BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariefred

Magasinsvägen 13

  • 5 rum och kök
  • 141 kvm
  • 5.495.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

"Bullerbykänsla" i idyllisk och lantlig miljö 37 minuter från Stockholm!
Hjärtligt välkomna till det mest barnvänliga området i Mariefred. Bara 5 minuter från tågstationen som tar dig till Stockholm på endast 37 minuter. Här bor du idylliskt med gröna ängar intill huset och med cykelavstånd in till pittoreska stadskärnan. Vackra Hjorthagen ligger framför gatan och på sommarhalvåret puttrar ångloket förbi och stannar vid Marielundsviken. Badbrygga med badplats 5 minuters gångväg från huset. Både båtplats och bastu hör till huset och ger extra mycket livskvalitet. I ett optimalt planerat hus med härligt ljusinsläpp genom fönster från golv till tak har du ditt drömboende med 4 sovrum fördelat på olika våningsplan. Huset har en gedigen takhöjd och rymd. Härliga uteplatser i olika nivåer med både bubbelbad, grillplats, odlingslådor, olika sittytor, möjlighet att utöva bollsporter samt studsmatta. Ett hus i etage som erbjuder 4 sovrum och två badrum. Stort garage med ingång även från huset. Måste upplevas på plats! Hjärtligt välkomna att höra av er.

Tomt
Omgiven av grönska på en insynsskyddad tomt står detta vackra hus med en tomt i optimalt hörnläge. Förutom den stora altanen på baksidan av huset med utgång från köket, har man också en uteplats längs husets andra sida med plats för odling och studsmatta. Via trappan ner till en annan etage finns både en bubbelpool med utgång från tvättstuga och Master bedroom. Längs husets framsida når man både tomten samt att det finns både uppfart för bil/sportaktivitet samt garage. Garaget når man via både utsidan samt insidan av huset.

Hall
Välkomnande hall där man direkts möts av ljuset och takhöjden. Huset har en otrolig takhöjd tack vare sina fyra etage.  Platsbyggd garderob för ytterkläder. Via hallen når man direkt till höger det rum som idag används som arbetsrum.

Arbetsrum/sovrum
Perfekt barnrum eller kontor stort nog för två personer. 

Kök
Öppet och socialt kök med en härlig matplats intill köksön. Matplatsen har pardörrar ut till den soliga uteplatsen och blir som en förlängning av rummet. Köket har en öppen planlösning med fönster ut till framsidan. Gott om förvaring i över- och underskåp där man nyttjat den gedigna takhöjden. Vackra materialval och bra vitvaror. Klinker på golv och infällda spotlights i taket. 

Vardagsrum
Några trappsteg ner från köket finner man vardagsrummet som badar i ljus tack vare sina stora fönster från golv till tak. Takhöjden är enorm vilket gör rummet luftigt och effektfullt. Här har man gott om plats för både matplats och soffhörna. Fransk balkong ut mot baksidan med bubbelpoolen. Mysig braskamin som navet i mitten av rummet. Väggar i vacker och sober nyans och parkett på golv, vilket det är genomgående. 

Tvättstuga med groventré
Tvättstuga med dörr ut till uteplatsen intill bubbelpoolen. Tvättbänk med ho ovanför tvättmaskinen och torktumlaren. Kakel på golv och ljusa väggar. 

Badrum nedervåning
Helkaklat badrum på nedervåningen med dusch, handfat, wc och handdukstork. Mysigt med ett mindre fönster för ljusinsläppet. Ingång till en klädkammare som man kan göra om till en bastu om så önskas. 

Övervåning
Via den vackra trappan når man övervåningens vardagsrum som dessutom går att dela av för den som behöver ett extra sovrum. Detta rum används idag som barnens vardagsrum för mysig spelhörna och soffhäng. 

Barnrum 1 & 2
Två stora barnrum som rymmer allt som önskas av ett sovrum. Fönster med fransk balkong även här. Plats för både säng och skrivbord samt förvaring. Smakfulla och stilrena tapeter. 

Badrum ovanvåning 
Smakfullt badrum med duschrum, ho med kommod, toalett samt handdukstork. Grå ton på klinker ger en varm känsla. 

Master Bedroom
En trappa ner från entréplanet når man Master Bedroom. Stort och härligt sovrum i i anslutning till uteplatsen via pardörrarna. Fönster i två väderstreck. Plats för större dubbelsäng. Harmonisk ton på väggarna. 

Garaget
Via huset når man garaget med plast för bilen och förvaring. Hyllförvaring för maximal förvaring. 

 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 5 rum och kök varav 4 sovrum.

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Ekonomi

Pris 5.495.000 kr.

Driftskostnad

Totalt 4 128 kr/mån (49 536 kr/år) varav El 2 852 kr/mån, Vatten/Avlopp 275 kr/mån, Sotning 42 kr/mån, Samfällighet 626 kr/mån, Försäkring 333 kr/mån. Antal personer: 4. Årlig fastighetsskatt tillkommer. .

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 442 000 kr 
Mark, totalt värde: 817 000 kr ().
Summavärde: 3 259 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 2003
Värdeår: 2003

Byggnadstyp: Villa i etage
Tak: Tegelpannor
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Grund: Betongplatta
Fönster: 3-glas
Stomme: Trä
Uppvärmning: Vattenburen med frånluftsvärmepump samt braskamin
Ventilation: Mekanisk FTX
Fiber: Ja
Golvvärme: Vattenburen golvvärme och radiatorer

Övrig Byggnad
Isolerat garage med ingång både från uppfart och huset. Perfekt som grovingång. 

Externt förråd
Varje hus har ett externt förråd som finns i gemensam länga på gatan. 

Bastuklubb
Gemensam bastu som ligger vackert vid mälaren 5 minuter promenad från huset. 

Båtplats 
Här tar du över båtplatsen som ligger intill bryggan. 

Tomt
Vacker hörntomt i etage och olika nivåer. Plats för både basketplan, studsmatta, odlingslådor, bubbelbad, grillplats och utemöbler. Detta är sista huset på gatan närmast vattnet. Vacker tomt med stenlagda gångar, och soligt söderläge. 

 

Gemensamhetsanläggning STRÄNGNÄS MARIELUND GA:4
GA1

Gemensamhetsanläggning STRÄNGNÄS MARIELUND GA:6
GA2

Gemensamhetsanläggning STRÄNGNÄS MARIELUND GA:2
GA3

Gemensamhetsanläggning STRÄNGNÄS MARIELUND GA:3
GA4

Gemensamhetsanläggning STRÄNGNÄS MARIELUND GA:5
GA5

Gemensamhetsanläggning STRÄNGNÄS MARIELUND GA:7
GA6

Gemensamhetsanläggning STRÄNGNÄS MARIELUND GA:1
GA7

Officialservitut område, Last
0486-06/84 - 32, 2007-06-11

Områdesbeskrivning

Mariefred- en pärla 40 minuter från Stockholm
Fantastiska Mariefred med dess otroliga historia är ett idylliskt samhälle precis invid Mälarens vatten. Förutom Gripsholms slott, anrika Gripsholms Wärdshus, har vi en egen ångbåtsbrygga, golfbana, restauranger och fantastiska små butiker. Annas Bageri har vunnit priser för sitt goda bröd, och vi har bevarat den gamla tågstationen med ånglok som tar oss ända till Taxinge Slott. Mariefred stadskärna som har cirka 5 000 invånare. Staden ligger vid en vik av Mälaren i Södermanland, och den riksintressanta stadskärnan utmärks av sina promenadvänliga gator med 1700-talshus, caféer och välsorterade småbutiker. Mariefred är starkt präglat av kungliga Gripsholms slott som är en stor sevärdhet för såväl Mariefredsbor som långväga besökare. Varför inte ta en promenad i Hjorthagen precis invid slottet och den vackra äppelodlingen, kanske ta en fika på Callanderska välbevarade gård därefter. I Mariefred finns det mycket att uppleva året runt förutom julmarknad, visfestivalen, food-truck festivalen, och alla föreställningar i Gustav III:s teater. 

Marielundsviken
Marielundsviken ligger direkt vid Mälarens strand med egen badbrygga. I Mariefred hittar du allt du behöver i stadskärnan cirka 2 kilometer bort. Vill du besöka en stormarknad finns det i Strängnäs på 1,8 mils avstånd. Kommunikationerna i och omkring Mariefred är goda och du tar dig snabbt fram på cykel eller med buss. Det är enkelt att pendla från Mariefred till större orter. Från Läggesta station, cirka tio minuters promenadväg från området, når du Stockholms central på bara 40 minuter. Påfart till motorvägen hittar du några minuters bilväg bort.

Förskola & skolor
Med lyxigt gångavstånd från huset finns populära Marielunds Förskola. Förutom de kommunala förskolorna finns Strängnäs enda föräldrakooperativ Ängshyddan i Slottsbrinken 5 minuter bilväg härifrån. Populära Gripsholmsskolan ligger precis invid slottet, och Mariefredsskolan ligger inne i stadskärnan.