BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Spånga Bromstensstaden

Skogängsvägen 34

  • 2 rum och kök
  • 47 kvm
  • 2.295.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Bostaden bjuder in er med en välkomnande hall med god förvaring samt plats för arbetsplats om så önskas, härifrån når ni bostadens alla rum.
Följ med in i de sociala ytorna - här finns härligt ljusinsläpp från både fönster och balkongdörr! Plats finns för såväl soffa som matbord. Utgång till bostadens härliga balkong som vetter mot föreningens mysiga innergård. 

Köksdelen bjuder in till en lyckad matlagning - här finns all maskinell utrustning man kan önska sig så som; kyl/frys, diskmaskin, ugn, mikro och induktionshäll med spiskåpa ovan. Förvaringen är det gott om och finns bakom vita släta skåpluckor. 

Sovrummet är rofyllt och ljust tack vare tre fönsterpartier, här finns förvaring i två garderober samt plats för dubbelsäng. 

Sist men inte minst - bostadens fina badrum, kaklat i ljusa färger och med dusch bakom glasvägg. Här finns gott om förvaring samt kombimaskin. 

Välkomna till ett hem att verkligen stormtrivas i! 

 

 

 

 

 

RUMSBESKRIVNING

Bostaden har vitmålade väggar samt vitpigmenterat lackat parkettgolv.

Samtliga vitvaror är från Electrolux och är vita. 

Hall

Med möjlighet för möblering. Här finns förvaring i garderob, linneskåp samt städskåp

Kök/Vardagsrum

Med plats för soffa och matgrupp.

Köket har förvaring bakom vita skåpluckor. Bänkskiva i laminat med vitt kakel ovan. Kombinerad kyl/frys, helintegrerad diskmaskin, ugn, mikro samt induktionshäll. 

Badrum

Med ljust klinkergolv samt vitkalkade väggar. Dusch bakom glasvägg. Handfat med kommod i vit kulör. Kombimaskin med bänkskiva samt skåp ovan. 

Sovrum

Med två garderober och plats för säng. 

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 111. Föreningen HSB Brf Ester.

Byggnadssätt

Ventilation: FTX System.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Tele2 (obligatoriskt tillägg 271kr/mån).

Ekonomi

Pris 2.295.000 kr. Månadsavgift 3 629 kr (Värme (Månadsavgiften rabatteras med 715kr till 2026-08-22, kontakta mäklaren för mer information.) ingår. Tappvarmvatten, hushållsel, bredband/tv ingår ej). Andel i föreningen är 0.52753 %.

Driftskostnad

Totalt 991 kr/mån (11 892 kr/år) varav El 270 kr/mån, Vatten/Avlopp 250 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån, Övrigt 271 kr/mån. Övrigt= Bredband/tv. Vatten = tappvarmvatten Observer att bostaden är obebodd och driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

659 889 kr Uppgift från HSB

Överlåtelseavgift

2 006 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

860 kr.

HSB Brf Ester består av 152 lägenheter, 1-4 rok. Föreningens hus är fortsatt under uppbyggnad.

Föreningen kräver medlemskap i HSB Stockholm.

Bra information om föreningen hittar ni på föreningens hemsida

https://www.hsb.se/stockholm/brf/ester/

AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR/EKONOMI

Ta del av den ekonomiska planen för detaljerad information om föreningens ekonomi.

Föreningen planerar enligt ekonomisk plan att höja avgifter och parkeringsplatsavgifter med 2% per år. Detta görs dock först efter styrelsebeslut och eventuella höjningar kan bli högre eller lägre beroende på ekonomiskt läge.

AVGIFTSRABATT

Den rabatt som du mottar på din avgiftsavi bedöms av skatterättsexperter, enligt dagens skattebestämmelser, ha karaktären av intäkt för dig som bostadsrättshavare. Det innebär att intäkten ska behandlas som en minskning av anskaffningsutgiften. Det betyder inte att du får någon skyldighet att betala skatt omedelbart till följd av avgiftsrabatten. Däremot, vid en avyttring av bostadsrätten kommer avgiftsrabatten att påverka beskattningen av vinsten på försäljningen. Om bostadsrätten säljs för som lägst till samma pris som den förvärvades medför detta i praktiken en beskattning om 22 procent av den ersättning som avgiftsrabatten kommit att uppgå till. Detta enligt dagens skattebestämmelser.

 

KOMMERSIELLA LOKALER

I bottenvåningen mot Skogängsvägen finns två stycken kommersiella lokaler för uthyrning

PARKERING

Det finns garage med entré från Skogsängsvägen, 63 parkeringsplatser, varav 8 platser för elbilar och 3 platser är reserverade för bilpool.

Pris för parkeringsplats 1350 kr inkl moms/mån
Pris för el-plats: 1700 kr inkl moms/mål. Obs! Elförbrukning debiteras separat

Brf Ester kommer vara ansluten till bilpoolen Kinto Share (Toyota). Alla medlemmar kommer kunna ansluta sig kostnadsfritt till föreningens bilpool som har 3 bilar till för förfogande. Bilarna bokas via bilpoolsoperatörens app och som kund betalar du bara för tiden och sträckan du utnyttjar bilen.

Det kommer att finnas fem handikapplatser i garaget.

ÖVRIGA UTRYMMEN

Cykelrum på Borghöjdsvägen och Skogängsvägen. (plats för ca 380 cyklar)

Barnvagns-/ rullstolsrum i varje trapphus.

Soprum på Fröken Göhles väg och Skogängsvägen.

Miljörum på Borghöjdsvägen och Skogängsvägen

Gemensamhetslokal på entréplan längs Skogängsvägen finns ett styrelserum/gemensamhetslokal på ca 66 kvm och har pentry samt WC/Dusch vilken kan bokas av de boende i föreningen

På innergården kommer det att finnas plats för alla - samtidigt. Vill man umgås med familj eller vänner finns det en pergola och enklare bord och bänkar/stolar. En paviljong kommer att finnas för förvaring. För de minsta barnen kommer det att finnas möjlighet till lek på ett tryggt och säkert sätt. Sedan blir det såklart en massa plats för att ta en paus i tillvaron och bara lägga sig ned på en filt och njuta. Tillsammans med mindre träd, buskar och planteringar kommer innergården att bli en skön oas för alla boende i brf Ester. Dessutom finns den klassiska gemensamhetslokalen. En yta för såväl möten i föreningen som för privata fester och barnkalas.

 

PARKER OCH REKREATION
Spångaån som går längs hela stadsdelen ska breddas och utvecklas till ett långsträckt parkstråk. Mitt i området planeras den så kallade Stora parken, det gemensamma vardagsrummet för skönt häng, lek och avkoppling. Här kommer det att finnas lekplats och gräsytor för olika typer av aktiviteter. Invid den nya gång- och cykeltunneln skapas även ett litet torg sydväst om brf Ester. Parkeringsplatser kommer till stor del att finnas i garage under bostadshusen, men även längs gatorna.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
Stockholm stad utreder en möjlig plats för en skola med 900 elever samt idrottshall i Bromsten. På Duvbovägen ligger förskolan Bromstens Gård. I Bromsten ligger grundskolorna Bromstensskolan och Ellen Keyskolan. I Spånga ligger bland annat grundskolan Solhemsskolan samt Spånga Gymnasium