BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Lottens gata 11, 2 tr

  • 1 rum och kök
  • 35 kvm
  • 2.750.000 kr /BUD
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna nyproducerade (2023) och perfekt planerade etta med ett centralt och suveränt läge! Generös social yta med ett ljust vardagsrum och fullutrustat kök i öppen planlösning som ger plats för soffhäng och kompisgänget. Från vardagsrummet når du ut till den lättmöblerade balkongen med plats för sittgrupp och odlingskrukor. Balkongen vetter mot Tvätt Malins park som är under anläggning med lummig grönska, sittplatser och planteringar. Sovalkoven ger en självklar plats för din säng och kan lätt avskärmas från rummet. Mycket bra förvaring via fyra garderober med överskåp, dessutom finns ett källarförråd. Stilrent och rymligt badrum med mörkt klinkergolv och snyggt matt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med bekvämligheter som kombinerad tvätt- och tork, handfat med kommod, handduksvärmare, spotlights med dimmerfunktion och funktionell duschhörna. Bostaden ligger på andra våningen i huset men enligt hissen våning 3.

Stilval för denna lägenhet är Grafit med klassiska former och jordnära kulörer som ger ett ombonat intryck. Bostaden erbjuder många smakfulla tillval såsom bänkskiva i stenkomposit, dimmer i badrummet, duschhörna i klarglas, kombinerad tvätt- och torkmaskin, garderobsinredning samt ekparkettgolv twilight.

Underbart läge nära vattnet vid Hammarby sjö med tillgång till ett av stans mysigaste promenadstråk längs kajen. Utmärkta kommunikationer med flera bussar som snabbt tar dig till centralare delar av både Södermalm och resten av innerstan. Färjan mot Sjöstaden och Nybrokajen ligger runt hörnet och är ett populärt färdmedel. Även naturen i Vita Bergen finns i närområdet. Området utvecklas och bebyggs för tillfället med kvarteret Persikan vilket kommer att innebära ännu större serviceutbud (bl.a. matbutik och fler restauranger) samt, på några års sikt, tunnelbana.

Nordr lämnar en räntegaranti till bostadsrättsföreningen på 3,25% under 3 års tid.

- Perfekt planerad etta
- Inbjudande öppen planlösning
- Stor balkong med utsikt över lummiga Tvätt-Malins park.
- Föreningen äger marken.
- Badrum med kombimaskin.
- Garage med direkt access från hissen.
- Goda kommunikationer.
- Nordr trygghetspaket med en räntegaranti under tre år.

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 1-1205. Föreningen Brf Spinneriet på Södermalm.

Ekonomi

Pris 2.750.000 kr /BUD. Månadsavgift 2 824 kr (värme och kallvatten ingår. Tillägg för varmvatten enligt faktisk förbrukning. Obligatoriskt tillägg för bredband, tv och telefoni (Telia Triple Play) om 229 kr/mån ingår ej). Andel i föreningen är 0.7129 %.

Driftskostnad

Totalt 371 kr/mån (4 452 kr/år) varav El 225 kr/mån, Vatten/Avlopp 146 kr/mån. Enligt den ekonomiska planen.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Brf Spinneriet på Södermalm är en äkta förening som registrerades 2020 och avser nybyggnad av ett bostadshus innehållande 88 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt, med start för inflyttning under Q3 2023.

Renoveringar
Nybyggd fastighet 2023.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns det en innergård med blandad växtlighet med planteringar, buskar, lekyta och sittgrupp. Det finns gott om plats för cyklar i både cykelrummet i källaren och utomhus på gården.
Sopsugsinkast placerade utvändigt i anslutning till båda trapphusen. Källsortering i miljörum i entréplan med ingång i huset från Barnängsgatan.

TV/Bredband
Alla lägenheter är anslutna till Telia TV-Lagom bredband, 100/100 Mbit/s. TV och telefoni i ett paket, och debiteras med 229 kr/mån i samband med månadsavgiften. Trådlös anslutning i lägenheten.

Svanenmärkt hem
Energieffektiva lägenheter i ett miljövänligt hus, Svanenmärkta och byggda med omtanke för både miljö och för dem som ska bo där.

Avgift med räntegaranti
Vid köp av en bostad i Spinneriet ingår en ny räntegaranti från Nordr. Garantin skyddar köpare från att kommande räntehöjningar under perioden slår igenom i höjda månadsavgifter och syftar till att öka tydlighet och trygghet för de som köper en nyproducerad bostad.

Parkering
Det finns 28 parkeringsplatser i garaget som disponeras av föreningen i en gemensamhetsanläggning tillsammans med grannhuset. Det är förberett att förse 6 platser i garaget med elbilsladdare. Fördelning av parkeringsplatser sker efter lägenhetsstorlek, där större lägenheter har förtur (max en plats/lägenhet). I mån av plats fördelas platserna därefter via intresseanmälan och turordning. Hyra för garageplats är preliminärt 3 125 kr/månad. Eventuella kostnader för elförbrukning tillkommer.

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgift betalas av köpare.

Hemsida
Föreningens hemsida https://www.brfspinnerietsodermalm.se/

Områdesbeskrivning

Spinneriet
I Spinneriet på östra Södermalm växer nu ett av innerstadens sista sjönära bostadsområden fram. Den nya parken,  Tvätt-Malins park förbinder fint Mandelparken vid Hammarby kanal och Tengdahlsparken till ett enda skönt grönt stråk. Lika nära till pulsen som till parker, vatten och sköna utflykter i Sjöstan, Nackareservatet och Djurgården.


Här bor du i ett område där kulturmärkta byggnader möter nya hus. Att bo så här i nyproduktion med allt positivt det innebär, nära vatten och parker i Stockholms mest spännande mat- och designområde, är en kombination som inte ofta bjuds. Området beskrivs av många som en stad i staden. Det blir sju nya stadskvarter och i bottenvåningarna kommer nya butiker och annan service att blomstra. I området ska också en ny tunnelbanestation, Sofia, byggas. Allt du behöver av kommunikationer, skolor, vårdcentraler och matbutiker finns såklart redan inom räckhåll.