BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Sköndal

Sköndalsvägen 155

  • 107 kvm
  • 6.950.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till ditt framtida drömhem i Sköndal!  

På entréplan finner du ett rymligt vardagsrum med plats för matsalsdel och med en mysig braskamin. Här kan du koppla av efter en lång dag eller bjuda in vänner och familj för trevliga stunder tillsammans.

Utanför köket och vardagsrummet väntar en stor trädäckad altan i syd/västerläge. Här kan du njuta av solnedgångar och sommarkvällar med utsikt över det grönskande området. En perfekt plats för grillkvällar och avkoppling.

På övre plan finner du tre mysiga sovrum och ett modernt badrum från 2022. Sovrummen erbjuder gott om plats för hela familjen.

I källaren väntar ett stort allrum med utgång till baksidan. Här finns även en stor tvättstuga med badkar, pannrum, matkällare och förråd. Den flexibla källarplanlösningen ger utrymme för hobbyprojekt, träningsutrustning, separat tonårsvåning eller kanske en egen biograf.

Huset ligger en kort promenad från den vackra sjön Drevviken med sina natursköna promenadvägar och badplatser. Morgondopp och kvällspromenader kommer bli en del av din vardag. Förskolan och busshållplatsen ligger praktiskt i närheten av huset, vilket gör  livspusslet enklare och är bekvämt för hela familjen.

Det här är inte bara ett hus; det är en möjlighet att skapa minnen och trivas i en underbar miljö. Välkommen hem till Sköndal och upptäck allt detta fantastiska radhus har att erbjuda. 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt.

Ekonomi

Pris 6.950.000 kr Utgångspris.

Driftskostnad

Totalt 4 355 kr/mån (52 255 kr/år) varav Värme 2 760 kr/mån, El 229 kr/mån, Vatten/Avlopp 679 kr/mån, Försäkring 687 kr/mån. Antal personer: 5.

Fastighetsbeteckning
Stockholm Diakonen 41

Fastighetsrättsliga förhållanden
Självständig, friköpt

Tomt
195 kvm

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) 
Byggnad, totalt värde: 1 832 000 kr
Mark, totalt värde: 2 397 000 kr 
Summavärde: 4 229 000 kr

Antal rum
5 varav 3-4 sovrum

Boarea/Biarea
107 kvm/ 55 kvm

Areauppgift
Lantmäteriet

Årtal
Taxeringsår: 2021
Byggår: 1961
Värdeår: 1961

Fullvärdesförsäkrad
Ja 

Fakta byggnad
Byggnadstyp: Radhus
Stomme: Betong/lättbetong
Grundläggning: Grundmur/betongplatta
Mellanbjälklag: Betong/trä
Fasad: Puts
Fönster: Isolerglas
Yttertak: Betongpannor
Ventilation: Självdrag
Uppvärmningssystem: Fjärrvärme. Eldstad
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp

Radon
Långtidmätning utförd 2014 med ett årsmedelvärde på 190 Bq/m3.

Renoveringar
2015. Nya fönster 
2015: Nytt carporttak
2015: Nytt kök
2016: Fjärrvärme
Elen har delvis bytts ut löpande och el-centralen är bytt.
2020: Slipning av parkettgolv samt målning av rummen
2020: Ny stenlagd uppfart samt häck på framsidan
2022: Nytt badrum ovanvåning ink nya stammar ner till tvättstugan
2022: Nytt element i sovrummet
2023: Målning av hall. Renovering av gäst-WC
2024: Målning av tvättstuga ink installation av badkar
2024: Renovering samt målning av sovrum på ovanvåning

TV/ Internet 
Fiber.

Parkering
Carport med plats för en bil. Stenlagd uppfart med plats för en bil.

Uteplats
Stor trädäckad altan på baksidan som nås från köket. Syd/västläge

Energideklaration
Utförd 2014-10-23. Energiprestanda 100 kWh/m² och år. Energiklass F

Inteckningar/pantbrev Totalt antal inteckningar: 8
Total belopp: 4 573 000 kr

Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Avtalsservitut

Avtalsservitut tunnel, Last
01-IM2-46/44 - 1

Avtalsservitut ledning mm, Last
01-IM2-60/230 - 1

Avtalsservitut, Last
1, 1946-01-02

Avtalsservitut, Last
2, 1960-01-27

Planbestämmelser
Stadsplan: Skönstavik M.M

Övriga upplysningar
Säljaren kommer ta med kroklisten i hallen.


Kommunal avgift
Storleken på fastighetsavgiften beräknas med hjälp av taxeringsvärdet men kan aldrig bli högre än takbeloppet, som är 9287 kronor för inkomståret 2023 (deklarationen 2024). Takbeloppet är indexbundet och följer den årliga förändringen av inkomstbasbeloppet. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

 Övrigt 

Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

 

Områdesbeskrivning

Sköndal – Nära sjö, natur och stad
Sköndal bjuder på ett sjö- och naturnära boende utan att ha långt till stan. Här finns vackra promenadstråk längs med vattnet och tillgång till gröna oaser. Under sommarhalvåret kan man ta ett dopp vid badbryggorna eller vid någon av sandstränderna som ligger längs Drevviken. I Sköndals centrum hittar du det som behövs till vardags såsom mataffär, apotek, tobaksaffär med paketutlämning, bibliotek, frisör och restaurang. Ett promenad bort ligger nya handelsplatsen med Willys, Plantagen, systembolag samt gym.

 

Natur och Rekreation - Sport och friluftsliv året om
Från bostaden har man ca 300 meter till Drevviken med dess stora strövområden, joggingvägar, sandstränder, badbryggor, tennisbana och utegym. Vintertid finns möjlighet till pulkaåkning i backen nedanför restaurangen Nice Valley. När isen bär plogas en ca 20 km lång skridskoslinga på sjön.  Närbelägna Orhem och Flaten är omtyckta naturreservat för rekreation. För den sportintresserade finns Sköndals BMX bana, Sköndalshallen, Farsta simhall, Farsta ishall, Ågesta golfklubb samt Ågesta ridskola. 

 

 

Mitt emellan två centrum – Farsta & Globen
Med buss 181 nås Farsta centrum. Här finns en blomstrande torghandel, 150 butiker samt en massa restauranger och caféer. Åker man istället in mot stan ligger Globen Shopping med ca 60 butiker samt välbesökta Tele2 Arena som är en idrotts- och evenemangsarena för möten och upplevelser i världsklass.

 Kommunikationer
Det är enkelt att ta sig till Sköndal med buss 188 från Gullmarsplan. Vid Gullmarsplan finns både tunnelbana och tvärbana. Buss 181 trafikerar Farsta Strand – Skarpnäck. Buss 143 går till Älvsjö via Hökarängen. Busshållsplatsen ligger ca hundra meter från huset.

 Skolor och barnomsorg
I Sköndal och dess närområden finns flertalet förskolor och skolor. Några exempel på förskolor är Håvens förskola, Lagunen, Växthuset och Ekebergsbacken. Skolor: Sköndalsskolan och Sandåkraskolan har F-6. Både Gubbängsskolan och Hökarängsskolan har högstadier.

Parkering i området
Kostnadsfri datumparkering tillsvidare.