BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Västra Balingsnäs - Huddinge

Hällmarkshöjden 15

  • 5 rum och kök
  • 120 kvm
  • 5.995.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna hem till Hällmarkshöjden 15!

Här får jag ynnesten att presentera detta moderna nyfunkis hem med solceller på lugn återvändsgata i barnvänliga Västra Balingsnäs. På utsidan finner ni framsida bestående av en stenlagd uppfart med carport och laddare till elbil i kombination med förråd samt plan gräsmatta som lämpar sig utmärkt för studsmattan. På baksidan finner ni en stor terrass som byggts ut och löper runt huset som ger enorma ytor för möblering. Här vetter det ut mot den rogivande skogen som enkelt nås med en trappa som byggts från terrassen. Med hjälp av det höga läget som huset befinner sig på så får man ta del av dagens soltimmar från morgon till kväll!

När vi kliver in i detta hem så möts vi först av en rymlig hall med stilrent klinkergolv och praktiska avhängningsmöjligheter. Vidare ger oss entréplanet generösa sociala ytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Det moderna köket i vinkel har ljusa luckor, gott om arbetsytor samt bra förvaring i över/-underskåp. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn och mikro i arbetshöjd, fullstor kyl och frys, integrerad kaffemaskin samt diskmaskin. Tack vare många fönster får man ett naturligt ljusinsläpp i hela entréplanet och sen har man dessutom utgång via altandörr i glas ut mot trädgården. På entréplanet hittar man ett fräscht helkaklat badrum med golvvärme samt praktisk tvättstuga med separat groventré.

På övervåningen har ni ett allrum som med enkelhet, tack vare fönstersättningen, kan göras om till ett extra sovrum med hjälp av en vägg. Därtill har ni tre riktigt bra sovrum varav det största med en praktisk garderobsvägg med skjutdörrar. Generöst badrum med badkar och fint ljusinsläpp även här.

Området är vida känt för sin barnvänlighet med både grundskola och förskola inom ett ärligt stenkast från hemmet, men också för att man omgärdas av naturreservatet som bjuder in till spännande äventyr för barnen! Från Balingsnäs går bussar löpande till Huddinge Centrum på ca 10 minuter där ni finner ett stort utbud av restauranger, livsmedelsbutiker, nöjen och kommunikationer via pendeltåget mot stan på cirka 15 minuter.

Sammanfattningsvis har ni här ett vackert hem som genomsyras av genomgående stilrena materialval och stora sociala ytor som med enkelhet kan modifieras efter er familj samt med ett attraktivt läge på lugn återvändsgata där ni har både naturen runt husknuten, men också det centrala läget mot Huddinge Centrum.

Välkomna hem!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Bostadsrätt. 5 rum och kök varav 3 - 4 sovrum. Lägenhetsnummer 104. Föreningen Brf Trollskogen I Västra Balingsnäs.

Byggnadssätt

Ventilation: Mekanisk frånluft. Fönster: 3-glas.

TV- och internetanslutning

Fiber.

Ekonomi

Pris 5.995.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 6 622 kr. Andel i föreningen är 3.47586 %.

Driftskostnad

Totalt 2 789 kr/mån (33 466 kr/år) varav Värme 2 017 kr/mån, Vatten/Avlopp 337 kr/mån, Renhållning 436 kr/mån. Antal personer: 4. I posten för uppvärmning ingår även kostnad för husshållsström (nuvarande ägare kör två elbilar). Driftskostnaden kan variera beroende på antal boende, egen förbrukning och val av leverantörer.

Lägenhetens nettoskuldsättning

1 406 290 kr Uppgifterna är hämtade från årsredovisningen 2023.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningsnamn 
Brf Trollskogen i Västra Balingsnäs(769631-8760)
Föreningsform 
Bostadsrättsförening
Beskattas som 
Privatbostadsföretag (äkta)
Allmänt om föreningen 
Brf Trollskogen i Västra Balingsnäs är en äkta bostadsrättsförening i Huddinge med 28 bostadsrättsvillor byggda av Myresjöhus.
Äger föreningen marken 
Ja
Byggnadstyp 
Bostadsrättshus om 2-plan
Byggnadsår 
2017
Uppvärmning  
Frånluftsvärmepump Nibe 750. På entréplan via vattenburen golvvärme och på övre plan via vattenburna radiatorer. 
Månadsavgift
6622 kr/mån 
Utförda renoveringar i bostaden
2023
- Installation av kaffemaskin
- Skjutdörrsgarderob med inredning stora sovrummet
- Utbyggnad av altan

2022
- Isolering av förråd

2021
- Målat alla ytskikt
Föreningens ekonomi 
Inga kända avgiftshöjningar 2024-09-02. Observera att avgiftsförändringar kan komma att ske mellan kontrakt- och tillträdesdag beroende på nya styrelsebeslut. För detaljerad information kring detta kontakta styrelsen i bostadsrättsföreningen.
Bredband 
Öppen fiber finns indraget. 
Parkering 
Carport med laddare för elbil som rymmer en bil under tak och på den stenlagda uppfarten ryms två bilar. Gästparkering finns i området där tillstånd krävs. 

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1.406.290 kr

Enligt årsredovisningen 2023:
Räntebärande skulder 43.425.000 kr
Räntebärande tillgångar 1.206.938 kr
Likvida medel 1.172.290 kr

Uppgifterna är hämtade från årsredovisningen 2023.
Antal lägenheter i förening 
28
Ägande i föreningen 
Föreningen accepterar delat ägande.  Juridisk person accepteras ej.

Områdesbeskrivning

Västra Balingsnäs
Här bor du i ett attraktivt, familjevänligt och ostört område med en härlig nybyggarkänsla med närhet till bland annat förskola, skola och bra kommunikationer. 

Kommunikationer 
Ett stenkast från huset finns busshållplats Balingsnäs som trafikeras av tre bussar som tar dig till bl a Huddinge centrum, Skärholmen, Huddinge sjukhus, Högdalen och Länna.
I Huddinge centrum tar pendeltåget dig till Stockholm central på ca 13 minuter. För den bilburna är det ca 15 minuters resa in till Stockholm innerstad.

Huddinge centrum
I närliggande Huddinge centrum blandas köpcentra med mindre torg som Forelltorget och Sjödalstorget, som tillsammans erbjuder ett brett utbud av butiker fyllda med allt du behöver - livs, mode, teknik, böcker, apotek och mycket mer. Här finns både väletablerade kedjor samt många små lokala handlare. Men Huddinge Centrum är mer än shopping, det är en mötesplats för alla Huddingebor och besökare där du finner ett mångsidigt utbud av nöje, service, kultur, caféer och restauranger med väldoftande maträtter från världens alla hörn.

Fritid, natur och rekreation
I Västra Balingsnäs har man nära till både naturen och fina sjöar som Orlången, Trehörningen eller Kvarnsjön med dess mysiga badplatser. Vid Orlången finner ni Sundby gård med fler motionsspår av olika längd, populära Sundby Gårds värdshus, café, stall och en fin badplats.
För den som vill röra lite på sig finns i Huddinge ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Här kan man välja på allt från tennis, fotboll, simning och gym till utförsåkning och downhill i Flottsbro Bikepark och skidanläggning. Flottsbro är StorStockholms högsta slalombacke och är väl värt att besöka såväl sommar som vinter.  Vid sjön Magelungen i Huddinge ligger även Ågesta friluftsområde som är en frisksportanläggning med motions- och vandringsleder med olika längd (elljusspår 1,0 km - 3,3 km - 6,0 km). Ågesta friluftsområde räknas till en av Stockholms största anläggningar för längdskidåkning. Inom friluftsområdet finns bland annat frisbeegolfbana, bollplan, volleybollplan, belyst utegym, båtbrygga och grillplatser. Genom området passerar även en del av Huddingeleden.