BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bagarmossen

Bergsrådsvägen 42

  • 3 rum och kök
  • 70 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

- Unik planlösning i gavelläge med fönster i tre väderstreck 
- Stor bred balkong med grönska utanför 
- Halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum 
- Modernare kök med kombinerad tvättmaskin och torktumlare  
- Två rejäla sovrum 
- Gott om förvaring i praktiska garderober 
- Stabil BRF med låg belåning och de stora renoveringarna gjorda 
- Nackareservatet ett stenkast bort 
- 5 min till tunnelbana 

Nu presenteras denna trevliga trerumslägenhet på Bergsrådsvägen 42, belägen i ett attraktivt gavelläge som ger ett fantastiskt ljusinsläpp från tre väderstreck. Lägenheten blir lätt en grön oas med växter som trivs i detta ljus! Här finner ni även en rymlig och inbjudande planlösning där ett modernare kök delvis öppnar upp mot vardagsrummet, vilket skapar en social och luftig känsla. Vardagsrummet leder ut till den stora balkongen, perfekt för avkoppling och måltider utomhus, med utsikt mot en vacker björk precis utanför – ett grönskande inslag som ger en rofylld atmosfär.

Bostaden erbjuder dessutom generösa förvaringsmöjligheter med flera praktiska garderober, vilket gör det enkelt att hålla ordning och reda. Med en kombination av moderna bekvämligheter såsom kombinerad tvättmaskin och torktumlare, diskmaskin samt en naturnära omgivning, är detta ett hem att verkligen trivas i.

Bostadsrättsföreningen Byamännen är väldigt omtyckt och välskött med låg belåningsgrad. I föreningen finns 162 lägenheter varav några är hyresrätter (dold tillgång). I föreningen finns föreningslokal, övernattningslägenhet samt gemensam tvättstuga. Det finns flera gårdar som erbjuder lek för barn i alla åldrar! 

Ett stenkast bort nås idylliska Nackareservatet som erbjuder härliga löpspår och motionsslingor. Sommartid är Söderbysjön populärt för bad, även vintertid för skridskor och skidåkning. Där finns även Björkhagens FK och Brotorpsstugan som vintertid erbjuder nygräddade våfflor. Hellasgården finns även på promenadavstånd som erbjuder er motionsspår, paddling, badplats, bastu, orientering och vandring. 

Någon minut från lägenheten ligger Bagarmossens Centrum med livsmedelsbutiker, torghandel, restauranger, bibliotek och Folkets Hus. Populära bageriet Lilla Bagis är en lokal favorit i området! I området finns flertalet förskolor och skolor. 

Från Bagarmossen tar ni er enkelt och smidigt vidare genom stan via tunnelbanan och dess gröna linje. Innerstaden når ni på ca 15 minuter. Med buss 161 tar ni er även vidare söderort mot Gröndal via Älvsjö station och Midsommarkransen. I området finns även flera skolor och förskolor.

Missa inte detta unika trivsamma hem! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 18919010100945. Föreningen Brf Byamännen 2.

Ekonomi

Månadsavgift 4 774 kr (Värme, vatten, basutbud av TV från Tele2 (uppsagt från 2025), bredband 1000/1000 Mbit/s från Stockholm stadsnät ingår). Andel i föreningen är 0.894 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år). Antal personer: 2. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med 1 vuxna och 1 barn i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Lägenhetens nettoskuldsättning

259 983 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer huvudsakligen från föreningen senaste årsredovisning samt uppgifter inhämtade från lägenhetsutdraget.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Allmänt
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och tog över fastigheten från Svenska bostäder oktober 2010. Då bestod föreningen av 136 lägenheter varav 36 hyresrätter. Sedan dess har en stor del av lokalytan byggts om till 23 lägenheter och tre sammanslagna lägenheter har återställts och antalet hyresgäster minskat till 10. Idag består föreningen av 162 lägenheter. Tack vare försäljningar av hyresrätter samt att föreningen gjort om en del av lokalerna till lägenheter är ekonomin i föreningen väldigt god samtidigt som belåningen ligger lågt om endast 3455 kr/kvm. Husen är ritade av arkitekt Walter Teeling och våningshöjden, 2,6 m, är lite högre än de flesta jämnåriga hus. Sedan 31 mars 2006 är fastigheterna tillmätta särskilt kulturhistoriskt värde (K-märkning) enligt klassificeringen Grön.

Utförda renoveringar
Viktiga underhållsarbeten mm. utförda av Svenska Bostäder före föreningens övertagande av fastigheten:
- Yttertaken renoverade med ny underlagspapp och nya betongpannor - okänt årtal.
- 2000-2006 byte av rör för tappvatten och avlopp samt el i lägenheterna på Bergsrådsvägen 10-12 samt 16-48.
- Flertalet balkonger renoverades mellan 2000-2010.
- 2009 indragning av fibernät för bredband i fastigheten.

Viktiga underhållsarbeten mm. utförda efter föreningens övertagande av fastigheten:
- 2013 Byte av vattenrör och avloppsstammar samt el på Bergsrådsvägen 8 och 14.
- 2013 Nya tvättmaskiner, torktumlare och torkaggregat. Nya torkskåp 2017.
- 2013-14 Installation av portlås och passersystem samt bokningssystem för tvättstuga.
- 2014 Stamspolning
- 2015 Avtal om bredband med gruppanslutning 1000 Mbit/s till samtliga bostadsrätter.
- 2015-2017 Fönster- och fasadrenovering.
- 2016-2017 Montering av nytillverkade balkonger på lägenheter som saknade balkonger samt nya balkongräcken på originalbalkongerna.
- 2016 Iordningställande av ny föreningslokal och övernattningsrum.
- 2016-2018 Byte återstående el i fastigheterna.
- 2017 Byte av de bägge undercentralerna till fjärrvärmen
- 2017 Nya stamventiler till värmestigare i källarplan samt byte av de kallvattensrör som inte bytts tidigare.
- 2013-2017 Fem lokaler, totalt 736 m² ombyggt till 17 lägenheter. Ytterligare 250 m² är upplåtna för ombyggnad till fyra nya lägenheter.
- 2017 Nytt avtal för TV med Tele2. I det nya avtalet ingår Tele2s TV-abonnemang TV Bas med för närvarande 21 kanaler till samtliga lägenheter.
- 2019 Inspektion och rensning av fastighetens avloppsstammar.
- 2022 Relining
- 2023 Målning av trapphus och byte av entréportar

Kommande renoveringar
Inga större pågående projekt är igång, föreningen följer deras underhållsplan. 

Ekonomi
Stabil och välskött förening som tack vare försäljningar av hyresrätter samt ombildning av lokaler till lägenheter har en låg belåning på endast 3455 kr/kvm.

I månadsavgiften ingår:
- Bredband 1000/1000 Mbit/s från Stockholm stadsnät, även bredbandstelefoni ingår - samtalsavgifter tillkommer. (Om fiber är framdraget till lägenheten)
- Tele2s basutbud av digital-tv, f.n. 21 kanaler (avgiftsfritt avtal behöver tecknas med Tele2 av medlem).
- Vatten och värme.
- Städning av trapphus mm.

I dagsläget finns inga planerade höjningar kring avgiften, kontrollerat med styrelsen 2024-05-16. Föreningen amorterade ett av deras lån på 8 miljoner i 2022. Inom några månader kommer föreningen även amortera av ett lån på 3 miljoner kronor. Föreningen har amorterat när de sålt av kvarvarande hyresrätter. 

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns flera trevliga gemensamhetsytor som
- En tvättstuga med 6 tvättmaskiner, 4 torktumlare, 2 torkskåp, grovtvättmaskin, mangel och torkrum.
- Ett övernattningsrum med två sängplatser och duschrum. Hyran för övernattningsrummet är 200 kronor per natt.
- Webbokning för tvättstuga och övernattningsrum. Tvättstugan kan även bokas via bokningstavla.
- 10 garage och 12 parkeringsplatser, kö till bägge. Priser för parkering är i dagsläget ca 480 kr för parkering och ca 650 kr för garage.
- Föreningslokal med bord, stolar, porslin och bestick. Maximalt antal personer i föreningslokalen är 40. Hyran för föreningslokalen är ca 200 kronor per tillfälle/dag.

Hemsida & kontaktuppgifter
http://byamannen2.se/home/
styrelsen@byamannen2.se

Område
En ny stadsdel är på väg att växa fram precis intill, med spännande butiker, bostäder, caféer och grönområden. Denna utveckling kommer att lyfta området till ytterligare höjder och göra det till en av Bagarmossens mest eftertraktade bostadsadresser. Se länk för mer information, https://vaxer.stockholm/projekt/bagarmossen/bergholmsbacken-utvecklas-med-skola-forskola-och-bostader/

Rumsbeskrivning

Entréhall 
Inbjudande hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Hallen bjuder in till bostadens samtliga rum. 

Kök 
Köket har en modernare känsla och erbjuder gott om plats för matlagning. Köket är luftigt och erbjuder främsta förvaringen i flera underskåp, men även ett större överskåp. Bänkytan är generös och detta är en given plats för er som gillar matlagning! Både disk- och tvättmaskin återfinns i köket, samt övrig maskinell utrustning så som kyl, frys, spis, ugn och kolfilterfläkt. Här har ni även ett fönster som vetter i ett av bostadens tre väderstreck. 

Mellan köket och vardagsrummet finner ni givna platsen för möblering av matbord. Här finns en halvvägg med bänkskiva som bjuder in till möblering med barstolar.  

Vardagsrum
Socialt rum som enkelt möbleras med soffa, fåtölj, bord och förvaring. Ljuset är flödande från alla generösa fönster i gavel! En naturlig samlingsplats för familjen. Från rummet nås bostadens underbara och stora balkong! En naturlig förläning av lägenheten de varmare månaderna!  

Balkong
Balkongen är magisk och vetter mot grönskande omgivning. Här njuter ni av solen under större delen av dagen! 

Sovrum 2 
Bostadens master bedroom erbjuder generös plats för möblering av stor säng. Förvaring finns i praktiskt och snygg garderobsvägg. 

Badrum 
Badrummet är utrustat med WC, handfat, spegelskåp, badkar samt ett praktiskt vädringsfönster. 

Sovrum 1 
Bostadens andra sovrum är lätt att möblera och disponeras idag som ett barnrum. Här vetter fönstren mot föreningens lummiga gård. 

Förråd 
Till bostaden hör två förråd.