BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Björkhagen

Ronnebyvägen 15A

  • 1 rum och kök
  • 26 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna smart planerade etta med separat ingång och en nyanlagd uteplats, belägen i ett grönskande och lugn återvändsgata mellan Björkhagen och Hammarbyhöjden!

Här erbjuds en stilfull och välplanerad lägenhet med ett utmärkt läge intill natursköna Nackareservatet! Bostaden har genomgående moderna och smakfulla materialval med parkettgolv och uppfräschade ytor, där varje kvadratmeter är smart utnyttjad. Lägenheten har ett fräscht kök och ett stambytt badrum, vilket ger en modern känsla. Föreningen är mycket stabil, med god ekonomi och friköpt tomt, vilket skapar en trygg och bekväm boendemiljö.

Nackareservatet ligger precis runt hörnet och erbjuder vackra vandringsleder, badsjöar, golfbana och närheten till Hammarbybacken – ett drömläge för dig som gillar friluftsliv. Dessutom är det bara några minuter till tunnelbanan och områdets centrum med service, butiker och restauranger.

Ett hem att verkligen trivas i, med natur och stadspuls inom räckhåll.
Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 0 av 3. Lägenhetsnummer 99-2347-1-393. Föreningen BRF Borggården 99.

Ekonomi

Månadsavgift 1 572 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår). Andel i föreningen är 0.2816 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Brf Borggården 99 är en äkta förening som bildades 1999. Föreningen har 178 lägenheter fördelade på 6 hus. Föreningen har 12 st. hyresrätter som kommer att uppsägas och ge goda intäkter till föreningen och stärka dess ekonomi ytterligare.

Ekonomi
Det finns inga avgiftsändringar inplanerade, dock kan detta ändras i framtiden.

Utförda renoveringar

2024/2025 - Fönsterrenovering
2021 - Ny bastun i port 16 samt lek/träningsrum.
2020 - Installation av solceller
2016 - Installation av bredband (fiber) samt totalöversyn av ventilationen
2015 - Ny gästlägenhet för föreningens medlemmar
2011 - Renovering av tvättstugan
2010 - Renovering av föreningslokalen
2008/2009 - Fasad- och fönsterrenovering
2008/2009 - Byte av balkongräcken och målning av betongplattor
2003/2004 - Renovering av trapphus
2003/2004 - Stambyte badrum och kök, nya elledningar, omdragning av el i lägenheterna
1993 - Byte av yttertak ut och helrenovering av balkonger
1992 - Anslutning till fjärrvärme

 

Kommande renoveringar


Tv och bredband

Alla lägenheter är uppkopplade med fiber genom Stockholms stadsnät. Internet med 200/100 mbit/s ingår i avgiften, högre hastighet går att beställa mot extra avgift. Lägenheterna är även anslutna till Comhem, vars analoga grundutbud av tv ingår i avgiften.

Gemensamhetsutrymmen
Bastu på Ronnebyvägen 16
Tvättstuga, Placering: Ronnebyvägen 38-40.
Två gästlägenheter finns att hyra för 200/300:-/dygn, en mindre på Ronnebyvägen 12 och den andra på Ronnebyvägen 32 med upp till sex bäddar (300 kr/dygn). Föreningen har även en stor samlingslokal/föreningslokal som går att hyra för 200 kr på Ronnebyvägen 7. Det finns även tre rum för återvinning vid Ronnebyvägen 13, Ronnebyvägen 30 och Lyckebyvägen 18. På Ronnebyvägen 10 ligger föreningens hobbyrum. Även cykelrum finns.

Parkering
Parkering finns på gården och hyrs ut för 500:-/mån . Föreningen har också fem mc-platser inomhus som hyrs ut för 120:-/mån .
I området råder boendeparkering som kostar 500 kr/mån.

TV/bredband

Alla lägenheter är uppkopplade med fiber genom Stockholms stadsnät. Internet med 1000/1000 mbit/s ingår i avgiften, högre hastighet går att beställa mot extra avgift. Lägenheterna är även anslutna till Comhem, vars grundutbud av tv ingår i avgiften.

Mark
Föreningen äger marken

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
www.brfbrg99.se/

Rumsbeskrivning

Hallen är välkomnande och praktisk med ljusa väggar och ett snyggt klinkergolv. Förvaring finns i form av en rymlig dubbelgarderob, vilket gör att du enkelt kan hålla ordning. 

Det rymliga och ljusa vardagsrummet har en modern och öppen planlösning mot köket, vilket skapar en social och luftig känsla. Ljusa väggar och vacker ekparkett ger rummet en inbjudande atmosfär, och här finns gott om plats för både soffhörna, tv och matbord. Det stilrena köket, som renoverades 2015/2016, är utrustat med diskmaskin, spis, kombinerad kyl/frys och ugn. Förvaringsmöjligheterna är generösa med skåp i full höjd, och fiberdragning är snyggt undangömd för ett prydligt intryck.

Uteplatsen är den perfekta platsen för att njuta av varma sommardagar och kvällar, idealisk för att anordna grillmiddagar med familj och vänner eller bara för att koppla av med en bok i det ljuva sommarvädret.

Det fräscha badrummet är helkaklat med ljust kakel på väggarna och klinkergolv. Här finns dusch, wc, handfat, handdukstork och plats för ytterligare förvaring, vilket gör det både praktiskt och stilrent. Till lägenheten hör även ett källarförråd, och det finns möjlighet att placera egna utemöbler för den som vill njuta av lite utomhustid.

Sammanfattningsvis en mycket trivsam och välplanerad bostad med genomtänkta materialval och smarta funktioner – perfekt för dig som söker ett stilrent och bekvämt hem!