BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Åsögatan 163, 3 tr

  • 1.5 rum och kök
  • 41 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Lägenheten planerar en försäljning under hösten 2024.

Ljus 20-talspärla med låg avgift och bästa läge intill Nytorget på Södermalm!

Välkommen till denna charmiga och mycket välplanerade 20-talslägenhet, belägen på tredje våningen i en solid och välskött förening. Lägenheten badar i ljus tack vare stora fönster i söderläge som ger ett härligt ljusinsläpp hela dagen med breda fönsternischer. Här bor du inflyttningsklart med renoverat badrum ett utmärkt läge nära både Nytorget, Vitabergsparken och Medborgarplatsen – allt inom promenadavstånd. Denna bostad passar perfekt för både par och singelhushåll, med smart planerade ytor som gör den till en stor lägenhet i ett kompakt format. Köket är välutrustat i halvöppen planlösning till vardagsrum och renoverat med god förvaring. På varje våningsplan finns dessutom en gemensam balkong, idealisk för att njuta av en kopp kaffe.

Fakta om föreningen:

  • Äkta bostadsrättsförening med låga lån (endast 2 042 kr/kvm).
  • Bra intäkter från lokaler som bidrar till föreningens starka ekonomi.
  • Föreningen äger marken vilket ger långsiktig trygghet.
  • Fastigheten är stambytt 1995.
  • Mycket låg månadsavgift.
  • Nyrenoverad innergård med vackra planteringar, cykelparkering samt en pergola med matplats och grillmöjligheter.

Denna lägenhet är ett tillfälle för den som söker ett boende med historisk charm, moderna bekvämligheter och ett eftertraktat läge på Södermalm. Tillträde är möjligt om cirka tre månader – här är det bara att flytta in!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall
Välkomnande hall med utmärkta avhängningsmöjligheter genom en hatthylla med tillhörande skoställ till höger samt platsbyggd förvaringsmöbel till vänster med gott om plats för de alldagliga behoven. Från hallen när man badrummet samt köket.

Kök
Snyggt och rymligt kök med gott om förvaring bakom de grå skåpsluckorna samt rejält med arbetsyta på den vackra bänkskivan i massivt trä. Mörk mosaik mellan överskåpen och underskåpen. Den maskinella utrustningen består av gasspis, vägghängd fläktkåpa, halvintegrerad diskmaskin samt kyl/frys, samtliga vitvaror i rostfritt utförande. I köket finns även en matplats för 4-6 personer samt flertalet vackra detaljer från byggåret såsom bevarat serveringsskåp, speglade luckfronter samt vackert spröjsade fönster. Köket har en halvöppen planlösning mot vardagsrummet vilket bidrar till att skapa den härliga och sociala känslan som finns i bostaden.

Vardagsrum
Stort och luftigt vardagsrum, mycket tack vare den halvöppna planlösning mot köket. Här strömmar ljuset in tack vare två stora fönster med ett härligt och högt läge. Vardagsrummet är rymligt och här finns plats för stor soffa, tillhörande soff- bord, tv-möbler samt ytterligare inredningsdetaljer för den som önskar att sätta sin egen prägel på möblemanget. I bortre delen av vardagsrummet finns en utmärkt sovalkov som skärmas av genom de platsbyggda inredningsdetaljerna mellan alkoven och vardagsrummet. Ovan den platsbyggd avskärmningen kan man möblera med flertalet inredningsdetaljer för att skapa en avskild och mysig sovalkov. I alkoven finns plats för en 140cm bred säng samt även en liten kontorsplats för den som önskar att jobba hemma ibland. Från alkoven når man även en rymlig klädkammare som löser förvaringsbehovet galant.

Badrum
Snyggt helkaklat badrum i svart samt med inslag av grön mosaik. 
Vägghängd WC, handdukstork, avskild duschhörna, handfat med kommod, spegelskåp med förvaring samt ytterligare förvaring för badrumsartiklar. Golvvärme samt spotlights i tak.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1.5 rum och kök . Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 50. Föreningen Brf Nybygget 20.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag. Fönster: 2-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi

Månadsavgift 1 447 kr (Uppvärmning, Vatten , Kabel-TV, Internet Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV (bas) ingår). Andel i föreningen är 1.6533 %.

Driftskostnad

Totalt 425 kr/mån (5 100 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 125 kr/mån. Antal personer: 2.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

1927 byggdes fastigheten Nybygget 20. Fastigheten köptes av Brf Nybygget 20 år 1987. Föreningen är en s.k äkta förening som äger marken och har 50st bostäder, alla upplåtna som bostadsrätt, på adresserna Åsögatan 161 och 163 samt Renstiernas gata 23. Därtill finns 4 st hyreslokaler som alla är uthyrda. 
Föreningen har mycket bra ekonomi med låga avgifter.

Genomförda renoveringar:

2023 Renovering av alla fönster på vindsplanet.
2023 Byte av fettavskiljare och ombyggnad av tvättstuga.

2022 OVK genomförd.

2022 Renovering av innergård
2022 Målning av fasadsockel
2021 Byte av fjärrvärmecentral 
2021 Elinstallation källare 
2021 Stamspolningar (akut) 
2021 Avfuktning tvättstuga pga. vattenläcka i en av lokalerna 
2021 Uppdatering av underhållsplan
2012 Fiberbredband installerat.
2012 Renovering av fönster.
2011 Renovering av tak
2008 OVK genomförd, ny vattenpump i fjärrvärmesystemet.
2003-04 Vindsombyggnad till lägenheter, ny tvättstuga i källaren.
1996 Målning trapphus, fasadrenovering.
1995 Stambyte och elstigar.

Kommande renoveringar:
2024 Renovering av fönster

Gemensamma utrymmen:
Helt nyrenoverad innergård som varit föreningens senaste stora projekt stod klart 2022 samt vädringsbalkonger
Tvättstuga finns i källaren med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare samt torkskåp.
I källaren finns förråd.
Inga planerade avgiftsändringar.
Föreningen uttar en överlåtelseavgift av köparen med 2,5 % av prisbasbeloppet samt pantsättningsavgift med 1 % av prisbasbeloppet per pant.
För mer info, se föreningens senaste årsredovisning.

Tv bredband:

I avgiften ingår 1000/1000 MB fiberbredband (leverantör Bredband2) och grundutbud med 14 tv-kanaler.

Uppmätning:
Lägenheten är i lägenhetsregistret upptagen som 40 kvm, 1 Rok men har efter ombyggnad disponeras som 1,5 Rok. Uppmätt enligt mätbevis 41 kvm.

Områdesbeskrivning

Kvarteren häromkring har gamla anor, omskrivet av bl.a. Per Anders Fogelström i "Mina Drömmars Stad" och Holger Rosman. Det vimlar av intressanta namn och platser i omgivningarna kring kvarteren Barnängen - en verklig kulturmiljö att ta del av.

 

Området är i övrigt mycket lugnt och barnvänligt utan genomfartstrafik men ändå nära till Söders puls. Här finns populära promenadstråk runt hörnet, längs vattnet vid Hammarbykajen och invid grönområden som Vitabergsparken och Blecktornsparken. Flera dagis och skolor finns också i närheten. Bra kommunikationer med flertalet busslinjer finns i närområdet som snabbt tar dig till bland annat Södermalmstorg vid Slussen.