BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Tollare

Hedenströms väg 11, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 46 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

- Stor balkong med sydöst-läge
- Fint ljusinsläpp och fritt läge mot öppen innergård
- Vacker genomgående ljus ekparkett
- Öppen planlösning
- Interiör i gott skick byggt 2017
- Garageplats
- Solid förening med god ekonomi och inga planerade avgiftshöjningar

Välkommen till din drömbostad på Hedenströms väg 11 – en fantastisk tvåa med stor balkong och modern planlösning. Hela lägenheten ligger mot innergården och från balkongen har du utsikt över kvarteret samt den lummiga innergården, du skymtar även vattnet lite längre ner. Med sina välplanerade 46 kvadratmeter och tre fönsterpartier utstrålar denna bostad en känsla av rymd och ljus som sträcker sig till varje hörn. Allt är nybyggt 2017 vilket ger ett nytt modernt kök och fullt utrustat badrum. Badrummet är generöst med installerad tvättmaskin.

Det första som fångar din uppmärksamhet är den öppna planlösningen och balkongen som är större än på många äldre fastigheter. Här på balkongen kan du njut av ditt morgonkaffe och förmiddagssol med utsikt över kvarteret och Lännerstasundet. Hedenströms väg 11 ligger något högre upp än grannfastigheten vilket resulterar i mycket lite insyn samt att du blickar ut över innergården.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en naturlig samhörighet mellan ytorna och möjliggör för fler att komma på besök då man kan duka med ett större bord. Här finner du fina material, stor bänkskiva, välutrustat med integrerad diskmaskin, micro samt induktionshäll -och parkettgolv som är genomgående för hela lägenheten. Vardagsrummet går enkelt att möblera med soffgrupp och sidomöbler.

Lägenhetens sovrum är smakfullt placerade bortom vardagsrummet och har ett eget stort fönster mot innergården. Här finns plats för en större dubbelsäng, klädförvaring och skrivbord. Två garderober finns här idag, även en byrå så förvaringen är mycket god.

Hall mad klädkammare finns också vilket är mycket praktiskt och förvaringsmöjligheterna bra. I hallen finns även plats för en ytterligare förvaringsmöbel eller byrå samt avhängning.

Badrummet är helkaklat och utrustat med golvvärme. Dusch och badkar, handfat med kommod, handdukstork och spegelskåp finns här också samt installerad tvättmaskin. Allt i gott skick eftersom fastigheten uppfördes 2017.

För den bilburne finns garageplatser i föreningen och är en oslagbar fördel. Det finns även platser med laddbox för dig med elbil. Läs mer i föreningsinfo samt på föreningens hemsida.

Området kring Hedenströms väg 11 erbjuder en perfekt balans mellan stadspuls och natur. Med närhet till grönområden, vatten, promenadstråk och fik alldeles utanför dörren samtidigt som du har enkel tillgång till närliggande centrums alla bekvämligheter. Orminge centrum, Nacka forum och Sickla köpkvarter ligger alla mellan 10 och 15 minuter bort antingen med bil eller buss 414 och 442X som stannar precis utanför dörren.

Sammanfattningsvis är Hedenströms väg 11 en exemplariskt planerad tvåa i en stabil förening med många bekvämligheter du kommer ta för givet inom kort. Med möjlighet till garageplats, goda förvaringslösningar, förråd i samma hus via hiss och fina läge är detta en bostad du inte vill missa!

Varmt välkommen på visning!

Lägenheten är registrerad på våning 1 men nås i hissen till plan 2.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 av 5, hiss finns. Lägenhetsnummer C1102. Föreningen Brf Grindstugeparken.

Byggnadssätt

Ventilation: FTX System. Fönster: 2-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi

Månadsavgift 3 270 kr (Värme, kallvatten, bredband, TV, Ip-telefoni & bostadsrättstillägg ingår). Andel i föreningen är 0.95962 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 250 kr/mån, Vatten/Avlopp 150 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade. Hemförsäkring tillkommer.

Lägenhetens nettoskuldsättning

659 592 kr

Byggnadsår
2017

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Grindstugeparken är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2015 och består av tre flerfamiljshus med totalt 80 lägenheter. Inflyttning i lägenheterna skedde under 2017. Föreningen äger marken. Läs mer om föreningen på www.brfgrindstugeparken.se
Föreningens hus har certifiering för Miljöbyggnad Silver. Certifieringen baseras på en betygsättning inom tre olika områden, energi, innemiljö och material. Silver innebär att byggnaderna presterar en byggnad en bra bit över de satta lagkraven och existerande rekommendationerna.

Ekonomi
Föreningens ekonomi är mycket god. Sedan starten 2017 har skuldsättningen amorterats med 1 032 kr/kvm från 13 444 kr/kvm till 12 412 kr/kvm. Det motsvarar 5 731 329 kr på 5 år till 2023. I början av 2023 genomförde föreningen en extra amortering om 1,2 mkr samt 800 tkr. År 2023 gick föreningen plus ca 400 000 kr.

Föreningens ekonomi förvaltas av Nabo.

Avgiftsförändringar
Föreningen har inte beslutat om några avgiftsförändringar - kontrollerat 2024-07. Föreningen höjde senast 2023 avgifterna med 20%. Tidigare har även avgiftsfria månader förekommit.

Kommande renoveringar
Då det är en nybyggd fastighet är inga renoveringar eller åtgärder planerade, endast löpande underhåll - kontrollerat 2024-07.

Tv och bredband
TV, telefoni och bredband tecknas separat av de boende. Fiber framdraget. För utbud av tjänster och leverantörer se portal https://zmarket.se

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd i samma hus som nås via hiss. I föreningen finns barnvagns-/rullstolsrum, cykelparkering och stor övernattningslägenhet som kan hyras för 300 kr/dygn. På den lugna innergården finns en skogsdunge, lekplats och miljöhus för hushållssopor och källsortering.

Parkering
Föreningen har tillgång till 71 parkeringsplatser, varav två handikapplatser, för uthyrning i kallgarage. Kostnaden för en plats är 1000 kr/månad. 23 av platserna är med laddstolpar och kostar 1100kr/månad plus faktisk förbrukning av el. Föreningen har även åtta MC-platser, kostnaden för en MC-plats är 350 kr/månad.

På innergården finns det tre avgiftsbelagda parkeringsplatser för besökande.

Ägande
Jurtidisk person godkänns ej. Föreningen godtar delat ägande under förutsättning att samtliga delägare är privatpersoner och att minst en delägare avser bo och bor i lägenheten.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Bostadens nettoskuldsättning: 659 592 kr

El
Individuell mätning av förbrukning av el, gemensamt avtal finns i föreningen och debiteras lägenhetsinnehavaren.

Vatten
Individuell mätning av förbrukningen i varje lägenhet. Bostadsrättsföreningen tecknar avtal med vattenleverantör och gemensamt avtal finns i föreningen och debiteras lägenhetsinnehavaren.

Överlåtelseavgift

2% av gällande prisbasbelopp betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

1% av gällande prisbasbelopp betalas av köparen.

Föreningens kontaktuppgifter
https://www.brfgrindstugeparken.se/

Områdesbeskrivning

I Nacka har skärgårdsstaden Tollare expansivt vuxit fram och här har man bevarat anor från 1400-talet som ska göra sig påminda i den moderna vardagen. Tollare är ett fantastiskt område där både naturen, vattnet och storstan är i fokus. Området började bebyggas under 2012 och fortsätter kontinuerligt att växa med allt från små ytsmarta lägenheter till stora takvåningar och friliggande hus med unik arkitektur. Här finns någonting för alla åldrar - familjeliv och egentid, jobb och fritid samt natur och storstad.

I området finns bageri, gym, frisör, mindre livsmedelsbutik samt Tollares kvarterskrog Bruket. Nere vid vattnet kan du avnjuta glass i världsklass hos Tollares egna svenska mästare i glass, Kennys Gelato. I närområdet finns ytterligare butiker, restauranger och närservice lättillgänglig. För den som önskar större shopping finns bland annat Nacka Forum med 150 butiker, caféer och restauranger inom räckhåll, samt Sickla Köpkvarter och Orminge Centrum. 

Flertalet förskolor och skolor finns i närheten. På fritiden finns många olika aktiviteter för barnen, allt från naturliv till idrotter av olika slag.