BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kärrtorp

Fyrskeppsvägen 41

  • 1 rum och pentry
  • 24 kvm
  • 1.750.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

- Välplanerad etta
- Genomgående fint skick
- Insynsskyddat läge
- Utmärkta kommunikationer
- Nära naturområden och stadspuls

Välkommen till denna charmiga och välplanerade lägenhet som erbjuder det perfekta boendet för dig som söker en första bostad eller ett smidigt övernattningsalternativ. Här möts du av vackra originaldetaljer och en fransk balkong som släpper in ett generöst ljusflöde, vilket skapar en luftig och trivsam atmosfär.

De 24 kvadratmetrarna är optimalt utnyttjade och erbjuder ett smart planerat kök med gott om förvaring samt ett mysigt allrum med en praktisk sovalkov som rymmer en dubbelsäng. Lägenheten är rymlig nog för att inreda med både soffa och matgrupp, vilket gör den både hemtrevlig och funktionell.

Bostaden har ett perfekt läge mellan Nytorps gärde och centrum med tunnelbana som tar Er in till Södermalm på ca 10 minuter, centrala Stockholm nås på ca 15 min. Utmärkta kommunikationer med tunnelbana från både Kärrtorp och Sandsborg samt busslinjer till Tyresö/Gullmarsplan och Kärrtorp/Bredäng.

Från bostaden har ni flera alternativ för all nödvändig närservice; Dalens centrum, Hammarbyhöjden och Kärrtorps centrum ligger ca 800 meter från bostaden. Det finns tre restauranger på Fyrskeppsvägen och mysiga konditori Santa Fé. Det finns även en liten näröppet snett över gatan med det nödvändigaste. Ett par hundra meter bort når ni även Dalens Vårdcentral, belägen i Dalens sjukhus.

Nytorps gärde har ni access till så snart ni kliver utanför dörren, och därifrån kan ni enkelt ta er vidare mot Nackareservatet och dess natur. Här finner ni motionsslingor, badsjöar, skidspår under vintern, GK, även Hellasgården nås på en lite längre promenad.

Välkomna till ett hem att trivas i!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och pentry . Våningsplan 2 av 3. Lägenhetsnummer 110. Föreningen Brf Fyrskeppet.

Ekonomi

Pris 1.750.000 kr. Månadsavgift 2 147 kr (Värme, Vatten ingår. Ett obligatoriskt tillägg om 147 kr/mån tillkommer för bredband ingår ej). Andel i föreningen är 0.17105 %.

Driftskostnad

Totalt 455 kr/mån (5 460 kr/år) varav El 285 kr/mån, Försäkring 170 kr/mån. Antal personer: 1.

Lägenhetens nettoskuldsättning

193 884 kr

Överlåtelseavgift

2 006 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

860 kr.

Föreningen
Brf Fyrskeppet är en äkta förening och bildades 2007. Föreningen består av 10 flerbostadshus med 240 lägenheter, varav 221 upplåts med bostadsrätt och 19 med hyresrätter. Det finns även sju kommersiella lokaler. I dagsläget är två lokaler lediga, dessa ska ombildas till till bostadsrätter.

Föreningen har en hemsida: www.brffyrskeppet.se

Tomträtt
Marken upplåtes med tomträtt, nuvarande avtal gäller till 2029-09-30.

Byggnadsår
1949-50

Uppvärmning
Fjärrvärme

Renoveringar
2022 Dränering
2020 Obligatoriskt ventilationskontroll (OVK)
2019 Dränering av samtliga fastigheter och byte/relining av liggande stammar
2019 Utbyte undercentraler
2017 Utbyte av samtliga källardörrar
2016 Utbyte av garageportar, renovering av entrépartier
2015 OVK samt rengöring av kanaler, uppfräschning utemiljön, byte av låssystem
2014 Fönsterbyte, nybyggnation tvättstugor
2013 Installation av bredbandsnät, fiber (Telenor)
1995 Stamrenovering badrum/kök

TV och internetanslutning
Obligatoriskt tillägg om 254kr/mån för internet adderas på månadsavgiften. Tv levereras via Allente och bredband via Bahnhof.

Energiprestanda
122 kWh/m² och år.

Hemsida
www.brffyrskeppet.se

Ägande
Godkänt med delat ägande, minsta andel 10%.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns fyra gemensamma tvättstugor belägna på Fyrskeppsvägen 30, 33, 52, 78 som medlemmar kan nyttja. Övernattningslägenhet finns på Fyrskeppsvägen 31 och föreningslokal finns på Fyrskeppsvägen 50.
Till varje lägenhet hör två förråd.

Parkering
Inom föreningen finns 16 st varmgarage, månadshyra f.n. ca 1 340 kr.
Inom föreningen finns 39 st P-platser med el, månadshyra f.n. ca 570 kr.
Inom föreningen finns 52 st P-platser utan el, månadshyra f.n. ca 444 kr.
F. n. är det kö till alla platser.

Förvaltare
SBC Förvaltning

Ekonomi
Föreningen har inte tagit några beslut kring avgiftshöjning. Föreningen kommer att revidera underhållsplanen med hänvisning till nya ekonomiska läget.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.

Rumsbeskrivning

Denna bostad erbjuder en perfekt kombination av charm och funktionalitet!

  • Generös takhöjd om ca 2,6 meter
  • Fönsterbrädor i elegant kolmårdsmarmor
  • Till lägenheten hör ett källarförråd enligt föreningen

Hall
Välkomnande hall med praktiskt linoleumgolv, ljusa platsbyggda garderober och en hatthylla som ger gott om förvaring och plats för avhängning.

Allrum/Sovalkov
Rymligt allrum med en mysig sovalkov som har en loftsäng, vilket skapar extra yta för moblering. Här finns det gott om plats för både matbord och en mindre soffgrupp. Det stora fönstret och den franska balkongen i österläge ger rummet ett härligt ljusinsläpp.

Kök
Charmigt och funktionellt kök med ljusa köksluckor. Kyl/frys från Bosch och en spis med tre plattor gör det till en praktisk yta för matlagning.

Badrum
Stort och luftigt badrum med linoleumgolv, vitt kakel med en dekorativ rosa bård och ett spegelskåp som erbjuder bra förvaring.

Områdesbeskrivning

Kärrtorp ligger endast tio minuter från Södermalm och ytterligare några minuter från Stockholm City. Bostaden är belägen ett par minuter från Kärrtorps tunnelbana och ett torg med matbutiker, bank, apotek, cafe och restaurang.

Fastigheten har närhet till Nytorpsfältet med fina grönområden som lämpas utmärkt för långa promenader. På fältet ligger dessutom Nytorpsbadet som är gratis och helt perfekt för barnfamiljen på sommaren. Kärrtorps IP ligger ett stenkast bort med tillgång till fina joggingspår. Vill man ha friluftsliv breder Nackareservatet ut sig alldeles runt knuten. Det är ett av landets mest besökta friluftsområden med badsjöar, vandringsleder och allt vad det kan erbjuda.