BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Johanneshov - Globen

Bildhuggarvägen 29, 2tr

  • 2 rum och kök
  • 45 kvm
  • 2.895.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna perfekt planerade tvåa med ett fantastiskt läge, bara några minuters promenad från både tunnelbana och tvärbana! Här bor du med en underbar insynsskyddad balkong i eftertraktat söderläge som vetter mot en lugn innergård – en oas mitt i stan. Köket är stilrent och helkaklat, utrustat med rostfria vitvaror och generösa arbetsytor, vilket gör det perfekt för att bjuda in till härliga middagar. Det rymliga vardagsrummet erbjuder gott om plats för matgrupp, soffa och förvaring. Lägg därtill ett mysigt sovrum med burspråk och ett helkaklat badrum med dimbar belysning och golvvärme för extra komfort.

Föreningen är stabil och har en god ekonomi, vilket ger trygghet i ditt boende. Dessutom är läget svårslaget – med både tvärbana och tunnelbana alldeles runt hörnet når du Södermalm snabbt och enkelt, oavsett om du tar cykeln eller promenerar dit på bara 10-15 minuter.

Välkommen hem till en bostad som erbjuder både komfort och närhet till allt!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 2, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 926. Föreningen Brf Bildhuggaren 25-29.

Ekonomi

Pris 2.895.000 kr. Månadsavgift 2 854 kr (värme, vatten, grundutbud kabel-TV och bredband ingår). Andel i föreningen är 0.027378 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade och baserade på nuvarande ägares förbrukning och avtal. .

Byggnadsår
1945
Uppvärmning 
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Föreningen
Brf Bildhuggaren 25-29 är en äkta förening som bildades 2003 och omfattar fastigheten Konstgjutaren 1 i Johanneshov, med adresserna Bildhuggarvägen 25, 27 och 29. Föreningen har 32 lägenheter, samtliga bostadsrätter fördelade på fyra våningsplan.

Fastigheten bebyggdes 1945 och består av ett flerbostadshus i tre våningar och markplan. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 632 kvadratmeter, varav 1544 kvadratmeter utgör lägenhetsyta. 

Föreningen äger marken och skuldsättningen ligger i dagsläget endast på 2094kr lån/kvm. 

Kommande/utförda renoveringar
Föreningen följer en 10-årig underhållsplan som från 2020,och en 30-årig underhållsprognos. Rörstammar och elstigare byttes 2005. Tvättstugan nybyggdes 2005. Tak, fasad, fönster, balkonger renoverades år 2010. Entre trappor renoverades 2020. Samtliga fönster restaurerades 2021. Inga större planerade renoveringar i dagsläget.  (Kontrollerat med styrelsen 5/9-24)

Kommande avgiftsförändringar 
I dagsläget inga planerade avgiftsändringar. Föreningen har väldigt god ekonomi och sålde sista hyresrätten 2023 vilket gör att de nu har ett lån på 3,5 miljoner och endast 2094kr lån/kvm. (Kontrollerat med styrelsen 11/9-24) 

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns vindsförråd, tvättstuga (entréplan mellan port 25 och 27), cykelförråd på baksidan av huset samt källaren, barnvagnsförråd vänster om port 29, "fixarrum", utegård med grillplats och utemöbler, däckförvaring i källaren för 300kr/år. Bokning av tvättstuga och utegård med grillplats sker digitalt via app.

TV- och Bredband
Fiber 250/250 från Ownit och Kabel-tv (basutbud) från Telenor och Telenor Stream ingår i avgiften.

Parkering 
Till fastigheten hör 8 parkeringsplatser (500kr/mån) och ett garage (2000kr/mån) med separata köer. I dagsläget är det 1 i kö.

Bostadsrättens indirekta nettoskuld
Den aktuella bostadsrättens andel i bostadsrättsföreningens totala lån:  217 034kr

Ägande
Delat ägande godkänns. Juridisk person godkänns inte.

Överlåtelseavgift
1433 kr. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
573kr betalas av pantsättaren.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Här bor du i trevliga Johanneshov med byggnader uppförda främst kring 1940- och 50-talet. I Johanneshov har man både Globen och Tele2-arenan som granne och T-banans gröna linje finns på nära gångavstånd. I Globen city finns ett stort utbud av butiker, restauranger, mataffär, banker, gym, servicebutiker samt idrotts- och konsertevenemang. Runt omkring finns flera gröna parker och många jogging- och cykelvägar.

Slakthusområdet är på väg att bli en av Stockholms mest attraktiva stadsdelar, med en spännande blandning av moderna bostäder och historisk charm. Här byggs ett nytt och levande kvarter med allt från trendiga bostäder till mysiga caféer och restauranger. Dessutom är kommunikationerna oslagbara.

Inom kort kommer du ha tillgång till tre olika tunnelbanelinjer – blå, grön och gul – samt tvärbanan precis utanför dörren. Den nya tunnelbanestationen i Slakthusområdet kopplar dig direkt till resten av Stockholm, vilket gör det enkelt att ta sig vart du vill, snabbt och smidigt. Detta gör Slakthusområdet till en idealisk plats för dig som vill bo modernt, centralt och med utmärkta kommunikationer.

Välkommen till framtidens stadsdel – Slakthusområdet!