BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - SOFO

Renstiernas Gata 25, 2tr

  • 2 rum och kök
  • 56 kvm
  • 5.850.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till ett hem där varje detalj bjuder in till trivsel, där modern elegans möter klassisk sekelskiftescharm.

Denna fantastiska tvåa har tidigare genomgått en omsorgsfull renovering, med varje val gjort för att bevara dess historiska karaktär samtidigt som moderna bekvämligheter har införlivats. Här möts du av en välplanerad bostad med imponerande takhöjd, vackra furugolv, höga socklar och djupa speglade fönsternischar – allt för att skapa en harmonisk och estetisk atmosfär.

Varje kvadratmeter är noggrant utnyttjad för att erbjuda många möbleringsalternativ. Köket, som är en riktig pärla, är smakfullt designat med en ljusgrå färgpalett, integrerade vitvaror och gott om förvaringsutrymme. Den slitstarka bänkskivan och vita kaklet gör köket både praktiskt och inbjudande för matlagning och umgänge. 

Den öppna planlösningen mot vardagsrummet ger en känsla av rymd och gör vardagen lika trivsam som festlig. Tre stora fönster släpper in ett överflöd av naturligt ljus året runt, vilket ger en ljus och inbjudande atmosfär.

Sovrummet badar i naturligt ljus, med eleganta fönsterspeglar och en balkongdörr som leder ut till en solig balkong i söderläge. Här kan du njuta av en avkopplande utsikt, och innergården, en grönskande oas, erbjuder en lugn tillflyktsort med grillplats för sociala tillfällen.

Den rymliga hallen, belyst från två väderstreck, leder till ett generöst helkaklat badrum med klinkergolv. Här finns badkar, WC, handfat, spegelskåp och en praktisk tvättmaskin. Under vintern värms fötterna behagligt tack vare golvvärmen, vilket adderar en extra nivå av komfort.

Här bor du mitt i hjärtat av Södermalm, med Nytorgets livliga atmosfär bara ett stenkast bort och kort promenadavstånd till både Lilla Blecktornsparken och Vitabergsparken. Här kan du enkelt ta en avkopplande promenad längs vattnet vid Årstaviken eller njuta av stadens grönska. Med utmärkta kommunikationer med buss direkt utanför portsen samt tunnelbana via Slussen, Medborgarplatsen och Skanstull, är allt du behöver inom räckhåll. Inom några år kommer även den nya tunnelbanestationen Sofia ligga bara några minuter från din dörr.

Bostaden är en del av Brf Åsögatan 166, en stor och stabil förening med sund ekonomi och låga avgifter. Här kan du njuta av en mysig innergård med grillmöjligheter och sittplatser för sociala stunder.

Det här är ett hem där du både får tillgång till stadens puls och lugna, gröna oaser – allt i en välskött förening med trygga framtidsutsikter.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 00004. Föreningen Brf Åsögatan 166.

Ekonomi

Pris 5.850.000 kr Utgångspris . Månadsavgift 2 622 kr (Värme, Vatten, bredband och kabel-TV (basutbud) ingår). Andel i föreningen är 2.1796 %.

Driftskostnad

Totalt 733 kr/mån (8 800 kr/år) varav El 333 kr/mån, Försäkring 400 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

292 360 kr

Föreningen
Brf Åsögatan 166 bildades 2012. Belägen ett stenkast från populära Nytorget, och har adresser Åsögatan samt Renstiernas gata. Lenca Properties har under 2018/2019 byggt 3 nya våningar ovanpå den befintliga fastigheten med totalt 21 bostäder. I samband med takpåbyggnaden så har även entréerna målats om samt trapphusens golv renoverats.

Byggår
1884

Mark
Äger marken

Äkta/ Oäkta förening
Äkta

Antal bostadsrätter
37

Antal lokaler
6

Genomförda renoveringar
2013 - Byte av ventilationsfilter
2013 - Lagning tak för säkerhet av snöskottning
2013 - Renovering av tvättstugan
2014 - Byte och justering av radioventiler och stamregleringsventiler
2014 - Fiber från Bredbandsbolaget installerades
2014 - E-gain installerades
2014 - Balkongen mot innergården byggdes
2015 - Entrébalkonger mot gatan byggdes
2016 - Fläktfilter byttes
2016 - Renovering av entré, målning och belysning
2017 - Postfack och anslagstavla
2017 - Fläktfilter byttes
2018/2019 - Takpåbyggnad
2018/2019 - Målning av entréer
2018 - Trapphusens golv renoverades
2019 - Ny belysning i trapphusen
2019 - OVK
2019 - Installation av säkerhetsdörrar
2019/2020 - Ombyggnation av soprum
2020 - Takvärme anläggning installerad
2021 - Målning av fönster
2023 - Stamspolning
2023 - Inspektion & förstudie för stambyte av äldre del av fastigheten

Planerat underhåll
2024 - Ventilation i tvättstuga
2024 - Nytt passesystem
2025 - Ombildning av lokal till bostadsrätt

Juridisk person 
Nej

Parkering
I området gäller boendeparkering, för mer info se www.stockholm.se

Överlåtelseavgift
1 313 kr som betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
ca 525 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet

Längehetens indirekta nettoskuld
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Övrigt

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Du som köpare förväntas även ha tagit del årsredovisning och stadgar. 

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Områdesbeskrivning

SoFo, beläget mitt på Södermalm, är ett av Stockholms mest eftertraktade områden, känt för sin vibrerande atmosfär och sitt kulturella utbud. Här kombineras stadens bekvämligheter med närheten till gröna oaser.

Bara ett stenkast från din dörr ligger det livliga Nytorget, omgivet av populära restauranger som Urban Deli och Nytorget 6. Området är också fullt av mysiga caféer som Pom och Flora, och unika småbutiker och skivbutiker, vilket skapar den kreativa och bohemiska känsla som SoFo är känt för.

För dig som uppskattar lugn och natur erbjuder SoFo även närhet till flera parker. Strosa i den lummiga Vitabergsparken, där du kan njuta av utsikten över Södermalm, se den vackra kyrkan eller ta del av sommarens utomhusteater i den charmiga amfiteatern. Fjällgatan, med sin ikoniska vy över Stockholm och skärgården, ligger också inom räckhåll, liksom den nyrenoverade Blecktornsparken där restaurang Bleck är ett populärt vattenhål.

Kommunikationerna i SoFo är utmärkta, med närhet till Medborgarplatsens tunnelbana och flera busslinjer som snabbt tar dig till stadens alla hörn. Här har du verkligen det bästa av två världar – stadens puls och lugna, natursköna områden alldeles intill.