BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö centrum

Solberga Ängsväg 10 3tr

  • 3 rum och kök
  • 82.5 kvm
  • 2.995.000 kr utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna ytterst välplanerade lägenhet vars verkligt väldisponerade ytor bjuder in till ett socialt liv med familj och vänner.

Lägenhet i mycket fint skick - renoverad och klart för inflytt. 

Bostaden ligger inbäddad i grönskande omgivningar i centrala Älvsjö, och med minimal insyn och sol under hela dagen och mot kvällen får man en ljus och trivsam känsla. En rymlig och lummig balkong som blir ett extra rum att njuta av med plats för avkoppling och odlingar. Balkong ligger verkligen i perfekt sydvästläge – soldyrkaren kan njuta till fullo! Här möts man av en social planlösning med god balans mellan umgängesytorna och de mer privata rummen. Ett boende att trivas i året runt!

- mycket väldisponerad
- renoverad
- närhet pendeltåg och bussar
- barnvänliga omgivningar
- välskött förening, belåning ca 3 445 kr/kvm

VARDAGSRUM
Ett ljust vardagsrum med hemtrevlig atmosfär och mycket bra möblerbarhet där man på ett naturligt sätt får plats med både soffgrupp och matplats. Direkt närhet till köket och sovrummen. Ekparkett på golvet, målade väggar. 

KÖK
Ett fint och smart planerat kök, med fokus på matlagning. Renoverat 2014. Ett kök där funktionaliteten står i centrum och allt man behöver finns. Det bästa är kanske den sociala ytan var plats finns för matbord 4-12 personer, eller kanske fler - ovanligt för denna typ av lägenheten. Köksutrustningen består av fullhöjd kyl och frys 2017, ugn, micro, diskmaskin, induktionshäll samt en spisfläkt. 

BADRUM
Ett badrum i toppskick, modernt elegant som varsamt renoverats under 2017. Tvättmaskin vilken lämnas. Golvvärme, dusch, handfat, wc. 

SOVRUM 1 & 2
Två rofyllda sovrum, med fönster och lutsikt mot grönska. I det större sovrummet finns plats för såväl dubbelsäng som övrigt passande möblemang. Ett mindre sovrum som passar perfekt som arbets-, hobby- eller barnrum. Ingång till utmärkt klädkammare eller kanske som ett litet minirum. 

HALL
Välkomnande hall med mycket bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i form av garderober. Plats finns för ytterligare garderober om så önskas. 

Förråd
Utmärkt vindsförråd på ca 4 kvm. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 83. Föreningen HSB brf Kåpan nr 272 i Stockholm.

Ekonomi

Pris 2.995.000 kr utgångspris. Månadsavgift 5 339 kr (värme, vatten tv grundutbud, bostadsrättstillägg & bredband (250/250Mbit) ingår). Andel i föreningen är 0.89588 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 350 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

239 534 kr Uppgiften är beräknad utifrån föreningens årsredovisning för 2022, källa Bopedia

Överlåtelseavgift

1 432 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Allmänt om föreningen
HSB:s bostadsrättsförening Kåpan nr 272" är hela det långa namnet men kallas oftast för ”Brf Kåpan", eller bara "Kåpan". Brf Kåpan består av 111 lägenheter. Föreningen bildades den 25 november 1983 och registrerades hos länsstyrelsen 12 mars 1984. Totalt 9 092 kvm bostadsrätt, lokaler 599 kvm, garage 60 platser. 1987 överlämnades föreningen till de boende.
Föreningen disponerar med tomträtt fastigheterna Prästgårdsåkern 1 och 3 i Stockholms kommun, med adresserna Solberga Ängsväg 4-14 och 5-13 i Älvsjö. Fastigheterna är ritade av Kerstin Gåsste arkitektkontor och byggdes av JSS (numera NCC). Brf Kåpans fastigheter ligger mycket lugnt och fint belägna med bilfria gröna innergårdar på nära avstånd till Älvsjö Centrum.  

Ekonomi
Föreningen har mycket god ekonomi. Inga beslutade avgiftjusteringar. (avstämt styrelsen 2024-08-28)
Belåning ca 3 445 kr/kvm. 

Föreningens mark
Föreningens tomt upplåts med tomträtt, las om 2024-07-01, avtalsperiod 10 år. 

Gemensamma utrymmen
Det finns en rad lokaler som föreningen upplåter åt sina medlemmar såsom träningslokal med ny motionscykel och roddmaskin. Här finns även föreningens bastu. I övrigt finns vävstuga och snickarverkstad med diverse maskiner och verktyg. Samlingslokal vilken kan hyras av föreningens medlemmar för lugnare tillställningar. Porslin och sittplats för ca 30 personer. Föreningen har också en mycket trevlig tvättstuga som medlemmarna får nyttja.

Bredband + bredbandstelefoni
Föreningen har gruppanslutningsavtal med Telenor (tidigare Bredbandsbolaget) för bredband och bredbandstelefoni och föreningen bekostar: 250/250 Mbit internetanslutning
Telefoni - bostadsrättsinnehavaren betalar bara de rörliga kostnaderna.

Kabel-tv
Föreningen har gruppanslutningsavtal med Com Hem för digital-TV. Grundutbudet ingår i avgiften. För att se det grundutbud som föreningen bekostar vänligen besök föreningens hemsida.

Garage
Brf Kåpan har ett servitut som ger föreningen tillgång till parkeringsplatser i parkeringshuset på Götalandsvägen vid infarten till Solberga Ängsväg. Det finns både parkeringsplatser med och utan bur i det garaget som man kan hyra. Föreningen har inga platser utomhus, det är Stockholms stads mark.

Parkeringsplats utan bur: 300 kronor/månad
Parkeringsplats med bur: 450 kronor/månad

Kösystemet administreras av styrelsen i Brf Kåpan och kötiden är ungefär 1 år. För aktuell kötid, om du vill ställa dig i kö eller har några andra frågor om garaget vänligen kontakta styrelsen.

Bostadsrättstillägg
Brf Kåpan har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg - du som bostadsrättshavare måste fortfarande inneha en hemförsäkring för att ha ett fullgott skydd.

Elavtal
Brf Kåpan tillämpar individuell mätning 3 månader i efterhand vilket innebär att på exempelvis avgiftsavin för perioden januari månad av årsavgiften omfattar elförbrukningen för september.

Renovering
Tänk på att det kan krävas tillstånd för att renovera beroende på vad man har för avsikt att renovera, både från föreningens styrelse och i vissa fall från stadsbyggnadskontoret. Kontakta gärna styrelsen en tid innan för en avstämning.

Kontakt
https://brfkapan.se
ordförande Thomas Feierbach
styrelsen@brfkapan.se

Områdesbeskrivning

Älvsjö - Expansivt och modernt – Endast sex minuter från Söder
Älvsjö finns omnämnt redan 1461 och sedan dess har området förändrats radikalt från gammal åkermark till en modern stadsdel och en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Älvsjö bjuder även på en rad restauranger och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden där vi bland annat finner erkända Aloë med en Michelinstjärna och med Rinos Bodega dörr i dörr, gemytliga Långbro Värdshus, Primitivo di Papa Gabi, Texas Longhorn, Älvsjö konditori och Fru Marias Bak.

Älvsjö Torg
Helt nya Älvsjö Torg ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Vivels konditori, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. Ett stenkast bort ligger medborgarhuset med bibliotek. 

Skolor och barnomsorg
Har du barn finns här en handfull förskolor på promenadavstånd och grundskolor i närområdet, såväl kommunala som privata med bland annat Solbergaskolan, Kämpetorpsskolan, Sjöängsskolan, Engelska skolan, Johan Skyttes skola och Herrängens skola. 

Natur och rekreation
I närområdet hittar du Solbergaskogen med vackra promenadstråk och Älvsjöskogen, ett mycket populärt utflyktsställe. I skogen finns motionsspår som stadsdelsnämnden ansvarar för. Här finns även Långsjön med badplats sommartid och plogad skridskobana vintertid. Det är promenadavstånd till Långbro park som är ett naturskönt område där bland annat Långbro Värdshus är beläget.

Utmärkta kommunikationer
Om du värdesätter goda kommunikationer, promenadavstånd till butiker och service samt närhet till city kan du knappast bo bättre än vid Älvsjö Torg. Älvsjö resecentrum med den arkitektoniskt spännande anläggningen rymmer inte bara pendeltågstrafik utan omfattar även en rad busslinjer.

En pendeltågstur till Stockholm Central tar endast 9 minuter och Stockholm Södra vid Medborgarplatsen tar inte mer än 6 minuter. I sydlig riktning är du i Södertälje på en dryg halvtimme och Nynäshamn på strax under en timme.

Här finns även planer på att förbättra kollektivtrafiken ytterligare med en förlängning av tunnelbanans gröna linje mot Hagsätra och SL utreder även möjligheter att bygga en ”Spårväg syd”.

Nya tunnelbanan Fridhemsplan – Älvsjö
En ny tunnelbanelinje ska byggas ut (gula linjen) med planerad byggstart 2026. Den nya tunnelbanelinjen kommer förbinda Fridhemsplan, Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet, Östberga och Älvsjö. Vid Aspudden ansluts den nya linjen via tunnel till tunnelbanans röda linje. Första spadtaget tas år 2022 och sträckan öppnas för trafik år 2035.