BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gubbängen

Majrovägen 14

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm
  • 2.695.000 kr / BUD
Värdera din bostad

Beskrivning

Inbäddad i grönska och lummiga innergårdar finner du nu denna välplanerade tvåa till salu! Lägenheten har ett fantastiskt ljusinsläpp som flödar genom rummen från fönster i tre väderstreck. Lägenheten präglas av vackra, genomtänkta och tidstypiska detaljer och här erbjuds härliga sociala ytor. Såväl i kök som vardagsrum finns plats för matbord. Från vardagsrummet nås balkongen som vetter i soligt söderäge. Vardagsrummet är lättmöblerat och luftigt och för den som önskar är det en möjlig trea genom att bygga ett rum i vardagsrummet, se gärna den alternativa planlösningen. Köket är stilrent med bra arbetsytor, platsbyggd förvaring med sittbänk och moderna vitvaror. Sovrummet är rofyllt med utsikt mot vackra tallar. Här finns inbyggda originalgarderober och plats för skrivbord eller ytterliggare förvaring. Hallen är välkomnande och den runtgående planlösningen skapar en härligt känsla. I hallen finns en rymlig klädkammare och till lägenheten hör två källarförråd. På golven ligger genomgående parkettgolv med ett vackert originalparkett i vardagsrummet och väggarna är målade i ljusa toner. Badrummet är helkaklat och här finns ett fönster.

Lägg därtill en stabil, stor och mycket välmående förening. Föreningen består av hela 383 lägenheter och har en belåningsgrad på låga 910 kr/ kvm! Lånen uppgår till ca 20 miljoner och de har en stark kassa på nästan 5 miljoner. Här erbjuds också både festlokal och hobbyrum. Gubbängen är ett tryggt område för dig som vill bo lugnt och med närhet till grönområden samtidigt som Stockholms stadspuls nås på nolltid. I området finns både skolor, affärer, restauranger, tunnelbana och natur samt all service som kan tänkas behövas.

Gavelläge
Runtgående planlösning
Utsikt mot grönska
Insynsskyddat läge
Fönster i tre väderstreck
Bevarat orignalparkett
Tidstypiska detaljer
Stilrent och välutrustat kök
Mycket stabil förening
Låg belåning om 910 kr/kvm
3 minuter från tunnelbanan
Butiker och restauranger

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 2/3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 201. Föreningen Brf Stockholmshus nr 11.

Ekonomi

Pris 2.695.000 kr / BUD. Månadsavgift 3 148 kr (värme och vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 333 kr/mån (4 000 kr/år) varav El 208 kr/mån, Försäkring 125 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade och kan både vara högre och lägre för ny ägare.

Föreningen
Brf Stockholmshus nr 11 bildades år 1947 och består av 16 flerbostadshus i tre våningar, två flerbostadshus i sex våningar samt ett hus med gemensamhetslokaler. Totalt består föreningen av 383 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 57 lokaler som upplåts med hyresrätt.

Byggnadsår
1947

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2022 elkabelbyte i gemensamma utrymmen. Balkong- och fasadtvätt. En del fasader putsades om.
2021 renoverades och målades trapphus och källarutrymmen. Ekportarna till trapphusen renoverades. Samma år genomfördes också en stamspolning
2020 anlades nya parkeringsplatser
2018 asfalterade ytor
2018 balkongtvätt
2017 balkongtvätt
2016 - 2017 stamspolning
2016 - 2017 låssystem
2015 målning av samtliga källarfönster
2015 djupkärl för sopor och pappersåtervinning, sista etappen
2014 - 2015 ommålning av alla lägenhetsfönster etapp 1 och 2
2012 samtliga avloppsstammar högtrycksspolas
2011 ny hantering av hushållssopor i höghusen m. fl. portar
2011 montering av nya hissar och kringutrustning i höghusen
2009 - 2010 underhåll av källarfönster och lägenhetsfönster
2006 skärmtak över entréportar
2002 - 2003 renovering och ombyggnation av gemensamhetslokal
2002 - 2006 portbyten och portrenoveringar
1994 - 1995 stambyte och elstambyte
1994 - 1995 omputsning av fasader, omläggning av tak och nya balkonger

Kommande renoveringar
Det pågår hela tiden utveckling av hus och trädgårdar. Se årsredovisning och föreningens hemsida för mer information.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns flertalet gemensamma utrymmen såsom festlokal, snickarlokal, grovsoprum och tvättstuga. I tvättstugan finns 8 effektiva tvättmaskiner, två stora torkrum, tre torktumlare och lika många torkskåp. I varje hus finns cykel- och barnvagnsrum.

TV- och internetanslutning
Fastigheten är ansluten till TV och bredband via Com Hem (basutbudet för TV kanaler ingår i avgiften). Även fiber är indraget (Ownit). Abonnemang tecknas separat.

Bilplats
I föreningen finns 22 garageplatser, 29 parkeringsplatser samt MC-plater. Separat kö gäller till dessa. I området råder gratis parkering enligt skyltning.

Ägande
Delat ägande godkänns

Överlåtelseavgift
1 433 kr.

Pantsättningsavgift
573 kr/pant

Övrigt
Fastigheterna är upplåtna med tomträtt

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens utmärkta hemsida
https://www.stockholmshus11.se/

Områdesbeskrivning

Gubbängen är en idyll med en utmärkt kombination av lägenheter och villor omringade av grönska. I Gubbängen cetrum finner du det du behöver så som matbutik, livs, restauranger mm. Här finns ett flertal förskolor och skolor. Bl.a ligger Gubbängsskolan (400m) som är en F-9 skola samt Engelska skolan (800m) med årskurserna 4-9. Flera kommunala dagis samt föräldrakooperativ, fritids och stor härlig närliggande lekpark.

På senare tid har nya guldkorn dykt upp i området. Här finner du bl.a. den omtyckta italienska pizzerian och gelaterian Morelliamo, Storasyster Stenugnsbageri och BAK.

På gubbängsfältet finns det sommartid fotbollsplan och intill ligger även Gubbängens idrottsplats där det vintertid går att åka skridskor. I området finner du också populära Gubbängen Skatepark med intilliggande lekpark.

Utmärkta kommunikationer med T-bana Gubbängen som finns inom bekvämt gångavstånd, ca 3 minuter, härifrån nås Södermalm på ca 12 minuter. I området finns också många busslinjer, bl.a till Skarpnäck och Ikea.

Stora grönområden finns runt knuten och tar man en lite längre utflykt ligger sjöarna Drevviken och Magelungen där man badar på sommaren och åker långfärdsskridskor på vintern.

Farsta centrum har allt du kan önska dig i serviceväg med ett stort utbud av mode, mat, inredning, kultur, systembolag, apotek, banker och trevlig torghandel. I Gubbängens centrum finns Coop Konsum och all tänkbar service.