BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Johanneshov - Globen

Konstgjutarvägen 14

  • 1 rum och kök
  • 25 kvm
  • 2.095.000 kr Acceptpris
Värdera din bostad

Beskrivning

Accepterat pris! - Kontakta mäklare för att boka visning 

En utsökt pärla på ett drömläge nära Globen och Gullmarsplan med förstklassig kommunikationer som Tunnelbanans alla gröna linjer, tvärbana och bussar, ett stenkast från Södermalms citypuls.

På entréplan ligger denna otroligt ljusa och hemtrevliga etta med en välkomnande och lagom stor hall med praktisk nylagt klinker och plats för avhängning i direkt anslutning.

I det stora allrummet ligger nylagt ekparkett och rymmer precis det man behöver, perfekt sänghörna med skena i taket som gör det möjligt att skärma av med gardiner om man önskar, rymmer idag 160cm säng. Utöver säng finns här även plats för både soffa, matbord, garderob och tv-möbler. Härligt fönsterparti i öst med knappt någon insyn. Köket är topprenoverat med gråa luckor och bänkskiva i carrarar marmor med integrerad ugn, induktionshäll och kyl/frys. Bra förvaringsmöjligheter och delvis öppet med allrum. Lägg därtill ett helkaklat och stambytt badrum med duschvägg och skåp.

Sammanfattningsvis en otroligt välplanerad och optimal etta i attraktivt läge. Föreningen är en mycket stabil med mycket god ekonomi. Dessutom ligger förrådet och tvättstugan med torkrum lättillgängligt i huset.

Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Lägenhetsnummer 481-1-0019. Föreningen Brf Ornamentet 6.

Ekonomi

Pris 2.095.000 kr Acceptpris. Månadsavgift 2 278 kr (värme och vatten ingår. Obligatoriskt tillägg om 195kr/mån för Bredband tillkommer ingår ej). Andel i föreningen är 3.3603 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade och kan variera.

Byggnadsår
1944
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Föreningen
Brf Ornamentet 6 består av 20 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, samt två lokaler med hyresrätt, båda är uthyrda i dagsläget. Föreningen registrerades 2001 och övertog äganderätten till fastigheten 2003 och äger marken.
Belåningsgraden ligger på 5413kr lån/kvm.

Föreningen kontaktas via e-postadress: ornamentet6@gmail.com

Föreningens ekonomi
Föreningen har i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar. (Kontrollerat med styrelsen 8/8-24)

Kommande/Gjorda renoveringar
Utförda renoveringar:
2021
- OVK
- Byte av tvättmaskin och torktumlare

 

2020
- Stamspoling
2018
- Fönsterrenovering (till 3glas)
2016
- Fiber indraget
2015
- OVK
2014
- Renovering av portar
- Relining
2013
- Asfaltering på framsidan och kortsidan av baksidan
- Byte av låshus på källardörrar

2012
- Radonmätning (lägre än riktvärdet)
2009
- Energideklaration

2007
- Installation av säkerhetsdörrar
2006
- Fönsterrenovering
- Balkongrenovering
- Dränering på baksidan av huset
2005
- Installation av fjärrvärme
- Elstammar
2004-2006
- Stambyte rörledningar
- Fasadrenovering

Det finns i dagsläget inga beslut tagna vad gäller kommande renoveringar. (Kontrollerat med styrelsen 8/8-24)

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person.

Kabel TV & Bredband
Fiberbredband, hastighet 100 mbit/s leverantör Telecom 3 (T3). Kostnaden debiteras som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 195kr.

Bilplats
Föreningen tillhandahålller inga garage- eller parkeringsplatser. Det finns boendeparkering i området (Taxa 4), kontakta Stockholmstad för mer info.

Gemensamma utrymmen
Det finns en källarförråd, cykelförråd och tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

Överlåtelseavgift
1433 kr betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
573kr

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Här bor du i trevliga Johanneshov med byggnader uppförda främst kring 1940- och 50-talet. I Johanneshov har man både Globen och Tele2-arenan som granne och T-banans gröna linje finns på nära gångavstånd. I Globen city finns ett stort utbud av butiker, restauranger, mataffär, banker, gym, servicebutiker samt idrotts- och konsertevenemang. Runt omkring finns flera gröna parker och många jogging- och cykelvägar.

Slakthusområdet är på väg att bli en av Stockholms mest attraktiva stadsdelar, med en spännande blandning av moderna bostäder och historisk charm. Här byggs ett nytt och levande kvarter med allt från trendiga bostäder till mysiga caféer och restauranger. Dessutom är kommunikationerna oslagbara.

Inom kort kommer du ha tillgång till tre olika tunnelbanelinjer – blå, grön och gul – samt tvärbanan precis utanför dörren. Den nya tunnelbanestationen i Slakthusområdet kopplar dig direkt till resten av Stockholm, vilket gör det enkelt att ta sig vart du vill, snabbt och smidigt. Detta gör Slakthusområdet till en idealisk plats för dig som vill bo modernt, centralt och med utmärkta kommunikationer.

Välkommen till framtidens stadsdel – Slakthusområdet!