BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Johanneshovsvägen 149, 3tr

  • 4 rum och kök
  • 96 kvm
  • 6.500.000 kr /bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Här har vi en välplanerad och rymlig lägenhet som erbjuder både komfort och funktionalitet i ett attraktivt läge.

Lägenheten består av tre ljusa och välproportionerade sovrum. Sovrum 1 och Sovrum 2 är belägna intill varandra och stora sovrummet har direkt tillgång till en generös balkong, perfekt för att njuta av morgonkaffet eller en avkopplande stund på kvällen. Det tredje sovrummet ligger mer avskilt, vilket kan fungera utmärkt som ett gästrum eller hemmakontor. Detta rum har dessutom en rymlig klädkammare för optimal förvaring.

Det öppna vardagsrummet skapar en trivsam atmosfär med gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbler. Rummet flödar i naturligt ljus tack vare fönster i flera väderstreck samt en andra balkong som ger ännu fler möjligheter att njuta av utomhusmiljön.

Köket är modernt och stilrent med fullt utrustade vitvaror, inklusive kyl/frys, ugn, spis och diskmaskin. Här finns även gott om arbetsyta för den matlagningsintresserade.

Lägenheten har två fräscha badrum – ett större badrum med badkar och tvättmöjligheter samt en mindre WC/dusch vid entrén, vilket underlättar när man har gäster på besök.

I anslutning till hallen finns bra förvaringsmöjligheter i form av flera garderober, vilket gör det enkelt att hålla ordning och reda.

Sammanfattningsvis erbjuder denna bostad allt man kan önska sig i form av ljusa och luftiga ytor, modern utrustning, och smarta förvaringslösningar. Läget är perfekt med närhet till både grönområden och goda kommunikationer, vilket gör detta till ett idealiskt hem för såväl par som barnfamiljer. Välkommen till ditt nya drömhem!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 31303. Föreningen Brf Mejeriet, Årsta.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi

Pris 6.500.000 kr /bud. Månadsavgift 5 710 kr (Värme, kallvatten, bredband, Kabel-TV ingår).

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Föreningen
Brf Mejeriet är en stabil och välskött förening som äger marken och består av 76 lägenheter om 1 rok till 5 rok. Alla lägenheter har en egen uteplats eller balkong och vissa lägenheter har dubbla balkonger. JM byggde BRF Mejeriet i det nya området Årstastråket, med promenadavstånd till Årsta Torg samt tvärbanans station Linde.

Besök gärna föreningens hemsida https://brf-mejeriet.se/

Avgiftshöjningar
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar - uppgifter hämtade från styrelsen 2024-08-07.

Månadsavgift
I månadsavgiften ingår kallvatten och värme. Varje lägenhetsinnehavare debiteras separat för varmvatten. Obligatorisk kostnad för Telia Triple Play för bredband, TV och telefoni om 220 kr per månad.

Viktigt: Avläsning av förbrukning (faktisk förbrukning av varmvatten samt el) debiteras på respektive lägenhet och ej specifik person. Detta regleras vid försäljning mellan säljare och köpare. Föreningen debiterar 1 kvartal i efterhand.

TV och internet
Föreningen har avtal med Telia Triple Play för bredband, telefoni och TV. Kostnad för detta är 220 kr per månad.

Genomförda renoveringar
Bygglovet för inglasning av balkonger är av 2017-10-24 och går ut 2022-10-24, Dr nr 2017-12943-575.
2020 installerades 16 laddplatser för elbilar i garaget.
2021 installerades ett nytt nyckelsystem ILOQ för att enklare kunna spärra och ersätta nycklar. 
2021 installerades ett nytt passersystem och larm i de två stora cykelrummen samt brytskydd på entrédörrar.

Kommande renoveringar
I dagsläget finns inga planerade renoveringar - uppgifter hämtade från styrelsen 2024-08-07.

Parkeringsplatser
Föreningen har 52 parkeringsplatser och 2 mc platser i garage under gården. Ordinarie plats 1 200 kr per månad, laddplats 1 700 kr per månad.
I dagsläget finns en ledig plats, till laddplatserna är det kö - uppgifter hämtade från styrelsen 2024-08-07.

I området gäller boendeparkering via Stockholms Stad med taxa 4.

Entréer
De fem trapphusen har välkomnande och lättillgängliga entréer. På entrévåningen finns postboxar. Morgontidningen levereras till en tidningshållare utanför tamburdörren.

Förråd
Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd storleksmässigt anpassat efter lägenhetsstorleken. Förråden delas med gallervägg och är utrustade med hylla och stång. 

Barnvagnsförråd mm
Finns i anslutning till alla trapphus. För cykelförvaring finns rum i entré- och källarvåningen. Finns även förvaring för rullstolar.

Gemensamhetslokal
I huset finns en mindre gemensamhetslokal som föreningen disponerar som man önskar; för styrelsemöten, barnkalas eller kanske som övernattningslägenhet för långväga gäster.

Sophantering
Varje hushåll sorterar själv sina sopor. Hushållssopor slängs i sopnedkast på gården. Sopbehållarna är förlagda under mark och endast nedkastet sticker upp. För övriga fraktioner som tidningar, plast, glas, metall mm finns källsorteringsrum.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Föreningen godkänner delat ägande.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Att tänka på inför köpet

Prata med mäklaren, det är viktigt att du som spekulant känner att du har fått den information som krävs för att ta ett välgrundat beslut. Tveka därför inte att höra av dig till mäklaren om du har ytterligare frågor. Tala gärna med din bank innan ni ger er in i en budgivning. Det är bra att veta vilka ekonomiska förutsättningar man har och vilka villkor banken kan erbjuda. Var tillgänglig! Tillgänglighet uppskattas av samtliga parter. Var öppen och ärlig! Informera om villkor och önskemål. Öppna kort bidrar till en problemfri och lyckad affär för samtliga.

Info om budgivning

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Områdesbeskrivning

Här bor man nära många sorters kollektivtrafik i flera olika riktningar. Pendeltåget tar dig i norr- och södergående riktning, tvärbanan tar dig i öst- och västgående riktning och även bussen finns som ett alternativ. Gångavstånd till Årstaberg och även till Gullmarsplan där tunnelbanans gröna linje går. Med tvärbanan tar det 7 min till Liljeholmens Centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger, mataffärer och service. Det går även att promenera till Liljeholmen. Dessutom gångavstånd till Södermalm. Tvärbana med station Linde ligger endast 3 minuter bort, endast två stationer från Gullmarsplan.

Nära till bra motion och natur. Här finns bra promenadstråk, joggingrundor och utegym. Framför allt längs med Årstaviken men även Årstafältet erbjuder motion och natur, på Årstafältet finns dessutom en driving range för den golfintresserade. Flertalet gym finns i området bl a Puls & Träning som ligger runt hörnet.

Vidare finns flera förskolor inom gångavstånd, många av förskolorna ligger endast ett stenkast från lägenheten.