BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen - Kungsklippan

Kungsklippan 11, 4 tr

  • 1 rum och kök
  • 24 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna yteffektiva och välplanerade 1:a  

Kungsklippan 11 är perfekt för dig som söker ett bekvämt boende med oslagbart läge på Kungsholmen. Lägenheten ligger högt upp i huset och erbjuder ett fantastiskt ljusinsläpp genom stora fönster som ger en härlig atmosfär. Här finns ett rymligt allrum med plats för både säng, soffa och matbord, samt ett nyrenoverat och stilrent badrum som ger boendet en modern känsla. Lägenheten har en smart planlösning som utnyttjar varje kvadratmeter optimalt och passar perfekt för dig som vill bo kompakt men ändå ha gott om utrymme för dina behov. Köket är funktionellt och praktiskt, och här finns även möjlighet att skapa en mer öppen planlösning för den som önskar maximera ytan ytterligare.

Bostadsrättsföreningen Glasberget är en stabil förening med låg belåning och god ekonomi. Föreningen har även dolda tillgångar i form av hyresrätter, vilket ger framtida ekonomiska fördelar. Gemensamma utrymmen som en trivsam innergård, stor tvättstuga och cykelrum finns tillgängliga för medlemmarna. Fiberbredband och TV ingår i avgiften.

Området runt Kungsklippan är oslagbart för dig som vill bo centralt med närhet till allt. På bara några minuters promenad når du Stockholm City, T-Centralen och stadens breda utbud av shopping, restauranger och nöjesliv. Du har också nära till grönområden som Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken, där du kan njuta av härliga promenader längs vattnet. Med tunnelbanan runt hörnet tar du dig snabbt och smidigt runt hela Stockholm, och närheten till kommunikationer gör läget optimalt för både studenter och pendlare.

Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 0169. Föreningen Brf Glasberget på Kungsholmen.

Ekonomi

Månadsavgift 2 856 kr (värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Glasberget är en äkta förening som bildades 2004 och förvärvade fastigheten med tomträtt 2009 Tomträtten omförhandlas 2033 och avtalet löper i 10 år. Föreningen består av 215 lägenheter, varav 4 hyresrätter samt 6 lokaler.

 

Byggnadsår
1938.

 

Uppvärmning

Fjärrvärme.

 

Utförda renoveringar
2009 Relining av stammar
2009 Nytt ventilationsaggregat (FTX) i lägenheter
2011 Uppfräschning av grovsoprummet
2012 Byte av undercentral
2013 Injustering av värmesystemet och nytt elektroniskt låssystem
2014 Målning av tak och fönster mot gatan
2015 Byte av hissar
2015 Fiber indragit i fastigheten
2017 Ny tvättstuga
2017 Nybyggd miljöstation
2019 OVK (godkänd)
2019 Renovering av cykelrum
2020 Energideklaration utförd
2021 Inspektion av spillvattenstammar
2024 - 2025 Stambyte

Kommande renoveringar

2025 Renovering av del av yttertaket

2025 - 2026 Golvrenovering allmänna utrymmen Byte inomhusbelysning

2025 - 2034 Renovering av fönster och fönsterkarmar

 

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomi, låg belåning om 2 252 kr/kvm samt ca 1,8 miljoner i kassa/klientmedelskonto (enligt årsredovisningen 2023). Föreningen har även goda intäkter från sina lokaler och ett stort dolt kapital bestående av 4 hyresrätter, vid försäljning av dessa går pengarna direkt till föreningen. Föreningen är mitt uppe i ett stambyte som i kombination med inflation och höjda räntor har gjort att föreningen höjde avgiften med 25% inför 2024. Framtida avgiftsförändringar kommer styras av räntor, tomträtt och stambytet.

 

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam innergård som är mycket uppskattad, det finne även en gårdsgrupp som tar hand om gården. Föreningen har en stor tvättstuga med 5 st bokningsbara maskingrupper, 3 stora och två små. Totalt har föreningen 8 st tvättmaskiner, 5 torktumlare samt 3 torkskåp. Föreningen har även ett cykelrum och miljörum.

 

TV- och bredband
Föreningen har gemensamt upphandlade avtal för både TV och bredband, bägge ingår i avgiften. Bredband är fiber via Stockholm stadsnät (1000/1000 mbit). Grundutbud av TV via Tele2, finns möjlighet att köpa till fler kanaler om så önskas.

 

Parkering
I området råder boendeparkering. Läs mer här: https://parkering.stockholm/boendeparkering/

 

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel 10%. Juridisk person accepteras ej som medlem.

 

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift tas ut av köparen, i enlighet med stadgarna.

Områdesbeskrivning

Attraktivt läge på Kungsholmen – Perfekt för den urbana livsstilen!

På Kungsklippan 11 bor du i ett optimalt läge för den som vill ha nära till allt som Stockholm har att erbjuda. Med Stockholm City på bekvämt promenadavstånd har du snabb tillgång till stadens breda utbud av shopping, restauranger och nöjen. Oavsett om du vill strosa längs Drottninggatan, utforska de senaste modebutikerna eller njuta av trendiga restauranger och barer, är du bara några minuter bort från Stockholms hjärta.

Rådhusets tunnelbanestation ligger bara ett stenkast bort och tar dig smidigt runt hela staden, men även till fots når du snabbt och enkelt allt du behöver. Centralstationen ligger inom gångavstånd, perfekt för pendling eller resor utanför Stockholm.

Kungsholmen själv erbjuder också massor av möjligheter, med Norr Mälarstrand och dess vackra promenadstråk längs vattnet, Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet för utomhusaktiviteter och avkoppling. Behöver du något snabbt? Fridhemsplan och Västermalmsgallerian ligger runt hörnet med butiker, service och gym.

Kungsklippan 11 är den perfekta platsen för dig som vill ha nära till både stadens puls och sköna grönområden – ett oslagbart läge för den urbana livsstilen, där Stockholm Citys shopping och restauranger är bara en kort promenad bort!