BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Sandalmakarbacken 5

  • 3 rum och kök
  • 65 kvm
  • 2.750.000 kr /Bud
  • 426
Värdera din bostad

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 1 - 2 sovrum. Lägenhetsnummer 00016. Föreningen Brf Sandalmakarbacken.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Kabel-TV och Bredband.

Ekonomi

Pris 2.750.000 kr /Bud. Månadsavgift 3 167 kr (värme, varm- och kall vatten samt källarförråd 5 kvm ingår). Andel i föreningen är 0.6704 %.

Driftskostnad

Totalt 200 kr/mån (2 400 kr/år) varav El 200 kr/mån. Antal personer: 2. Angivna driftskostnader är schablonmässiga och beräknade utifrån normalår. Tänk på att dessa kostnader kan variera beroende på antal personer i hushållet, levnadsvanor, avtal etc. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Lägenhetens nettoskuldsättning

141 kr (2047 kr per kvm vilket är mycket lågt!)

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Brf Sandalmakarbacken bildades 2011. Föreningen består av 135 st lägenheter (119 st med bostadsrätt och 16 st med hyresrätt) samt 2 lokaler. Hyresrätterna är en dold tillgång som kommer att stärka föreningens ekonomi ytterligare i framtiden.

Föreningen har en omtalad trädgård med fina planteringar och flera grillplatser som nyttjas frekvent under sommarhalvåret. Föreningens fastigheter är ritade av arkitekten Lars Bryde som uppmärksammats av många för sin skicklighet som bostadsplanlösare.

Utförda renoveringar
Husen i föreningen är byggda 1970 och många renoveringar och åtgärder har gjorts sedan dess, bl a stambyte i kök och badrum, totalrenovering av badrummen, nya elstigar samt upprustning av samtliga gårdar år 2010. År 2014 renoverades tak avseende papp och plåt. På föreningens hemsida presenteras genomförda åtgärder sedan 1992, översiktligt i kronologisk ordning med de senast genomförda åtgärderna överst.
Här nedan listas åtgärder gjorda mellan 2022-2018:


2022

  • Spolning av stammar i samtliga hus.
  • Nya brytskydd till entréportarna.
  • Nya ventilationsgaller uppsatta på fasaderna.
  • Sandupptagning i samtliga dagvattenbrunnar.
  • Nedläggning av vattenrännor för avledning av vattenansamlingar och minska risken för vatteninträngning i källare vid regn.
  • Spolning samt filmning av samtliga källarbrunnar för översyn av stammar.
  • Omfattande vattenskada i hus 17 åtgärdad genom uppgrävning av terasser, ny dränering och avledning av vatten från husgrund.
  • Högtrycksspolning av brunnar i tvättstugan för att förebygga översvämningar. 
  • Kontroll av rörkopplingar och isolering av samtliga vindar genomförd.
  • Kontroll av el på samtliga vindar inklusive uppsättning av sensorstyrd LED belysning. 
  • Samtliga utemöbler utanför portarna har behandlats (slipade och inoljade).
  • Påbörjad OVK (2021) genomförd och avslutad.
  • Byte av samtliga rökluckor i fastigheten.

2021

  • Solceller på taket och IMD (Individuell mätning och debitering) driftsatt 
  • Samtliga undercentraler i fastigheten utbytta.
  • OVK (obligatorisk ventilationskontroll) inledd.
  • Pilotprojekt - byte av balkongfönsterparti genomfört.

2020

  • Renovering och iordningställande av samtliga nio skyddsrum genomfört.
  • Golven i fastighetens trapphus slipade.

2019

  • Genomförd brandcellsbesiktning och funna brister åtgärdade.
  • Egenkontroll och energideklaration av fastigheten.
  • Stora tvättmaskinen i tvättstuga 2 (grov) utbytt.

2018

  • Omfattande renovering inklusive målning av samtliga trapphus med nya trapphusarmaturer (LED) och nya innertak i entréerna.
  • Renovering av tak på cykelburar.

Osv. Läs mer på föreningens hemsida www.brfsandalmakarbacken.se och under Underhållsplan/Genomförda åtgärder samt under Underhållsplan/Planerade åtgärder.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns två st tvättstugor samt källarförråd.
Det finns barnvagnsförråd i källaren märkt Barnvagnar.
Cyklar skall ställas i förråden avsedda för cyklar om de skall förvaras inomhus. I varje källare finns avsedda cykelrum.
Det finns även cykelställ under tak som är placerade utanför varje port.

Det finns även mindre förråd/matkällare som man kan hyra för 100 kr/mån.

Parkering
Föreningen har sammanlagt 107 P-platser fördelade på uteplatser, kall- och varmgarageplatser, priserna är 340 kr, 520 kr och 950 kr. Det finns fn en uteplats och en plats i varmgarage ledigt. Garagehuset som är en samfällighet är nyrenoverat.

Kabel-TV och bredband
I föreningens fastigheter finns två olika nät; Telia öppen fiber och ComHem.

Ägande
Juridisk person godkänns inte.

Rumsbeskrivning

Äntligen till salu!

På Sandalmakarbacken 5, väntar detta välplanerade och smakfulla hem. Tidigare ägare har låtit bygga om bostaden till en "Mini-trea". Här har man ljusinsläpp från två håll. Genomgående bra skick och stambytt duschrum. 

Lägenheten har under de senaste åren varsamt renoverats med smakfull inredning samt genomgående ljus färgsättning och platsbyggda lösningar och detaljer. Stora fönster genomgående i lägenheten skapar ett inflyttningsklart boende att trivas i!

HALL
Rymlig hall med gott om plats för ytterkläder i inbyggd garderob och hatthylla samt plats för många skor. Här finns även bredband och elcentral. Säkerhetsdörr.

KÖK
Totalrenoverat kök år 2017-2018 med nya vitvaror, praktiska underskåp i högglans vit och sober bänkskiva. Hög standard, bra förvaringsutrymmen och gott om arbetsytor. Infälld glashäll och vägghängd spisfläkt, kyl och frys, inbyggd varmluftsugn och mikro samt helintegrerad diskmaskin.

DUSCHRUM
Stort duschrum från stambytet med klinkergolv och helkaklade väggar. Här finns duschplats (plats för badkar), vägghängd toalett, tvättmaskin Electrolux 1-8 kg, torktumlare Electrolux 1-7 kg, tvättställ och handdukstork (vatten), praktisk bänk över tvättmaskin och torktumlare samt badrumsskåp. Fönster för ljusinsläpp/vädring.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum i hörnläge med ljusinsläpp från två väderstreck. Stora fönster och utgång till balkongen. Plats för matbord intill fönster med plats för många personer.

BALKONG
Inglasad balkong i härligt sydvästläge med sol till sen kväll (sommartid). Här finns uttag för infravärme/belysning och trätrall.

SOVRUM
Rofyllt och stort sovrum utan någon insyn. Plats finns för en dubbelsäng, nattduksbord och läsfåtölj och arbetsplats. Garderobsvägg med skjutdörrar och bra förvaring.

FÖRRÅD
Stort källarförråd om 5 kvm (3,1X1,55 meter) hör till lägenheten.

Sammanfattningsvis ett mycket fräscht och trivsamt boende.

ÖVRIGT
Enligt lägenhetsregistret är bostaden registrerad som 2 rum och kök. Vi har valt att marknadsföra den som 3 rum och kök.

 

Områdesbeskrivning

Solberga
Området Solberga är en idyll som bara blir mer och mer populär. Mycket grönska samsas med blandad bebyggelse från 50-talet fram till dagens moderna arkitekturstil.
Solberga kännetecknas särskilt av att områdets tre olika centra: Kristalltorget, Klacktorget och Älvsjö stationsplan. De tre centrumen förbinds sinsemellan av Folkparksvägen och Götalandsvägen. 
Här bor man med direkt närhet till serviceutbud, bra allmänna kommunikationer och grönområden. Här finns verkligen något för alla!
Området är i ett expansivt skede och för mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm

Kommunikationer 
Längs Folkparksvägen trafikerar busslinje 142 som går mellan Älvsjö och Telefonplan. Busslinje 726 trafikerar också i rusningstid och tar dig till Fridhemsplan åt ena hållet och åt andra hållet till Tullinge station södra.
Älvsjö Station är en knutpunkt med pendeltåg och flertalet busslinjer. 
Med pendeltåget tar du dig till Stockholm C på 9 minuter. Med pendeltåget tar du dig också till Arlanda samt Uppsala.

Service och butiker
På Kristalltorget finner du bl.a en restaurang. 
På Klacktorget finns en matbutik, klädaffär, restaurang och gymmet STC. 
Vidare service- och butiksutbud finns i Älvsjö centrum såsom vårdcentral och flera gym. På Älvsjö Torg finns restauranger, caféer, florister, apotek och den välsorterade mataffären Coop. 
I expansiva Älvsjöstaden finns nyöppnade och populära Texas Longhorn.

Fritid, natur och rekreation i närområdet
Som boende här finns Solbergaskogen alltid nära. En annan populär plats, i kanten av Solbergaskogen, är parkleken Kristallen som har en stor lekplats med en plaskdamm. Här finns också ett litet djurstall med kaniner och höns. 
I närområdet finns också medeltida Brännkyrka kyrka.

En kort cykeltur eller promenad bort når du anrika och vackra Långbro Park. Parken är en populär plats för alla åldrar och speciellt sommartid tillsammans med vänner och en picknickkorg i solen. Långbro Värdshus ligger också i parken och där kan du njuta av trevliga bruncher och middagar. 
I Långbro finns charmiga Fru Marias bak, restaurangen Rinos bodega och omtalade restaurangen Aloë.  
För den motionsintresserade finns Älvsjöskogen med upplysta motionsspår och vintertid plogade skidspår. 
Under varma sommardagar är Långsjön ett bra alternativ för den som vill bada.