BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hökmossen/Telefonplan

Mellanbergsvägen 23

  • 2 rum och kök
  • 39 kvm
  • 1.995.000 kr / Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen hem till denna otroligt mysiga 2 rok inbäddad i grönska och solkatter som dansar på väggar och golv. Här bor du bekymmerslöst högst upp i huset med den gröna baksidan som en evigt föränderlig tavla och möjlighet att följa årstiderna på nära håll. 

Det här är en riktigt yteffektiv tvåa på 39 kvm. Hallen hälsar välkommen och erbjuder en stor hatthylla i original med ankarkrokar för den som vill hänga av sig jackan. Här finns också två inbyggda originalgarderober som rymmer allt från vinterjackor, resväskor och skor. 

Brf Korpen är en mycket stabil förening med fina gräsmattor, buskage, odlingspallar, grillplatser och grusade gångar mellan husen. En stor fönsterrenovering är precis avslutad och föreningen äger marken (ej tomträtt), det är både tryggt och säkert för framtiden. 

Vardagsrummet är stort och lättmöblerat med två fantastiska fönster mot husets gröna baksida. Tack vare det fina ljusflödet från två väderstreck blir både vardagsrum, sovrum och kök ljusa och solkatterna dansar på väggar, golv och inredning. Från vardagsrummet nås det mysiga sovrummet där nattsömnen blir en dröm. Originalgarderoberna på båda sidor skapar en liten passage som både adderar mysfaktor och klädförvaring. Sovrumsfönstret vetter mot de lugna omgivningarna med vackra tegelfasader som viskar om det goa 40-talet. 

Köket ligger vägg i vägg med sovrummet och nås från hallen. Här finns det fantastiska serveringsskåpet bevarat med gott om skåp för glas, koppar, porslin, köksutrustning, städgrejer och vad än som önskas. Köket har också en nyare del med diskho, arbetsbänk, spis, skåp samt ny kyl/frys (2024) och fönster. Här får ett litet matbord plats för den som vill sitta i köket, men ett större matbord får utan problem även plats i vardagsrummet. 

Badrummet är helkaklat med en ny duschblandare (2024) och fönster för vädring. 

Det här är en riktig pärla, hjärtligt välkomna på visning! 

 

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 4/4. Lägenhetsnummer 0008. Föreningen Brf Korpen.

Ekonomi

Pris 1.995.000 kr / Bud. Månadsavgift 2 993 kr (värme vatten, , kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.74503 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Överlåtelseavgift

Betalas av säljaren.

Byggnadsår
1943

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Korpen är en äkta förening som äger och förvaltar fastigheten Koppartråden 7 med adresserna Hökmossevägen 60-70 och Mellanbergsvägen 9-23. Husen uppfördes 1943 och föreningen bildades 2001. Brf Korpen består av 111 lägenheter, varav 3 är hyresrätter, 3 bostadsrättslokaler och 11 hyresrättslokaler. Den totala boytan är 5546 kvm och lokalytan är 412 kvm. Husen totalrenoverades mellan 2001-2004.

Ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna och fastighetsförvaltning, trädgårdsskötsel och trappstädning sköts av HSB.

Föreningen äger marken (ej tomträtt), har flertalet lokaler som inbringar inkomster samt en stabil belåningsgrad. För mer info, se årsredovisningen 2022. 

From 1 oktober 2024 höjs avgiften med 2% (kontrollerat 2024-08-24)

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen erbjuder en välordnad utemiljö med grillplats, lekplatser och utemöbler, ett odlingsberg, 6 st barnvagnsrum, tvättstuga och cykelförråd i varje hus. 

Tvättstuga
Tvättstugan är belägen på Mellanbergsvägen 19-23 med totalt 6 st tvättmaskiner, 3 torktumlare, 2 torkrum och 2 manglar. Notera att det kostar 5 kronor per maskintvätt. Betalning sker med en kortlösning där beloppen samlas på månadsavin.

Tv / Internet
Föreningen är ansluten till ComHem för leverans av kabel-tv och bredband. Kabel-tv med grundutbudet från Com Hem ingår i månadsavgiften. Fiberuppkoppling kan erhållas via Bredbandsbolaget/Tele2. Beställs och debiteras separat.

Utförda renoveringar
2001 - Fönster och trapphus
2001 - El-stigar
2001/2003- Stambyte kök och badrum
2001 - Fjärrvärme
2002 - Tak
2005 - Tvättstugor
2014 - Föreningen ökade trycket i vattenledningarna för att få ett bättre vattentryck högre upp i husen
2015 - Nya tätningslister och bättringsmålning av källarfönster
2020 - Renovering av föreningens kulvertar
2023 - Fönsterrenovering
2023 - Byte av värmepump och expansionskärl

Kommande renoveringar
2025 Portdörrar samt asfaltering innergårdsdelen 
2026-2027 Målning/ytskikt av samtliga trapphus 
(kontrollerat 2024-08-24)

Parkering
Parkeringsplats har 6 st p-platser och 1 garageplats. P-platserna kostar 200:-/mån, separat kö gäller.
I övrigt gäller boende- och gatuparkering i området (taxa 5).

Förråd
Till varje lägenhet hör ett källar -eller vindsförråd.

Ägande
Delat ägnade godkänns minsta ägarandel 10%.
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
2,5% av prisbasbeloppet, debiteras säljaren

Pantsättningsavgift
1% av prisbasbeloppet

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning på ankarkrokar och inbyggd originalgarderober. 

Kök
Kök med fantastiskt bevarat serveringsskåp och nyare del med diskho och arbetsyta. Mysig matlagning invid fönstret. Maskinparken består av spis, ugn, fläkt. Nytt kylskåp från 2024. 

Vardagsrum 
Lättmöblerat vardagsrum med två stora fönster mot fantastisk baksida. Ingång till sovrum.

Sovrum 
Sovrum som rymmer en större säng med huvud mot fönster. Här finns också bevarade originalgarderober. 

Badrum
Badrum från stambyte med dusch, wc, handfat, spegelskåp, element och fönster. Ny duschblandare från 2024.

Områdesbeskrivning

Mellanbergsvägen 23 tillhör den stabila bostadsrättsföreningen Brf Korpen med 111 lägenheter. Här upplåts marken med äganderätt (ej tomträtt) och alla stora renoveringar är gjorda (nu senast en fönsterrenovering). 

Här bor ni med närhet till både Hägerstensåsens tunnelbana och Telefonplans tunnelbana likväl som det går ett flertal bussar direkt utanför porten, till exempel buss 147 till och från Liljeholmen. Det går även att ta buss till tunnelbanan om benen är lite trötta eller om regnet känns för jobbigt och Älvsjö station och pendeltåget nås på 6 minuter med buss 161. 

Mellanbergsvägen 23 ligger perfekt till för Telefonplans, Hägerstensåsens och Midsommarkransens utbud av service och restauranger.

För den som gillar mat finns det gott om restauranger i närområdet. Vid Telefonplan och närliggande Midsommarkransen hittas bland annat nyöppnade Holy Kebab. Dom har sällskap av Brödernas, Bistro, Krubb, Landet, Pita i Parken, Svenska Sushi -och Hamburgerköket, Bakom hörnet, Rain och massa massa mer. "Uppe på åsen" (Hägerstensåsen) finns det flera bra restauranger både för take-away och äta där. På Hägerstensåsen finns också områdets första obemannade godisbutik. 

Vill du fika eller ta en kaffe to-go finns både Söderbergs bageri och kafferosteri, AB Café, Slow Hands café, Café gården, Bonne Femme och fler att tillgå inom nära promenadavstånd. Likaså finns det flertalet mataffärer för den som vill ha lite variation i sin handling. 

Har man bil finns det gott om parkering på närliggande gator (boendeparkering, taxa 5) och det går smidigt att komma ut på E4 söder -och norrgående. 

Det här är verkligen ett magiskt område på så många sätt. Välkommen att upptäcka Hägerstensåsen och Telefonplan!