BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bromma - Blackeberg

ELIAS LÖNNROTS VÄG 11B

  • 2 rum och kök
  • 49 kvm
  • 2.195.000 kr / Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade bostad om två rum och kök, belägen i ett naturskönt och lugnt område i Blackeberg. Lägenheten erbjuder en egen ingång samt en rymlig balkong i fritt sydostläge, vilket ger ett ostört och soligt läge med utsikt över den grönskande omgivningen.

Bostaden, som uppfördes 2016 och genomgick en omfattande ombyggnation 2019, håller genomgående hög standard med moderna och stilrena materialval. Vid entrén möts man av en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter, idealisk för att organisera både kläder och andra tillhörigheter. Det ljusa köket är smakfullt inrett och erbjuder generös matplats för upp till sex personer, vilket gör det utmärkt för både vardag och fest. Vidare finns ett luftigt vardagsrum med plats för såväl soffgrupp som andra möbler, vilket skapar en trivsam och social yta.

Sovrummet, som har utrymme för en dubbelsäng, ger direkt access till den rymliga balkongen, där ni kan avnjuta morgonsolen i en rofylld miljö. För den som har behov av ytterligare ett rum finns möjlighet att disponera den generösa hallen på ett sådant sätt att en funktionell mini 3:a kan skapas, vilket gör bostaden flexibel och anpassningsbar efter olika behov.

Sammanfattningsvis utgör denna bostad ett sällsynt tillfälle för den som söker ett modernt och bekvämt hem i en naturnära och eftertraktad del av Blackeberg. Med sitt genomtänkta planlösning och högkvalitativa utförande kombinerar lägenheten praktisk funktionalitet med stil och elegans, vilket gör den till ett utmärkt val för den kräsne köparen.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan BV, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 01227. Föreningen Brf Tavasten 1.

Ekonomi

Pris 2.195.000 kr / Utgångspris. Månadsavgift 3 869 kr (Värme, vatten + 190 kr obligatoriskt tillägg för bredband ingår). Andel i föreningen är 0.015904 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

FÖRENING BRF Tavasten 1

ÄKTA/OÄKTA FÖRENING Äkta

ACCEPTERAS DELAT ÄGANDE? Ja

ACCEPTERAS JURIDISK PERSON? Nej

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN FÖRENINGEN

Brf Tavasten är en äkta förening och bildades 2010. Föreningen består av 58 bostadslägenheter, 5 garage med hyresrätt samt 1 lokal. Föreningen accepterar inte juridisk person. Föreningen accepterar delat ägandeskap med minsta ägarandel 10%. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum.

TRAPPSTÄDNING Trappstädning, trädgårdsskötsel och snöröjning sköts av entreprenör.

FASTIGHET, RENOVERINGAR & FÖRBÄTTRINGAR

Följande renoveringar och förbättringar har utförts i föreningen:

- Stambyte badrum (1994)

- Ventilationskontroll OVK (2007)

- Ombildning till bostadsrättsförening 2010

- Byggnation av tvättstuga (2010)

- Ny undercentral till värme och vatten (2011)

- Ventilationskontroll OVK (2011, 2019)

- Fönsterrenovering, målning (2011, 2020)

- Renovering av portar (2013)

- Målning av trapphus och källargångar (2013)

- Ny belysning trapphus och källargångar (2013, 2017)

- Installation av bergvärme (2016)

- Byte av portar (2016)

- Markrenonovering installation av belysning (2016, 2017)

- Ombyggnation av lokaler till lägenheter (2017, 2019)

- Byte av garagedörrar (2017)

- Fasadrenovering (2017)

- Balkongrenovering (2017)

- Injustering av värme och vatten (2017)

- Installation av nytt passersystem (2018)

- Installation av FTX ventilation (2020)

Barnvagns och cykelförråd finns i källare vid Ibsengatan 47 och Elias Lönnrots väg 9

Varje lägenhet har ett källarförråd om ca 3 kvm och vissa har matkällare Besök gärna föreningens informativa hemsida www.brftavasten1.se

Områdesbeskrivning

Blackeberg är en charmig stadsdel belägen i Västerort inom Stockholms kommun, endast ca 20 minuter med tunnelbana från stadens centrum. Området präglas av sin natursköna omgivning, med närhet till både Mälarens vatten och grönskande skogsområden som Grimstaskogen och Judarskogen, vilket gör det till ett attraktivt val för naturälskare och friluftsentusiaster.

Stadsdelen, som till stor del byggdes upp på 1950-talet, har en tidstypisk arkitektur med mycket karaktär. Bostadsområdet domineras av flerbostadshus, varav många är så kallade smalhus och lamellhus, vilket ger en luftig och grönskande känsla. Det finns även en del nyare byggnationer som harmonierar väl med den äldre bebyggelsen, vilket skapar en trivsam och enhetlig stadsbild.

Trots sin lugna och naturnära miljö erbjuder Blackeberg god service och närhet till vardaglig bekvämlighet. I Blackebergs centrum finns mataffärer, restauranger, caféer, apotek och annan service som täcker de flesta behov. För barnfamiljer finns flera förskolor och grundskolor i området, vilket gör Blackeberg till ett bra område att växa upp i.

Kommunikationerna är välutvecklade med tunnelbanans gröna linje som tar dig snabbt och smidigt till Stockholms innerstad. Dessutom finns det flera busslinjer som förbinder Blackeberg med angränsande stadsdelar och andra delar av Stockholm.

För den som är intresserad av kultur och historia har Blackeberg även en intressant bakgrund. Området har fått viss internationell uppmärksamhet genom boken och filmen "Låt den rätte komma in", som delvis utspelar sig i Blackeberg och fångar mycket av platsens unika atmosfär.

Sammantaget är Blackeberg ett trivsamt och välfungerande område som kombinerar det bästa av två världar – närheten till stadens puls och möjligheten till ett naturnära och lugnt boende.