Bak, konditori och lunchmat.

Bara några minuter från fastigheten ligger även en utmärkt ICA-butik (vid Svartlösavägen) med fin delikatessdisk och servering. Här kan man både handla, äta gott och ta ett glas vin.

Skola och förskola
I Älvsjö finns bra barnomsorg med flertalet förskolor, fritids och skolor. I närområdet finns Herrängens skola (endast 5 minuters promenad bort) med undervisning från förskoleklass till och med årskurs 5, Långbrodalsskolan med undervisning från förskoleklass till och med årskurs 5, Johan Skytteskolan med undervisning från årskurs 6 till och med årskurs 9 samt . I Älvsjö, vid centrum finns också Internationella engelska skolan.
  

Kommunikationer
Bra kommunikationer med flera bussar i närheten, som tar en till Älvsjö (pendeltåg), Fruängen (T-bana) och Telefonplan (T-bana). Från Älvsjö Station åker du pendeltåg till T-centralen på tio minuter. I Fruängen går tunnelbanans röda linje och tar ca 15-20 min in till city. Bussar i närheten som ansluter Fruängen, Älvsjö och Telefonplan.


Älvsjö
Älvsjö Station är söderorts största knutpunkt för pendeltåg och busstrafik med ett nytt resecentrum och Älvsjö Centrum kommer inom de närmaste åren expandera och byggas ut med nya bostäder, butiker och restauranger. Älvsjö Centrum har redan idag post, banker, mataffärer, bageri, bibliotek, apotek, vårdcentral, barnavårdscentral och träningskedjan SATS. Invid Älvsjömässan (Stockholmsmässan), finns stora livsmedelskedjan Willys.


Fruängen
I Fruängen Centrum finns bank, apotek, vårdcentral, folktandvård, bibliotek, systembolag, nyckelservice, caféer, restauranger och två större mataffärer. I Fruängen Centrum hittar du också populära "Erssons Fisk & Deli" och chokladbutiken "Handgjort". Även Lidl finns i området. Vill du ha ett större utbud av shopping finns Kungens Kurva och Skärholmen Centrum ca tio minuters bilfärd från Långsjö.