BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Krukmakargatan 31, bv

  • 1 rum och kök
  • 30 kvm
  • 2.750.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till en välplanerad 1 rok med mycket charm och vackert fönster som vetter mot en grönskande och lugn innergård. Här bor du i populära kvarter på södermalm med flertalet restauranger och barer ett stenkast bort samt Mariatorgets tunnelbana någon minut bort. 

Väl inne i lägenheten möts ni av en välkomnande hall med gott om plats för ytterkläder samt platsbyggda hyllplan för ytterligare förvaring. Vidare in i lägenheten möts ni ett stort och luftigt rum där ett vackert 30-tals fönster ramar in rummet och släpper in rikligt med ljus. Öppna upp fönstret och njut av grönskan utanför eller varför inte ta fram solstolen och sitt inomhus och sola på sommaren? I allrummet kan ni möblera fritt med både säng, soffa, tv-möbel och ytterligare möblemang. Idag är rummet utrustat med med platsbyggd sängstomme med en trappa upp som går att fälla in. Här kan ni även nyttja ytan under sängen till förvaring även trapporna upp till sängen har förvaring i form av lådor. Det finns också gott om garderober som sväljer en hel del förvaring. Intill köket har ni även ett praktiskt platsbyggd barbord. 

Köket är smakfullt renoverat där varje detalj är väl genomtänkt! Bakom vita köksluckor finner gott om plats för förvaring. Här finns även bistro inspirerade detaljer så som takmonterad grytställ hängare där ni kan förvara vinflaskor, hänga grytor, koppar etc. Ni finner maskinell utrustning så som diskmaskin, spis med två plattor, inbyggd ugn och micro samt kyl/frys. 

Badrummet är även det praktiskt och rymligt. Här har ägarn satt löstagbart klickgolv på golvet över plastmattan. Klickgolvet är även byggt runt tvättmaskinen som inte är inkopplad då det inte finns el eller vatten indraget till tvättmaskinen dvs maskinen går ej att använda för tillfället. Den lämnas kvar om så önskas ändå. Här finns även förvaring i form av skåp, dusch med glasdörrar, wc och handfat. 

Detta är sammantaget en underbar lägenhet med smart planering. Lägenheten vetter mot en lugn och lummig innergård. 

Varm välkomna på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 0,5, hiss finns. Lägenhetsnummer 1. Föreningen Brf Diligensen 4.

Ekonomi

Pris 2.750.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 2 237 kr (värme, bredband (tillkommer obl. avg 165 kr),vatten ingår). Andel i föreningen är 1.879 %.

Driftskostnad

Totalt 458 kr/mån (5 500 kr/år) varav El 208 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Antal personer: 1.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Brf Diligensen 4 äger och förvaltar fastigheten på Krukmakargatan 31 i Stockholm.
Fastigheten består av 42 bostadslägenheter och två affärslokaler. Av de 42 lägenheterna är 39 upplåtna med bostadsrätt och tre med hyresrätt. De två affärslokalerna är upplåtna med hyresavtal till kontor och butik samt en bilverkstad. 

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga planer på att förändra avgiften. Kontrollerat med styrelse 2024-09-17. 

Indirekta nettoskuld: 

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga, 2 cykelrum varav ett litet där man även kan ställa barnvagnar. Innergård som är utrustad med utemöbler, grill och cykelparkering. 

Förråd
Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd. 

Byggår
1930

Marken
Föreningen äger marken.

Internet
Ett gruppanslutningsavtal har tecknats med Telenor och ger varje lägenhet 500/500 mbit till en kostnad av 165 kr i månaden (obligatorisk avgift). Avgiften kommer att debiteras i samband med avgiften från vår ekonomiska förvaltare. Det börjar gälla januari 2023. 

Uppvärmning
Fjärrvärmecentral utbytt 2013

Urval av utförda renoveringar
1995: Stamrenovering
2005: Säkerhetsdörrar installerades
2005: OVK
2006: Omläggning av tak
2006: Stamspolning
2007: Byte av radiatorventiler för lägre värmekostnader
2007-2008: Fönsterrenovering, innerglas byttes mot isolerglas.
2009: Renovering av fasad mot gård
2012-2013: Renovering av trapphus
2013: Utbyte av fjärrvärmecentral
2015: OVK
2015: Stamspolning
2017: Renovering av fasad mot gatan
2018: Dränering mot Krukmakarbacken
2020: OVK, radonmätning och energideklaration
2020: Utbytt torkskåp, torktumlare och mangel
2021: Tvättmaskin utbytt
2022: Stamspolning
2022: Obligatorisk matavfalinsamling
2023: OVK klar och godkänd.
2023: Gruppanslutning av bredband va Telenor till alla lägenheter klart. 
2024: Unjustering av värme samt installation av ny avgasare och filter genomförs i fastigheten för att effektversa energianvändningen. 
2024: Fönsterrenovering

Framtida renoveringar
Föreningen har precis avslutat en fönster renovering och har inga större planerade renoveringar. De följer en underhållsplan. Kontrollerat med styrelsen 2024-08-17.

Ägande

Delat ägande mellan föräldrar och barn godkänns, lägsta ägarandel är 10%.

Ventilation
Det är inte tillåtet att koppla på köksfläkten mot det centrala ventilationssystemet. Endast kolfilterfläkt godkänns.

Överlåtelseavgift


Pantsättningsavgift


Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Områdesbeskrivning

Kvarteren här omkring Mariatorget tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden. Det myllrar av trendiga caféer och restauranger. Däribland Kalf & Hansen och Dryck vinbar, populära kaffebarer som Drop Coffee och Kaffebaren, bagerier som Fabrique och Petrus, trevliga restauranger som klassiska Bistro Sud, Tong eller populära Morfar Ginko - allt i omedelbar närhet! I Maria bor du mitt i söders puls med en unik kombination av historia, kultur och nöjesliv. Här finns populära platser som Mariatorget, Götgatsbacken, Fatbursparken och Medborgarplatsen. Området har även kulturhistoriska och arkitektoniska arv som Münchenbryggeriet vid Söder Mälarstrand och en unik stenhusbebyggelse från 1700-talet vid Mariaberget. En bit bort finner du även Mariabergets kulturkvarter med den pittoreska promenadstigen Monteliusvägen som har en panoramavy över Gamla Stan, Kungsholmen och Riddarfjärden. På gångavstånd finns även Tantolunden och strandpromenader längs Årstaviken.

AFFÄRER
Även fast man bor centralt i staden finns det gott om stora och välsorterade mataffärer likväl som små nischade butiker som t.ex. Vinbar på Swedenborgsgatan, ICA Aptiten på Torkel Knutssonsgatan och Willys på Hornsgatan.

PARKERING
Det finns många privata parkeringsgarage i området men även större garage som administreras bl.a av Qpark kring Medborgarplatsen och Södra Stationsområdet. Sök efter ert närmaste garage på förslagsvis https://www.q-park.se/ eller www.garageplatsen.se. I övrigt kan folkbokförd i stadsdelen erhålla tillstånd för boendeparkering.

KOMMUNIKATION
Kommunikationerna är bästa möjliga med närmaste t-bana, Mariatorget runt hörnet och pendeltåg, Stockholm Södra, på fem minuters promenadavstånd. Dessutom finns flera busslinjer i närheten, däribland 66:an, 4:an (till bl.a. Kungsholmen), 55 och 57 (till bl.a. Gamla Stan). Ett stenkast bort ligger Slussens stora utbud av kommunikationer.

NATUR OCH FRITID
Längst med Mariaberget återfinns den vackra promenadsträckan Monteliusvägen med stans vackraste utsikt över Riddarfjärden och Stockholm innerstad. Här finns även Ivar Los park, där man kan njuta av en picknickkorg i kvällssolen. Nedanför Mariaberget finns Mariatorget som har en mycket intressant historia. Idag är det en mycket populär park. Mellan Medborgarplatsen och Södra Station finns Fatbursparken. Den sista parken finns i områdets västra del; parkleken Bergsgruvan vid Rosenlundsgatan. Här finns det en parklek, fotbollsplan och gräsytor. Med kort gångavstånd finns även Tantolunden med utmärkta promenadstråk längs Årstaviken. Här finns även en härlig badplats med sandstrand och hopptorn.

Här bor du mitt i Söders puls med en unik kombination av spännande historia, fängslande kulturliv och modernt nöjesutbud. Nöjesutbudet är mestadels centrerat till kvarteren kring Mariatorget och Götgatan ner till Medborgarplatsen. Vid Mariatorget finns t.ex. restaurang, bar, bio och teater på Rival samt de populära ställena Bistro Sûd, och Morfar Gingko. På Götgatan avlöser caféerna och restaurangerna varandra och på Medborgarplatsen finns Snaps samt Filmstaden Söder.