BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Maria Magdalena

Magnus Ladulåsgatan 35, 3tr

  • 3 rum och kök
  • 75 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna renoverade Söderpärla på bästa adress. Barnvänligt läge med bilfria innergårdar och trivsamma Södermalmsallén runt knuten. Dagis, skola och lekpark finns i kvarteren. Stor inglasad balkong i soligt läge, här finns god plats för loungedel vilket medför skön avslappning samt goda möjligheter till odling, för dig med gröna fingrar. Lägenheten har en välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter som knyter ihop hela bostaden på ett trevligt sätt. Köket är renoverat i en tidlös design och har en trevlig matplats precis invid fönstret. Vardagsrummet som ligger i anslutning till köket är stort och lättmöblerat och passar perfekt för sociala sammanhang. Här finns även utgången till balkongen som har vacker grönska precis utanför. Helkaklat och renoverat badrum med god funktionalitet med badkar och tvättmaskin. Sovrummen är väl tilltagna och ligger vägg i vägg.

Kommunikationerna är de allra bästa med pendeltåget invid fastigheten, Mariatorgets och Medborgarplatsens t-bana samt bussar i din direkta närhet. I området finns apotek, post, bank, skolor, caféer livsmedelsbutiker samt många gym. Söker du förskola är utbudet enormt, där den närmsta förskolan ligger på innergården.

Området är ett av Sveriges mest restaurangtäta områden med de populära ställen Aleks&Filip (Spanish/fusion orienterad) ligger precis runt hörnet.  Morfar Ginko, Bistro Sûd samt Johan & Nyström Konceptbutik ligger på Swedenborgsgatan som är en gågata under sommarhalvåret. Lägenheten är perfekt belägen mitt på Södermalm med direkt närhet till kommunikationer, parker, Söders puls och all tänkbar service. Att ha detta hem som utgångspunkt gör att man når vart man vill i huvudstaden på kortast tid. Ta hissen ner till gården och promenera ut på Södermalmsallén och du är i Tanto och Årstaviken på några minuter med sina sprudlande grönområden och naturliga atmosfär som passar perfekt för jogging och rekreation. Känner man att pulsen lockar har man endast några minuter åt motsatt håll Medborgarplatsen och dess enorma utbud av restauranger, biografer och shoppingcenter såsom Söderhallarna och Götgatsbacken där allehanda varor kan inhandlas.

Rumsbeskrivning 

Hall: Stor hall med goda avhängningsmöjligheter samt generös klädkammare längre in i bostaden. Golvet består av ett högtryckslaminat BerryAlloc i grafitgrå. 

Kök: Renoverat kök i öppen planlösning gentemot vardagsrummet. Här erbjuds rikligt med förvaring i över- samt underskåp med vita skåpsluckor, Stor arbetsyta via bänkskiva och vitt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll och rostfri fläkt. Stor matplats i köket för 6 personer invid stort fönsterparti.

Vardagsrum: Intill köket ligger vardagsrummet med plats för större soffa, tv-möbel och förvaring. Härifrån nås även den härliga balkongen i bästa läge med förmiddagssol. Balkongen är inglasad vilket gör att den nyttjas från april till september. Belägen mot återvändsgata. 

Sovrum 1: Trivsamt sovrum med stort fönsterparti. Här finns plats för stor dubbelsäng samt god förvaring via garderob. båda sovrummen är belägna mot innergården vilket gör att du sover ostört. 

Sovrum 2: Stort sovrum med fint fönsterparti. Här finns plats för stor säng, skrivbord och förvaring.

Arbetsrum/Sovrum: Från hallen når man arbetsrummet som även kan nyttjas som sovrum eller klädkammare vid behov. Här man målat om och lagt in nytt parkettgolv. 

Badrum: Vitt helkaklat badrum med grå klinker på golvet. Utrustningen består av
badkar, handfat med kommod, golvvärme, spegel, WC, tvättmaskin samt handdukstork 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Våningsplan 3. Lägenhetsnummer 3701. Föreningen Brf Designationen.

Ekonomi

Månadsavgift 3 375 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 0.3984 %.

Driftskostnad

Totalt 836 kr/mån (10 028 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 336 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Allmänt om föreningen
Brf Designationen är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2009 med adress Magnus Ladulåsgatan 29-53, Swedenborgsgatan 40-42 samt Timmermansgränd 2-4. Föreningen omfattar 221 st Bostadsrätter samt 16 st upplåtes
med hyresrätt. 20 st lokaler med hyresrätt. Välskött förening med god ekonomi och de kvarvarande hyresrätterna utgör en dold tillgång. Föreningen omfattas av tomträtt och förgående omförhandling, 2017 höjdes avgiften med 1-2%. Nästa omförhandling sker till 2027.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: www.designationen.se

Genomförda renoveringar:
2023 - Installerat enrgieffektivt värmesystem för att minska kostnader 
2022 - Ny övernattningslägenhet och renovering av samlingslokal med duschrum 
2021 - Nya ventiler och justering av ventilation 
2013/2016/2018/2020/2024 - Stammarna spolades
2020 - Fasaderna tvättades och lagades på en del ställen. Tätskiktet ovanför garaget
och muren intill på Timmermansgränd renoverades
2019 - Gruppanslutning till internet via fibernätverket genomfördes
2018/2019 - Takfönster/-terrasser byggda i en del lägenheter
2018 - Gårdarna är renoverades
2014/2015 - Trapphusen är renoverade med nya portar
2014 - En del fasadåtgärder utförda
2013/2014 - Frånlusfläktarna byttes
2012/2013 - Nya hissar installerade under
2011 - Taken är målade och avisningssystem installerats. Gårdsgrindar installerades
2010 - Fibernätverk installerat. Nya låscylindrar och nytt elektronisktlåssystem
installerat

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan, närmast i tid ligger bland annat IMD-el, solceller och renovering av en del hyresrätter. 

Avgiftshöjningar 
Inga planerade kontrollerat med styrelsen 6/5 - 2024 

Parkering
Föreningen har garageplatser i garage på Swedenborgsgatan och Timmermansgränd. Garagen ägs av en samfällighet och drivs och förvaltas av HSB. För kötid/platstillgång och priser kontakta HSB.

TV/bredband
Förening har avtal med Bredband 2. Avgift för bredband debiteras utöver månadsavgiften. Varje lägenhet har fått en kopplingsdosa av föreningen där fiber kommer in och sen omvandlas till vanligt nätverk. Därefter ska den boende själva ombesörja det nätverk man önskar, med t.ex. en router. Hastighet på bredbandsuppkopplingen är 1000/1000Mbit/s. 

Gemensamma utrymmen
- Det finns ett flertal cykelförråd i föreningen, där får cyklar och barnvagnar förvaras.
- På Magnus Ladulåsgatan 47 har föreningen en lokal som alla boende kan hyra. Mot
en deposition om 500 kr får man låna lokalen som festlokal. Det finns två bäddsoffor i
lokalen, för övernattning tas en avgift på 200 kr per natt.
- På Swedenborgsgatan 42 har föreningen en lokal som är ombyggd till en liten
snickeriverkstad.
- I källaren vid Timmermansgränd 4 har föreningen ett pingisrum.
- Föreningen har fyra tvättstugor, de ligger i källaren i anslutning till portarna
Magnus Ladulåsgatan 31 samt Magnus Ladulåsgatan 51.
- Källsorteringsrum

Överlåtelseavgift
Beloppet är 1190kr. Se stadgar för mer info.

Pantsättningsavgift
Beloppet är 476kr. Se stadgar för mer info. 

Övrigt
OBS! Lägenheten står registrerad som 3rok enligt lägenhetsförteckning. 

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Du som köpare förväntas även ha tagit del årsredovisning och stadgar. 


Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Områdesbeskrivning

Här bor du lugnt och ostört men med Mariatorget och Medborgarplatsens uteserveringar alldeles i närheten. På gångavstånd finns det bra shopping att tillgå på närbelägna Götgatsbacken, i Ringens köpcentrum och Skrapan som ligger inom kort promenadavstånd. En promenad bort kommer man till Tantolunden, Timmermansparken och Årstaviken för myllrande grönska. Bra kommunikationer med T-bana, Pendeltåg (Södra station) samt flertalet busslinjer (däribland buss 3, 4, 55, 57, 66, 74 och 96).