BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Karlsborgsvägen 15

  • 2 rum och kök
  • 50 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Tillfälle att förvärva en unik lägenhet med en uteplats utöver det vanliga!
I utkanten av Hammarbyhöjden, på en lugn återvändsgata och i en direkt anslutning till Nackareservatet finner du denna tvåa som har allt du drömt om! Denna bostad är utrustad med både larm, två ingångar och dessutom präglas av fina ytskikt, stilrena materialval samt stora fönsterpartier som skapar ett härligt ljusinsläpp i hela bostaden. Bostaden har även ett smakfullt renoverat kök samt badrum med golvvärme vilket gör att det bara är att flytta in och njuta!

Starta dagen med en kopp kaffe på uteplatsen där morgonsolens strålar tittar fram genom träden eller ta en löptur rakt ut i löpspåret för att starta dagen på bästa sätt! Saknar du stadens puls så tar det endast 5 min att promenera till Hammarbyhöjdens T-bana som tar dig in till söder på bara några minuter! 
Vill du ta dig ett bad så har du endast 10 minuter bort närmaste bad, och Björkhagens-golf ligger även det med bekvämt avstånd. Som vinteraktivitet är det många som tar sig en skidtur i spåret som startar direkt utanför dörren.

Helt klart ett hem att trivas i!

Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 02504. Föreningen BRF Hornlyktan.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi

Månadsavgift 5 600 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 1.7837 %.

Driftskostnad

Totalt 559 kr/mån (6 708 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 259 kr/mån. Antal personer: 2. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med 2 vuxna och ett barn i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Överlåtelseavgift

1 190 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

476 kr.

Allmänt om föreningen

Byggnaden uppfördes 1943 och består av en huskropp med totalt 22 st lägenheter fördelat på tre våningsplan med adresserna Karlsborgsvägen 15-19. Samtliga lägenheter upplåts idag med bostadsrätt.

Brf Hornlyktan bildades 2006 och är en mycket välskött förening med låg belåning om endast 5 556 kr/kvm. 2007 förvärvade föreningen byggnaden och marken innehas idag med tomträtt där avgälden nyligen omförhandlats och håller sig fortsatt oförändrad fram till 2027.

Föreningen har under åren genomfört ett stort antal renoveringar, däribland stambyte 2007. Stabil ekonomi som lett till att man amorterat 400 000 kr under 2019/2020.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen. Bostadsrättstillägg tecknas av bostadsrättshavaren.

Utfört underhåll

2024 Fasadrenovering
2024 Renovering tak 
2020 Byte av el och belysning i allmänna utrymmen för ca 200 kkr.
2016 Målning av trapphus.
2012 Installation av fiber.
2011 Håltagning och montering av inspektionslucka i grunden.
2010 Renovering av fönster
2010 Översyn av taket. Skadade pannor byttes och huset fick nya vindskivor.
2010 Renovering av balkonger
2008/2009 Byte elstigar
2007 Byte av horisontella stammar i badrum i samband med renovering samt övriga stammar relinades. Fönster byggdes på med ett tredje glas, dvs karmar och grundbåge är original. Tvättstugan renoverades

Planerat underhåll Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2020-2025

Byte fjärrvärme central 2-5 år


Kabel-TV/Bredband Föreningen har tecknat ett avtal med Open Universe för fiberbredband men medlemmarna betalar för sitt eget abonnemang.

Parkering Boendeparkering råder i området . Kostnaden är 500 kr/mån. för mer info besök: www.parkering.stockholm/boendeparkering/

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 8 kvm med snedtak.

I källaren har föreningen en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Där finns även ett övernattningsrum med en säng. Cyklar förvaras i cykelställ eller cykelrum och barnvagnar i källaren alternativt på ytan bredvid portarna. Föreningen har en tunna för pappersåtervinning utanför port 17 samt två tunnor för hushållssopor och en för matavfall ihop med grannföreningens på andra sidan gatan.

Delat ägande/juridisk person

Föreningen accepterar inte juridisk person som ägare. Föreningen godkänner delat ägande men ser helst att det är släktingar samt att den som skall bo där äger minst 20-30 %.

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med goda avhägningsmöjligheter, vitmålade väggar samt mörk klinker på golvet.

Kök: Renoverat kök med härligt ljusinsläpp från fönsterparti. Här finns gott om förvaring i under och överskåp. Den maskinella utrustningen består av: spishäll, inbyggnadsugn, kyl/frys samt diskmaskin. Bänkskiva i trä och stänkskydd i glas. Vitmålade väggar samt parkett på golvet. 

Uteplats: Grönskande och skyddad uteplats som du når från vardagsrummet. Här finns plats för flera sittgrupper, cafébord och liknande. Uteplatsen är inhängnad med mindre staket. 

Vardagsrum: Här finns det gott om plats för både soffa, bord, matsalsbord och övrigt möblemang. Stort fönsterparti bidrar till fint ljus genom bostaden. Vitmålade väggar samt parkett. 

Sovrum: Rogivande sovrum som är smakfullt målat i grå/grön ton tillsamans med en parkett på golvet. Här finns det plats för dubbelsäng, samt ytterligare sovrumsmöbler. 

Badrum: Invid hallen ligger det fräscha badrummet. Detta är inrett med vita helkaklade väggar, dusch, vikdörrar i klarglas, wc, stor spegel, skåp, kommod samt handukstork. På golvet ligger det en mörk klinker med golvvärme.