BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen - Stora Essingen

Tvätterskevägen 6

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm
  • 3.495.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en av Stora Essingens populäraste adresser - Tvätterskevägen! Välkommen till en av Stora Essingens populäraste adresser - Tvätterskevägen 6! Fastpris3.495.000kr - snabb inflyttning möjlig! Klicka på videosymbolen för film och intalad fakta om så önskas, snabbt & informativt! Denna gavellägenhet är i fint skick på 53kvm med balkong i sydostläge där solen strålar från tidig morgon till sena eftermiddagen. Lägenhetens acceptpris är 3.495.000kr.

Genomgående ljusa golv, vita väggar & stora fönsterpartier präglar bostaden tillsammans med ljusinsläpp från tre olika väderstreck. Vi kliver in i rymlig hall. Till vänster i hallen finner vi köket med vita luckor med infällda handtag & stenbänkskivor. Goda arbetsytor erbjuds likaså förvaring. Den maskinella delen består av diskmaskin,  kyl/frys, gasugn, micro, diskmaskin och fläkt. Här finnes även plats för ett matbord, att inmundiga morgonkaffet här och njuta av utsikten blir en angenäm start på dagen. Vidare till sovrummet som med enkelhet rymmer dubbelsäng. I sovrummet finns två platsbyggda garderober med skjutdörrar. Lägg märke till fondväggen i behagligt blått. Vardagsrummet är bostadens hjärta ger oss en mycket varm och trevlig känsla, en atmosfär som är svårslagen, stora fönsterpartier & utgången till balkongen som ligger med högt fritt läge, ingen balkong finnes ovanför så himlen blir diin närmsta granne. Både växter och människor kommer stortrivas här. Vardagsrummet är väldigt lättmöblerat. Här får du plats med stort matbord, soffa, tv-bänk och mycket mer därtill. Att bygga upp en  extravägg och göra om lägenheten till en trerumslägenhet är väl så lämpligt. Det helkaklade badrummet är från stambytet 2018. Vita stora kakelplattor pryder väggarna och på golvet ligger mörk klinkers. Visst är det väl skönt med fönster i badrummet? Handukstork skänker extra lyx. Tvättmaskin kan installeras. Säkerhetsdörr äro installerad och källarförråd tillhör lägenheten.

 

Den eftertraktade adressen ligger vid en lugn återvändsgata med närhet till det mesta som "Storan" erbjuder! Ta ett kvällsdopp och njut av en glass på nyrenoverade COOP på vägen hem eller stanna till på Isola Grande - en bistro som gör mången ö-bor nöjda! Föreningen har en stor tomt som rymmer en uteplats stor som en dansbana, grönytor som tilltalar både gammal & ung, dessutom hyrs tre parkeringsplatser ut. Läget är grymt nära badplats, tvärbana och ettans buss! 

 

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Föreningen Brf Tvätterskevägen.

Ekonomi

Pris 3.495.000 kr. Månadsavgift 3 466 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 5.9776 %.

Driftskostnad

Totalt 745 kr/mån (8 940 kr/år) varav El 241 kr/mån, Försäkring 194 kr/mån, Gas 310 kr/mån.

40-talshusen på Tvätterskevägen 4 & 6 ritades av den kände arkitekten Gustaf Lettström. Han hade examen från både KTH & Kungliga konsthögskolan. Hans arkitektkontor fanns bla i Stockholm, Eskilstuna & Göteborg. Totalt stod han bakom ca3650 byggprojekt runtom i Sverige. Några av hans verk är Badmintonhallen i Stockholm & Båstads tennisstadium. Bostadsrättsföreningen Tvätterskevägen bildades år 2015 och är en äkta bostadsrättförening. Det är 17st bostadsrätter i föreningen. Föreningen äger sin mark. Fastum är ekonomisk förvaltare. 

 Värme & Ventilation
Värmepump-luft/vatten samt självdrag

Utförda renoveringar
2014 - Fasadrenovering
2014 - Fönsterbyte till 3-glas
2014 - Yttertak Tvätterskevägen 4
2014/15 - Stambyte Tvätterskevägen 4 samt 2 lägenheter på Tvätterskevägen 6
2015 - El Tvätterskevägen 4 samt 2 lägenheter på Tvätterskevägen 6
2015 - Nytt värmesystem (Värmepump-luft/vatten)
2015 - Renovering Tvättstuga
2017 - Fiber indraget
2017 - El omdraget i fastigheten Tvätterskev 6
2018 - Stambyte Tvätterskevägen 6
2019 – OVK åtgärder i båda fastigheterna
2019 – Installation av mekanisk skadedjursstopp i avloppsrör
2020 - Yttertak Tvätterskevägen 6
2020 - Fasadrenovering Tvätterskevägen 4
2020 – Ommålning av socklar, båda husen
2020 – Tillbyggnad på skydds-skjul till värmesystemet
2020 – Ny ytterdörr till tvättstuga och källarplan tvätterskevägen 6
2020 – Flytt av vindsförråd till källaren i samband med förädling av råvinden i tvätterskevägen 6
2022 - Spolning och filmning av avloppsstammar
2022 - Installation av nya smarta elmätare i lägenheterna
2022 - Rensning av ventilationskanaler (Tvätterskevägen 4)
2022 - Taksäkerheten för båda taken har setts över och förbättrats
2023/2024 Renovering av hyresrätt, sedermera såld.

Gemensamhetsutrymmen
Gemensam tvättstuga finns i huset med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp. Föreningen har en stor naturtomt med en uteplats som även kan användas till dansbana om så önskas.

Parkering
Föreningen har tre parkeringsplatser som hyrs ut enligt kösystem 900kr/mån. Boendeparkering gäller i området för 500 kr/mån via Stockholm Stad. 

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
2,5 % av nuvarande prisbasbelopp. Betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
1% av nuvarande prisbasbelopp. Betalas av pantsättaren. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta. 

 

 

 

 

Områdesbeskrivning

Välkomna till Stora Essingen, denna idyll innanför tullarna omgiven av Mälarens vatten. Här infinner sig skärgårdskänslan bland klippor och badplatser. Stadens brus finner du på nära avstånd. 
Det erbjuds cafeér, restauranger, Italiensk bistro, pizzerior & sushi när hungern faller på. Livsmedelsbutik, blomsterbutik Books & Flowers, keramikverkstaden and pots, tandläkare, kemtvätt, skrädderi, kiosker samt bibliotek är en del av servicen på Stora Essingen. Vårdcentral och ett välskött apotek huserar på Lilla Essingen. Orkanen gym finns mitt på ön för den träningssugna så även ett nybyggt utegym. Essinge Dojo är en av Stockholms finaste karateklubbar, Essinge IK fotbollsklubben huserar på Essinge IP. Att promenera och springa runt "Storan" är en Lisa för själen. En kul upplevelse att hyra en Kayak i kayakomaten via en app. Närmsta dopp är alltid inom 10minuters promenad.

För framtiden så finnes fyra förskolor, tre grundskolor & tre gymnasieskolor. Franska höres lite varstans då Lycée Francais Saint Louis de Stockholm bedriver skolverksamhet i samma byggnad som Essingeskolan. Essinge båtsällskap grundades 1928, de har två hamnar för fina farkoster. Hembygdsföreningen är engagerad och grundades 1983.

Kommunikationer:

Ettans buss till Frihamnen passerar Fridhemsplan där tunnelbanenätet ansluter, vidare färd till Cityterminalen där buss och Arlanda Express ansluter, Hötorget, Stureplan är hållplatser på väg till slutdestinationen. Nattrafiken sköts av 91:ans buss. Sommartid finns pendelbåten vars färd går mellan Riddarholmen & Solna Strand. Strömma kanalbolaget tar dig på sommaren till Drottningholm eller stadshuset.

Tvärbanan via Alvik och vidare till Solna station eller Bromma flygplats norröver, söderöver till Sickla. Alviksbron där tvärbanan binder samman Stora Essingen med Brommalandet är bilfri, gång & cykelväg finns. I Liljeholmen ansluter tvärbanan till tunnelbanan, här finns likaså bussar till Arlanda flygplats samt Trosabussen. I närheten av Liljeholmen finnes pendeltågsstationen Årstaberg.