BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Haninge

Mjölnartäppan 42

  • 122 kvm
  • 3.495.000 kr utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Kliv in i detta fantastiska radhus på Mjölnartäppan 42, där varje detalj är noggrant genomtänkt för att skapa ett hem som är både funktionellt och inbjudande. Beläget i ett lugnt och omtyckt område erbjuder detta friköpta radhus allt du behöver för att njuta av en bekväm vardag och ett aktivt familjeliv.

Huset välkomnar dig med en ljus och rymlig entré, där det direkt märks hur välplanerat boendet är. På entréplan finns en praktisk tvättstuga som underlättar vardagen, och som ger dig gott om plats för både klädvård och förvaring.

Det öppna och ljusa vardagsrummet fungerar som hemmets samlingspunkt och är perfekt för såväl avkoppling som sociala tillställningar. Härifrån har du direkt utgång till en av de två uteplatserna – en underbar plats att njuta av soliga dagar och grillkvällar med vänner och familj. Den andra uteplatsen, som nås från husets framsida, erbjuder en lika trivsam miljö där du kan börja dagen med en kopp kaffe i morgonsolen eller odla dina favoritväxter.

Köket är stilrent och välutrustat, med generösa arbetsytor och förvaring som gör matlagningen till en ren fröjd. Här kan du enkelt laga allt från snabba måltider till festliga middagar med vänner.

På övervåningen hittar du lugna och rogivande sovrum samt ett smakfullt inrett badrum, utformat för att ge dig en känsla av vardagslyx. Dessutom finns här en stor möjlighet för den som vill skapa extra utrymme – vinden kan enkelt inredas till ett ytterligare sovrum, kontor eller en mysig hobbyhörna, beroende på dina behov.

En extra fördel med Mjölnartäppan 42 är att en garageplats ingår i driftskostnaderna, vilket gör att du alltid har en trygg och bekväm parkeringsplats nära till hands.

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt.

Byggnadssätt

Grund: betongplatta. Stomme: trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Tak: Takpannor. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp. Fönster: 2-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi

Pris 3.495.000 kr utgångspris.

Driftskostnad

Totalt 3 167 kr/mån (38 000 kr/år) varav Samfällighet 2 917 kr/mån, Renhållning 250 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostanden ör individuella och kan ändras efter förbrukning.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 441 000 kr
Mark, totalt värde: 786 000 kr ().
Summavärde: 2 227 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1979
Värdeår: 1979

Inteckningar
Totalt antal inteckningar: 7
Totalt belopp: 2 600 000:-

Officialservitut tillträde dagvattenavrinning, Förmån
01-ÖSR-1966 - 34

Officialservitut tillträde dagvattenavrinning, Last
01-ÖSR-1966 - 35

Officialservitut tillträde,dagvattenavrinning, Förmån
01-ÖSR-1966 - 195

Officialservitut tillträde dagvattenavrinning, Förmån
01-ÖSR-1966 - 36

Parkering / Garage
Du parkerar smidigt tack vare det medföljande garaget i länga och flertalet besöksparkeringar i närområdet.

Fastighetsavgift
9 525 kr/år.

Besiktning
Besiktningsprotokollet finns tillgängligt efter förfrågan

Försäkrad mot dolda fel
Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel i 10 år. Försäkring och besiktning innebär en tryggare och lugnare process för både köpare och säljare.

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 9 525 kr/år för småhus deklarationen 2023 (inkomståret 2022). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Områdesbeskrivning

I det mångfacetterade och lokala Jordbro centrum finns det nödvändigaste som restauranger och välsorterad matvarubutik med produkter från världens alla hörn. Haninge centrum beläget endast 5 km bort erbjuder flertal handelsplatser och ett större serviceutbud. Strax utanför lägenheten finns idrottsanläggning, Höglundaskolan (F-6) samt Höglundabadet med 3st utomhusbassänger. Några hundra meter bort nås ett underbart naturlandskap med bl.a elljusspår. Utmärkta kommunikationer erbjuds med direktbussar till kommunens olika delar samt Gullmarsplan, Stockholm City nås inom 30 min med pendeltåg som trafikerar med kvartstrafik.