BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Saltsjö-boo - Kummelnäs

Lövbergavägen

  • 5 rum och kök
  • 142 kvm
  • 9.495.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

SHIZUKANA
Välkommen till Shizukana där österländsk elegans möter nordisk enkelhet i ett magiskt samspel. Beläget vid en glittrande sjö skapas en plats av stillhet och skönhet där varje andetag är harmoni. Här finns utrymme för reflektion, avkoppling och social samvaro fördelat på generösa ytor och mysiga vrår med en vy lika fridfull som fantastisk.

Bostäderna
Designat och framtaget i Japandi-stil är Shizukana tolv stycken exklusiva bostäder med fingertoppskänsla i varje detalj av utformning och materialval. Här erbjuds det lilla extra i ett enastående läge som särskiljer sig från områden med tätare bebyggelse och större exploatering. Generösa tomtytor skapar avskildhet och gör Shizukana sällsynt och till ett boende för den medvetne.

Detta är ett av 8 parhus och 4 studiohus som finns i projektet. Husen har olika stora tomter, olika utsikt och lägen. För att se alla olika hus och vilket som skulle passa dig bäst besök hemsidan: https://shizukana.se/

Arkitektens ord:
"Ett vackert projekt beläget med naturen som granne. Bostäderna som är fördelade på åtta tvåfamiljshus och fyra mini villor som är elegant inpassade i det sluttande landskapet. Området kännetecknas av en behaglig finess som genomsyrar alla delar från omgivande miljö till byggnad, landskap och inredning. Samtliga bostäder är noggrant inplacerade på naturtomt inramade med egen trädgård och parkering i anslutning till den egna entrén."

Välkommen att kontakta mäklare Emma Thelin för att få mer information om projektet och för att boka ett möte.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Bostadsrätt. 5 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 1 - 2, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 2. Föreningen Brf Sjöklinten.

Ekonomi

Pris 9.495.000 kr. Månadsavgift 5 995 kr (Vatten, avfall, snöskottning av gemensamma vägar ingår). Andel i föreningen är 10.1309 %.

Driftskostnad

Totalt 2 491 kr/mån (29 892 kr/år) varav Värme 879 kr/mån, El 713 kr/mån, Försäkring 499 kr/mån, Övrigt 400 kr/mån. Antal personer: 4. Övrigt avser kostnad för bredband. Driftkostnaderna är uppskattade, bostaden är under produktion.

Byggår
2024

Uppvärmning
Vattenburen golvvärme på samtliga våningsplan via frånluftsvärmepump.

Ventilation
Frånluftsventilation via frånluftsvärmepump, tillluft via ventiler i fönster och väggar.
Separat kolfilter köksventilation.

Föreningsnamn
Brf Sjöklinten är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen är samtliga 12, varav 8 parhus och 4 studiohus upplåtna med bostadsrätt.

Parkering
Till varje parhus ingår 2 st parkeringsplatser. Till studiohusen ingår 1 parkeringsplats. Det finns 5 gästparkeringar.

Områdesbeskrivning

Här bor man naturskönt i en idyllisk miljö, men ändå i ett "nära" läge. Många barnfamiljer väljer att flytta till Saltsjö-Boo då man uppskattar närheten till hav, båtar och naturen men ändå vill ha ett praktiskt och enkelt liv nära city och med bra skolor, förskolor och all service på kort avstånd. 

Underbara promenadslingor finns runt knuten från denna fastighet; utmed vattnets kant vid Höggarnsfjärden och i Velamsunds naturreservat. Där återfinns även ett 2,5 km långt elljusspår och Nacka Ridskola med tillhörande hagar. Längst in i Velamsundsviken ligger Långa Raden som är en trevlig restaurang vid båtbryggorna och där man sommarkvällar kan njuta livemusik. 

Waxholmsbåten lägger till vid Risets brygga. Många boende båtpendlar året runt till arbete i city via Slussen och Strömkajen. Vissa båtar stannar även vid Nacka Strand. Täta turer går även ut mot skärgården och varför inte ta båten till Waxholm, Grinda eller Sandhamn över dagen? 

Från Orminge går tät busstrafik mot staden med direktbussar till Slussen och T-centralen på ca 20 minuter. Där finns även stora infartsparkeringar.

In mot city finns det även fina cykelvägar hela vägen. Cykelvägar som är separerade från bilvägen och har bra belysning. 

Närmaste grundskola är den populära Backeboskolan med årskurs f-6. Barn i området går antingen här eller på Sågtorpskolan (f-6) eller på Myrsjöskolan (f-9). Även Kummelnäs Förskola och Backebo Förskola nås på kort avstånd.

I det närbelägna centrumet, Orminge Centrum, uträttar man alla sina ärenden på en gång. Här finns flera mataffärer, Lindebergs bageri, florist, bibliotek, apotek, Systembolag, vårdcentral med närakut, barnavårdcentral samt flera restauranger och butiker.