BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gubbängen

Karmstolsvägen 11, 3tr

  • 2 rum och kök
  • 64 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Missa inte denna otroligt fina pärla! Här har ni en generös tvåa redo att fyllas med stora drömmar och målmedvetna planer. Det här guldmyntet har flera sidor: tack vare gavelläget är lägenheten fylld med ljus, rymlig och soldränkt balkong med sol från morgon fram till kväll. Bo på bekvämt avstånd med endast 2 minuter till tunnelbanan!

En hall ska vara praktisk och ha plats för skor och ytterkläder. Samtidigt är det härligt om man får en aning av resten av hemmet redan här. Vi sätter check på båda i denna hall. Närmast dörren ligger klinkergolvet stadigt och väntar på blöta skor, lätt att göra rent när det behövs. Vill du hänga undan dina kläder finns en bra platsbyggd garderob. Genast när du kliver några steg in i lägenheten får du ljus från två håll tack vare gavelläget. Här är det trevligt att komma hem.

Med sobra och moderna färgval som genomsyrar hela lägenheten kommer du att känna dig som hemma i första anblick. Det välutrustade och stilrena köket nås direkt från hallen. Här finns lyxig vinkyl, ugn och mikro i arbetshöjd, integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt och kyl/frys. Golvytan är heller inte så dum; här sitter ni lätt 4 personer utan att trängas. Men är det en bättre middag på gång kanske ni hellre har ett matbord i vardagsrummet intill. 

Vardagsrummet är luftigt och ljust. Golvet dessutom i välskött skick, och läggningen ett smärre underverk. Möblera sparsamt så att du kan njuta av det så mycket som möjligt. När vädret är fint är det härligt att ställa upp dörren mot balkongen. Balkongen är generös med en bra del att sitta på och en smalare del som blir perfekt till kryddväxter och tvätt på torkställning. Här skiner solen från tidig morgon och en bra bit in på kvällen. Eftersom det är långt till närmsta granne kan du lugnt sitta och sola utan att känna dig det minsta iakttagen. Privat och skönt.

Det fridfulla och väl tilltagna sovrummet. Elegant ton på väggarna och den platsbyggda garderobsväggen. Här finns utrymme för både stilrena byråer, dubbelsäng och skrivbord.

Huset är stamrenoverat och då gjordes även badrummen om helt och hållet. Det är ljust och klassiskt, och det finns allt du behöver.  Utrustningen i badrummet består av tvättmaskin, wc, handfat med kommod, handdukstork, dusch med tjusig glasvägg samt ett riktigt härligt ljus- och luftinsläpp från det frostade fönstret.

- Elegans när den är som bäst!
- Välplanerad och genomtänkt
- Otroligt ljus tack vare sitt gavelläge
- Högt läge med trevlig utsikt
- Genomgående moderna färgval
- 2 minuter till tunnelbanan
- Grönskande omgivning
- 14 parkeringsplatser och 4 garage finns i föreningen

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3 av 4, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 08746-01-01-3205. Föreningen Brf Putshyveln 5.

Ekonomi

Månadsavgift 4 961 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 3.0998891 %.

Driftskostnad

Totalt 550 kr/mån (6 600 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
1946

Föreningen
Brf Putshyveln 5 är en äkta förening som registrerades 2004. I föreningen finns 33 lägenheter. Marken upplåts med tomträtt. Avtalet löper till Tomträtt till 260930.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2006-2007 byttes stammarna
2007 renoverades fasad
2008 Målning av portar
2016 renoverades utomhusmiljön
2017 isolerades vindarna
2018 byttes garageportarna
2018 Byte av radiatorer i portarna
2019 Målning av fönster i portarna
2020 Försäljning av sista hyresrätten
2020 Målning av alla fönster på utsidan
2021 Stamspolning, OVK
2022 Renovering takplattor, rensning stuprör
2022 Fönstergaller baksidan port 11-13

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren. I trappen finns också cykel- och barnvagnsrum. På gården finns uteplats med grill.

TV- och internetanslutning
Föreningen är ansluten till TV och bredband via Com Hem. IP Only har även dragit så man kan ansluta sig till deras nät mot en kostnad.

Kommande avgiftshöjningar
Ingen avgiftsjustering planerad

Parkering
I föreningen finns 14 parkeringsplatser och 4 garageplatser. Separat kö. På gatan råder fri parkering enligt skyltning.

Övrigt
Till lägenheten hör två källarförråd. Det större är ca 4 kvm och det mindre är ca 1,5 kvm.

Överlåtelseavgift
1 433 kr

Pantsättningsavgift
573 kr

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Gubbängen är en idyll med en utmärkt kombination av lägenheter och villor omringade av grönska. I Gubbängen cetrum finner du det du behöver så som matbutik, livs, restauranger mm. Här finns ett flertal förskolor och skolor. Bl.a ligger Gubbängsskolan (400m) som är en F-9 skola samt Engelska skolan (800m) med årskurserna 4-9. Flera kommunala dagis samt föräldrakooperativ, fritids och stor härlig närliggande lekpark.

På gubbängsfältet finns det sommartid fotbollsplan och intill ligger även Gubbängens idrottsplats där det vintertid går att åka skridskor.

Utmärkta kommunikationer med T-bana Gubbängen som finns inom bekvämt gångavstånd, ca 2 minuter, härifrån nås Södermalm på ca 12 minuter. I området finns också många busslinjer, bl.a till Skarpnäck och IKEA.

Stora grönområden finns runt knuten och tar man en lite längre utflykt ligger sjöarna Drevviken och Magelungen där man badar på sommaren och åker långfärdsskridskor på vintern.

Farsta centrum har allt du kan önska dig i serviceväg med ett stort utbud av mode, mat, inredning, kultur, systembolag, apotek, banker och trevlig torghandel. I Gubbängens centrum finns Coop Konsum och all tänkbar service.