BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Johanneshovsvägen 153

  • 2 rum och kök
  • 50 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt bostaden
Varmt välkomna till en påkostad tvåa belägen helt utan insyn. Här erbjuds väl tilltagna ytor och påkostade materialval. Välkomnande hall som öppnar upp mot lägenhetens resterande rum. I hallen finns dessutom en rymlig garderobsvägg med praktiskt inredning som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Plats för avhängning i direkt anslutning till entrén. I lägenheten finns ett rymligt sovrum om 10 kvm med plats för dubbelsäng. Från det insynsskyddade sovrummet nås lägenhetens lättmöblerade vardagsrum om hela 22 kvm. Stora fönsterpartier med vacker utsikt helt utan insyn. Inglasad balkong om 7 kvm belägen i sydöst. Vackert Vedumkök maskinellt utrustat med kombinerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll med tillhörande ugn, mikro och diskho. Samtliga vitvaror från Siemens. Gott om plats för arbetsytor och förvaring. Invid köket finns matplats för sällskap om ca 6-8 personer. Påkostat kakel ovanför arbetsytorna. Stort badrum utrustat med dusch, torkställning, wc, handfat, kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Ekparkettgolv och ljusa väggar i hela lägenheten. Närhet till Årstatorg, Globen och Årstaskogen.

- Inglasad balkong med lummig utsikt
- Föreningen äger marken
- Hiss från markplan
- Stora fönsterpartier
- Rymligt Vedumkök
- Platsbyggda garderober för förvaring
- Välskött förening med garageplarser
- Nära naturen och promenad/joggingstråk
- Lindes tvärbanestation ca 100 m
- Närhet till Globen

Allmänt om området
Med cykel tar man sig till Söder på ca 15 minuter och till centralen på ca 30. I detta 50-talscentrum finns det mesta man kan önska sig: välsorterad livsmedelsbutik, kaféer, blomsterhandel, konditori, gym, apotek och frisör. I restaurangväg finns det ett stort utbud med pizza, indiskt, tibetanskt, sushi, husmanskost, kolgrill och den kända restaurangen Palmyra där man äter en av Stockholms bästa kebaber. Utöver detta ligger Krogen Två Små Svin där som har vunnit flera utmärkelser och har en fantastisk uteservering på sommaren.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Föreningen Brf Mejeriet, Årsta.

Ekonomi

Månadsavgift 3 526 kr (Utöver månadsavgiften tillkommer en kostnad om 220 kr per månad för Telia Triple Play och varmvatten om ca 75 kr per månad., Värme ingår). Andel i föreningen är 0.80214 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 175 kr/mån, Vatten/Avlopp 75 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Lägenhetens nettoskuldsättning

701 255 kr

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Föreningen
Brf Mejeriet är en stabil och välskött förening som äger marken och består av 76 lägenheter om 1 rok till 5 rok. Alla lägenheter har en egen uteplats eller balkong och vissa lägenheter även har dubbla balkonger. JM byggde BRF Mejeriet i det nya området Årstastråket, med promenadavstånd till Årsta Torg samt tvärbanans station Linde.

Besök gärna in på föreningens hemsida https://brf-mejeriet.se/.

Tomträtt
Föreningen äger sin mark.

Avgiftshöjningar
Inga avgiftshöjningar för 2024. (Uppgifter från styrelsen 2024-03-01)

Månadsavgift
I månadsavgiften ingår kallvatten och värme. Varje lägenhetsinnehavare debiteras separat för varmvatten. Obligatorisk kostnad för Telia Triple Play för bredband, TV och telefoni om 220 kr per månad och den är inkluderad i redovisad avgift.

Viktigt: Avläsning av förbrukning (faktisk förbrukning av varmvatten samt el) debiteras på respektive lägenhet och ej specifik person. Detta regleras vid försäljning mellan säljare och köpare. Föreningen debiterar 1 kvartal i efterhand.

TV och internet
Föreningen har avtal med Telia Triple Play för bredband, telefoni och TV. Kostnad för detta är 220 kr per månad.

Genomförda renoveringar
Bygglovet för inglasning av balkonger är av 2017-10-24 och går ut 2022-10-24, Dr nr 2017-12943-575. 2020 installerades 16 laddplatser för elbilar i garaget.
2021 installerades ett nytt nyckelsystem ILOQ för att enklare kunna spärra och ersätta nycklar.
2021 installerades ett nytt passersystem och larm i de två stora cykelrummen samt brytskydd på entrédörrar.
2024 stamspolning

Kommande renoveringar
Nybyggt hus från 2017.

Parkeringsplatser
Föreningen har 52 parkeringsplatser och 2 mc platser i garage. Ordinarie plats 1 200 kr per månad. Garage med p-platser att hyra under gården.

I området gäller boendeparkering via Stockholms Stad med taxa 4.

Entréer
De fem trapphusen har välkomnande och lättillgängliga entréer. På entrévåningen finns postboxar. Morgontidningen levereras till en tidningshållare utanför tamburdörren.

Förråd
Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd storleksmässigt anpassat efter lägenhetsstorleken. Förråden delas med gallervägg och är utrustade med hylla och stång.

Barnvagnsförråd mm
Finns i anslutning till alla trapphus. För cykelförvaring finns rum i entré- och källarvåningen. Finns även förvaring för rullstolar.

Gemensamhetslokal
I huset finns en mindre gemensamhetslokal som föreningen disponerar som man önskar; för styrelsemöten, barnkalas eller kanske som övernattningslägenhet för långväga gäster.

Sophantering
Varje hushåll sorterar själv sina sopor. Hushållssopor slängs i sopnedkast på gården. Sopbehållarna är förlagda under mark och endast nedkastet sticker upp. För övriga fraktioner som tidningar, plast, glas, metall mm finns källsorteringsrum.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Föreningen godkänner delat ägande.

Överlåtelseavgift
1433 kr, debiteras köpare.

Pantsättningsavgift
525 kr, debiteras köpare.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.