BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Sickla kanalgata 56, pl 2

  • 2 rum och kök
  • 59 kvm
  • 4.595.000 kr /bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Fantastisk rymlig tvåa (möjlig 3a!)med social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Tack vare gavelläget känns här väldigt ljust och luftigt med stora fönster i två väderstreck samt fönsternisch. Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen med eftermiddags- och kvällssol samt delvis kanalutsikt. Plats för utemöbler och grill på balkongen.

Vidare ett välutrustat nyrenoverat kök med praktisk och snygg bänkskiva i keramik (Dekton) och spottar ovan. Gott om förvaring samt arbetsyta. Matplats för 4-6 personer intill fönstret, det är även denna plats som lätt går att göra om till ett extra rum vid behov. Härligt fönsterparti med utsikt över innergård och mot kanalen. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, kyl/frys, inbyggd micro samt integrerad diskmaskin.

Sovrum med plats för dubbelsäng och hel garderobsvägg för förvaring och ytterligare förvaring finns i form av platsbyggda garderober i hall.

Lägg därtill ett helkaklat badrum med duschvägg och tvättmaskin samt torktumlare.

- Topprenoverat kök
- Vitlaserat enstavsparkett
- Vitmålade väggar
- Balkong i sydväst med eftermiddagssol

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 6370-1-0726. Föreningen Brf Hammarby Kanal.

Ekonomi

Pris 4.595.000 kr /bud. Månadsavgift 4 644 kr (Värme, kallvatten och bredband ingår. Varmvatten och elförbrukning debiteras separat enligt förbrukning och ingår ej).

Driftskostnad

Totalt 370 kr/mån (4 440 kr/år) varav El 200 kr/mån, Vatten/Avlopp 170 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade. El och varmvatten debiteras enligt förburkning via föreningen.

Byggår
2001
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Frånluft med undertrycksventilation
Hiss
Ja

Föreningen
Föreningen består av 38 lägenheter varav 14 st på Sickla Kanalgata 52 och 24 st på Sickla Kanalgata 56. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har ägt fastigheten sedan 2001 och de två byggnaderna färdigställdes samma år.

Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar
2020 - Bergvärme installerad
2019 - LED-installation i trapphus, avloppsspolning i alla lägenheter, ny energideklaration, hjärtstartare uppsatt i fastigheten och sotning av rökgångar.
2018 - Målning av ytterpaneler och portar, brandbesiktning inkl protokoll genomförd, byte av cirkulationspump och installation av styranläggning i värmesystemet, upphandlat en 20-årig underhållsplan.
2017 - Reparation utvändiga murar, oljning av entrépartier, byggt om befintliga armaturer i trapphus, styrsystemet för ventilation utbytt, samtliga mätare för kall- och varmvatten har ersatts med nya efter att BBI-systemet byttes ut, slipning och behandling stengolv trapphus.

Föreningens ekonomi
I dagsläget inga beslut om avgiftshöjningar. (Kontrollerat med styrelsen 27/8)

Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd/barvagnsförråd, tvättstuga, källarförråd. Övernattningslägenhet finns i 52:an och en bastu & gemensamhetslokal i 56:an. 

El/vatten
Preliminär debitering av hushållsel och vatten tillkommer om f.n. 350 kr/månad med avstämning halvårsvis mot faktisk förbrukning.

Parkering/garage
I samfällighet med grannföreningen finns garage tillgängligt för föreningens medlemmar, 1400 kr/månad. Föreningen har även tillgång till ett antal gatuplatser, 1100kr/månad, kölista tillämpas även här. I dagsläget är det kö. I Hammarby Sjöstad tillämpas sedvanlig boendeparkering (Taxa 3), läs mer på www.stockholm.se/parkering

TV/Bredband
Kabel-TV från ComHem (basutbud ingår i avgiften). Bredband via flertalet leverantörer (avgift tillkomer, se mer på viaeuropa.se).

Gårdsplats/innergård
Trevlig gård med sittbänkar och sällskapsytor som ligger mellan föreningens två hus i anslutning till Sickla Kanal.

Ägande
Föreningen godkänner ej juridisk person. Delat ägande är ok.

Övrigt:
Enligt lägenhetsutdraget står lägenheten registrerad som 1 rum och kök men disponeras idag som en 2 rum och kök.

Överlåtelseavgift
1433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
573 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.