BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Saltsjö-boo

Vikingshillsvägen 44H

  • 4 rum och kök
  • 113 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Vikingshillsvägen 44H, ett modernt och stilrent parhus på 114 kvm med en underbar hörntomt som gränsar mot skog och natur. Denna bostad erbjuder en fantastisk livsstil för dig som söker lugn och ro, samtidigt som den har alla bekvämligheter för ett modernt boende.

Uteplats och trädgård
Huset har en välplanerad och solig trädgård med en stor terrass där du kan njuta av långa sommardagar. Trädgården gränsar till en grön skog som ger både insynsskydd och en naturskön utsikt, perfekt för den som uppskattar friluftsliv och närheten till naturen. Här finns plats för både avslappning och sociala sammankomster. En härligt stor gräsmatta och vackra planteringar gör trädgården till en plats att älska året runt.

Interiör
Huset har en genomgående ljus och luftig atmosfär med moderna materialval och genomtänkt planlösning. Köket, som är hemmets hjärta, är stilrent designat med ljusgrå köksluckor, marmorbänkar och integrerade vitvaror, vilket skapar en perfekt miljö för både vardagsmatlagning och större bjudningar. Öppna ytor knyter samman köket med vardagsrummet där stora fönsterpartier släpper in rikligt med ljus och skapar en inbjudande känsla.

Sovrum och badrum
På övervåningen finns tre rymliga sovrum, varav ett master bedroom med charmiga takkupor och inbjudande inredning. Ett extra rum kan användas som barnrum, kontor eller gästrum beroende på behov. Badrummet på entréplan är helkaklat med stilrena vita plattor och erbjuder dubbla handfat samt en praktisk tvättpelare medan det övre badrummet är försett med ett härligt badkar och dusch.

Livskvalitet i fokus
Läget på Vikingshillsvägen 44H erbjuder den bästa kombinationen av lugn och närhet till naturen, samtidigt som det är bekvämt att ta sig till närliggande service och skolor. Den välskötta bostadsrättsföreningen ger trygghet och stabilitet för de boende.

Sammanfattningsvis är detta hemmet för dig som söker ett smakfullt och välplanerat boende med fantastisk trädgård och naturen som närmaste granne.

Välkommen på visning och upplev denna drömbostad på plats!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Lägenhetsnummer 11. Föreningen Brf Havet 16.

Ekonomi

Månadsavgift 5 134 kr (Kallvatten, sophämtning & parkeringsplats ingår). Andel i föreningen är 7.347 %.

Driftskostnad

Totalt 1 250 kr/mån (15 000 kr/år) varav El 1 000 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
2020

Uppvärmning / Ventilation
Fjärrvärme - Bostäderna är utrustade med en frånluftsvärmepump och värmen fördelas ut via vattenburen golvvärme och radiatorer. Kostnaden står boende själva för och kommer i formen av separat elräkning.

Föreningen
Lägenheterna är upplåtna med bostadsrätt och bostadsrättsföreningen består av totalt 16 lägenheter. Varje bostadsrätt har en egen trädgård med gräsmatta, en uteplats samt ett förråd på ungefär 8 kvadratmeter.

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till Telia öppet fiber. Avtal tecknas av boende.

Parkering
Det finns 24st parkeringsplatser tillhörande föreningen och en plats per bostad är inkluderad i avgiften. Det finns även 8st parkeringsplatser för besökare varav 2st är handikapplatser. Det finns parkeringsplats med laddstolpe för elbil i dagsläget.

Förråd
Alla bostäder är försedda med ett fristående kallförråd om ca 8 kvm med lampa och eluttag. De är placerade intill respektive bostad.

Kommande
Inga planerade avgiftsändringar eller renoveringar - Kontrollerat med styrelsen 2024-09-19.

Mark
Föreningen äger marken

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 203kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
481kr. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.

Områdesbeskrivning

Här bor man naturskönt i en idyllisk miljö, men ändå i ett nära läge. Många barnfamiljer väljer att flytta till Kummelnäs då man uppskattar närheten till hav, båtar och naturen men ändå vill ha ett praktiskt och enkelt liv nära city och med bra skolor, förskolor och all service på kort avstånd. 

Underbara promenadslingor finns runt knuten från denna fastighet; utmed vattnets kant vid Höggarnsfjärden och i Velamsunds naturreservat. Där återfinns även ett 2,5 km långt elljusspår och Nacka Ridskola med tillhörande hagar. Längst in i Velamsundsviken, blott 20 minuters promenad från denna villa, ligger Långa Raden som är en trevlig restaurang vid båtbryggorna och där man sommarkvällar kan njuta livemusik. 

Waxholmsbåten lägger till vid Risets brygga på endast några minuters promenad från fastigheten. Många boende båtpendlar året runt till arbete i city. Till Slussen och Strömkajen vid Grand Hotel kommer man på 36- 46 min beroende på turen och det går bra att åka på SL-kortet. Vissa båtar stannar även vid Nacka Strand. Täta turer går även ut mot skärgården och varför inte ta båten till Waxholm, Grinda eller Sandhamn över dagen? 

Bussen går från strax utanför huset på hållplats Kummelnäs. I rusningstrafik på morgnar och eftermiddagar går buss 441 direkt in till Slussen på ca 45 min.

Från Orminge går sedan tät busstrafik mot staden med direktbussar till Slussen och T-centralen på ca 20 minuter. Där finns även stora infartsparkeringar.

In mot city finns det även fina cykelvägar hela vägen. Cykelvägar som är separerade från bilvägen och har bra belysning. 

Närmaste grundskola är den populära Backeboskolan med årskurs f-6. Barn i området går antingen här eller på Sågtorpskolan (f-6) eller på Myrsjöskolan (f-9).

Även Kummelnäs Förskola och Backebo Förskola nås på kort avstånd - endast ett par hundra meter ner för Kummelnäsvägen. 

I det närbelägna centrumet, Orminge Centrum, uträttar man alla sina ärenden på en gång. Här finns flera mataffärer, Lindebergs bageri, florist, bibliotek, apotek, Systembolag, vårdcentral med närakut, barnavårdcentral samt flera restauranger och butiker.