BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Hornsgatan 68, 3 tr

  • 3 rum och kök
  • 76 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Sekelskifte intill Mariatorget med balkong mot lugn innergård – 3 rum med flexibel planlösning och hiss!

Välkommen till denna fantastiska sekelskifteslägenhet, belägen på tredje våningen i en vacker fastighet från förra sekelskiftet, med hiss och en balkong som vetter mot en tyst innergård. Lägenheten ligger högt upp och får gott om ljusinsläpp. Här får du en unik kombination av stadslivets puls och bostadens rofyllda atmosfär – en känsla av lyx där du får båda delarna.

Planlösning som skapar möjligheter
Lägenheten erbjuder en genomtänkt och flexibel planlösning med separata avdelningar, vilket ger en härlig dynamik. Med sina två ingångar kan den ena delen användas som ett tonårsrum eller gästlägenhet med egen ingång. De generösa sällskapsytorna med kök, balkong och vardagsrum i öppen planlösning blir den naturliga samlingspunkten för familj och vänner, medan den privata delen rymmer sovrum, hall och gästtoalett. Den tredje avdelningen innefattar det stora badrummet, en praktisk garderobskorridor och ytterligare ett sovrum.

De två rymliga sovrummen erbjuder gott om plats för både sängar, skrivbord samt utmärkta förvaringsmöjligheter. Här finns alla möjligheter att skapa ett hem som anpassas efter era behov och önskemål.

Öppen planlösning
Här är det högt till tak och vardagsrummets öppna planlösning till köket har tre stora fönsterpartier vilket skapar rymd. Köket med sin goda förvaring går ända upp till innertaket. Vackert plankgolv i original och passande nog finns här också balkongen med sina två stora glasdörrar. Lägenheten är minst sagt välplanerad och allt ligger på rätt plats. 

Potential för braskamin eller kakelugn
För den som drömmer om extra mysfaktor finns en rökkanal i vardagsrummet, vilket ger möjlighet att installera en braskamin eller kakelugn och ytterligare förhöja den redan hemtrevliga atmosfären.

Förening med trivsam atmosfär
Bostadsrättsföreningen präglas av en varm gemenskap där det ordnas trevliga sammankomster, som glöggmingel runt Lucia och fikastunder under gårdsdagarna. Fastigheten är väl omhändertagen och stambytet genomfördes 1990, vilket ger trygghet för kommande ägare. Under 2024 har fönster målats och föreningen har endast lån på 3 263 kr/kvm.

Centralt läge – lugnt boende
Här bor du med närhet till stadens puls, där alla bekvämligheter finns direkt utanför dörren. Samtidigt erbjuder lägenheten en fridfull oas med sin balkong mot den tysta innergården. En plats där du kan koppla av oavsett vad som pågår på gatorna nedanför – senast under halvmaran var lägenheten en lugn tillflyktsort medan stadens liv pågick utanför.

Välkommen att uppleva denna unika bostad – en sekelskiftespärla med både charm och moderna bekvämligheter, perfekt för dig och familjen som söker det bästa av två världar.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 209. Föreningen Brf Gropen 68.

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas. Eldstad: Rökkanal finns.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi

Månadsavgift 3 832 kr (Värme och vatten. Obl balkongtillägg (68 kr), och bredband (123 kr) tillkommer. ingår). Andel i föreningen är 5.84615 %.

Driftskostnad

Totalt 640 kr/mån (7 680 kr/år) varav El 351 kr/mån, Försäkring 289 kr/mån. Antal personer: 3.

Lägenhetens nettoskuldsättning

202 243 kr Enligt årsredovisning 2023

Överlåtelseavgift

573 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

1 433 kr.

Byggnadsår
1907

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
1990 - Stambyte, elstam och rörstambyte
2002 - Omputsning fasad
2004 - Nya balkonger
2004-2006 Takterrass
2005 - Målning av tak
2005-2006 Nya elslingor tak/stuprör
2006 - Renovering tvättstuga
2007 - Entré
2009 - Upprustning innergård, förändring sophantering, belysning källarutrymmen
2010 - Tilläggsisolering tak, byte av undercentral/värmecentral
2011 - Renovering barnvagnsrum, tätning skarvar på taket, installering tryckvattenstegring, spolning och filmning av stammar, renovering entrédörr
2012 - Installering rörelsevakter, målning fönster mot gata
2013 - Målning trapphus och hiss
2013 - Fiberkabel
2015 - OVK Besiktning och ny gårdsbelysning
2016 - Stamspolning
2017 - Målning av plåttak
2018 - Renovering av hiss
2020 - OVK och stamspolning
2022 - Besiktning av av tak och översyn radiatorer
2023 - Taksäkerhet och byte av fläkt från soprum

Kommande renoveringar
Nej. Endast löpande underhåll

Föreningen
Brf Gropen 68 registrerades 1999-02-09 och föreningen upplåter 15 st lägenheter samt 2 st lokaler om 423 kvm.

Ekonomi:
Föreningen har en god ekonomi och äger fastigheten med tomträtt. Belåningen är låg på endast 3 263 kr/kvm, med lokalerna inräknat ännu lägre. Totalt har föreningen bara lån på 4,2 mil och under 2024 kommer hela lånesumman få lägre ränta. Stambytet skedde 1990.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga och trevlig innergård, 2 cykelrum, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga.

TV- och internetanslutning
Stockholms stadsnät och Comhem.

Bilplats/garage
Nej

Kommande avgiftsförändringar
Nej. 

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner ej juridisk person.

Överlåtelseavgift
1 433 kr, debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
573 kr.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.
 

Områdesbeskrivning

Kvarteren här omkring Mariatorget tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden. Det myllrar av trendiga caféer och restauranger. Däribland Oaxens Skafferi och ekologiska 8T8, populära kaffebarer som Drop Coffee och Kaffebaren, bagerier som Fabrique och Petrus, trevliga restauranger som klassiska Bistro Sud, Marie Leveau, eller populära Morfar Ginko - allt i omedelbar närhet! I Maria bor du mitt i söders puls med en unik kombination av historia, kultur och nöjesliv. Här finns populära platser som Mariatorget, Götgatsbacken, Fatbursparken och Medborgarplatsen. Området har även kulturhistoriska och arkitektoniska arv som Münchenbryggeriet vid Söder Mälarstrand och en unik stenhusbebyggelse från 1700-talet vid Mariaberget. En bit bort finner du även Mariabergets kulturkvarter med den pittoreska promenadstigen Monteliusvägen som har en panoramavy över Gamla Stan, Kungsholmen och Riddarfjärden. På gångavstånd finns även Tantolunden och strandpromenader längs Årstaviken.

Affärer
Även fast man bor centralt i staden finns det gott om stora och välsorterade mataffärer likväl som små nischade butiker som tex. "Vinbar" på Swedenborgsgatan, "Paradiset" på Brännkyrkagatan. "ICA Aptiten" på Torkel Knutssonsgatan, "Willys" på Hornsgatan och "stora Coop" på Medborgarplatsen är några exempel på stora matbutiker. På Medborgarplatsen finner ni även en saluhall full med delikatesser.

Parkering
Det finns många privata parkeringsgarage inom församlingen men även större garage som administreras bl.a av Qpark kring Medborgarplatsen och Södra Stationsområdet. Sök efter ert närmaste garage på förslagsvis https://www.q-park.se/ eller www.garageplatsen.se. I övrigt kan folkbokförd i stadsdelen erhålla tillstånd för boendeparkering. För mer information ring Trafikkontoret på tfn 08-508 263 00 eller besök deras hemsida på www.stockholm.se/boendep.

Kommunikation
Kommunikationerna är bästa möjliga med närmaste t-bana, Mariatorget och pendeltåg, Stockholm Södra, endast två kvarter bort. Dessutom finns flera busslinjer i närheten, däribland 66:an, 4:an (till bl.a. Kungsholmen), 74, 55 och 43 (till bl.a. Gamla Stan). Ett stenkast bort ligger Slussens stora utbud av kommunikationer.

Natur och fritid
Längst med Mariaberget återfinns den vackra promenadsträckan Monteliusvägen med stans vackraste utsikt över Riddarfjärden och Stockholm innerstad. Här finns även Ivar Los park, där man kan njuta av en picknickkorg i kvällssolen. Nedanför Mariaberget finns Mariatorget som har en mycket intressant historia. Idag är det en mycket populär park. Mellan Medborgarplatsen och Södra Station finns Fatbursparken. Den sista parken finns i områdets västra del; parkleken Bergsgruvan vid Rosenlundsgatan. Här finns det en parklek, fotbollsplan och gräsytor. Med kort gångavstånd finns även Tantolunden med utmärkta promenadstråk längs Årstaviken. Här finns även en härlig badplats med sandstrand och hopptorn.

Här bor du mitt i Söders puls med en unik kombination av spännande historia, fängslande kulturliv och modernt nöjesutbud. Nöjesutbudet är mestadels centrerat till kvarteren kring Mariatorget och Götgatan ner till Medborgarplatsen. Vid Mariatorget finns tex restaurang, bar, bio och teater på Rival samt de populära ställena Bistro Sûd, och Morfar Gingko. På Götgatan avlöser caféerna och restaurangerna varandra och på Medborgarplatsen finns Snaps samt Filmstaden Söder.