BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjöstaden - Älvsjö

Elkabelgatan 5, 2 tr

  • 4 rum och kök
  • 93 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Underbar 4:a med ett snyggt kök och fint ljusinsläpp från fönsterpartier åt två håll!
Attraktivt läge i nya Älvsjöstaden och populära Brf Entrékvarteret. Stora fönsterpartier i kombination med de sobra färgvalen resulterar i ett riktigt trivsamt hem. De tre sovrummen är välplanerade och samtliga i bra storlek. Stort vardagsrum med utgång till balkongen som verkligen blir till ett extra rum under sommarhalvåret. Att det finns två badrum underlättar så klart vardagen. Ena badrummet har badkar och det andra har dusch. Bostaden har även goda förvaringsmöjligheter, både i lägenheten och i form av ett källarförråd.

Planlösningen presenteras som följer:

Vardagsrum
Underbart vardagsrum med stora fönsterpartier och gott om möblerbar yta. Här finns gott om plats för en stor soffa, läsfåtölj, bokhyllor, tv-möbel och växter. Placeringen intill köket gör att vardagsrummet blir till en naturlig samlingsplats. 
Från vardagsrummet nås balkongen.
Planlösningen mellan vardagsrum och köket är öppen, men för den som föredrar så är det möjligt att dela av med en vägg.

Balkong 
Från vardagsrummet nås den underbara balkongen som är rymlig och har ett trevligt solläge. Plats finns för en utemöbel eller ett matbord med stolar och självklart en massa blommor. Från balkongen har du utsikt över föreningens trevliga innergård.

Kök
Köket är riktigt snyggt med vita profilerade köksluckor och vitt kakel som bryter av fint mot den mörka bänkskivan. Den maskinella utrustningen är i rostfritt utförande och består av kyl, frys, ugn, mikro, induktionshäll och integrerad diskmaskin. 
I köket finns utrymme för att duka upp ett matbord för många middagsgäster. Trevligt fönsterparti med utsikt över innergården. 

Sovrum 1
Bostadens största sovrum har plats för dubbelsäng, nattduksbord och en byrå. Längs ena sidan finns en praktisk garderobsvägg med skjutdörrar. 

Sovrum 2
I anslutning till det största sovrummet ligger bostadens andra sovrum. Även det här sovrummet är i bra storlek och har plats för säng, nattduksbord och skrivbord. 

Badrum 
Badrummet är både snyggt och praktiskt. Färgskalan på kakel och klinker går i vitt och mörkgrått. Längs ena väggen finns en arbetsbänk, tvättmaskin, torktumlare samt väggskåp. Badrummet är vidare utrustat med handfat med kommod, badrumsskåp, WC och badkar.

Badrum 
Att bostaden har två badrum underlättar vardagen för familjen! Samma smakfulla färgskala som i det största badrummet. 
Här finns dusch med glasvägg, handfat med kommod, badrumsskåp och WC.

Sovrum 3
I anslutning till hallen nås det här fina rummet. Trevligt läge med utsikt över föreningens innergård som under sommarhalvåret är i full grönska.

Hall 
Hallen är alldeles lagom stor och är utrustad med en praktisk garderobsvägg med skjutdörrar av spegelglas. För de kläder och prylar som inte ryms i garderoberna så kommer källarförrådet till användning. På första delen av hallgolvet ligger ett snyggt klinker som sedan övergår till en parkett i alla rum utom badrummen.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Lägenhetsnummer 21202. Föreningen Brf Entrékvarteret.

Ekonomi

Månadsavgift 6 357 kr (värme och kallvatten. ingår. Obl. tillägg om 220 kr/mån för bredband och tv ingår ej). Andel i föreningen är 0.8629 %.

Driftskostnad

Totalt 792 kr/mån (9 500 kr/år) varav El 667 kr/mån, Vatten/Avlopp 125 kr/mån. Antal personer: 4. Angivna driftskostnader (el och varmvatten) är schablonmässiga och beräknade utifrån normalår. Tänk på att dessa kostnader kan variera beroende på antal personer i hushållet, levnadsvanor, avtal etc. För tillfället får man räkna med högre kostnader än angivet då framförallt elpriserna gått upp väldigt mycket i pris. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Lägenhetens nettoskuldsättning

1 091 560 kr OBS: nettoskuldsättningen är beräknad utifrån bostadsrättens andelstal då andelstal avgift inte redovisats av ekonomisk förvaltare.

Förening och fastighet
Brf Entrékvarteret förvärvade fastigheten Kabelverket 10 i Stockholm år 2016. Föreningen innefattar idag 135 lägenheter med bostadsrätt, tre kommersiella lokaler med hyresrätt, 50 garageplatser och 31 parkeringsplatser ovan jord. Kvarteret består av sju trapphus i en huskropp och höjden varierar mellan fyra till åtta våningar. Huskroppen bildar ett kvarter som sluter sig runt en gemensam, grönskande gård med en öppning mot sydväst. Under gården finns ett parkeringsgarage. Total lägenhetsyta är 10 354 kvm och de kommersiella lokalerna ligger på totalt 354 kvm.

Föreningen är äkta.

Byggnadsår
2017

Uppvärmning
Fjärrvärme

Varmvatten 
Individuell mätning av varmvattenförbrukning sker i varje lägenhet och kostnaden för varmvattnet tillkommer utöver månadsavgiften (uppskattad kostnad som anges i ekonomisk plan är 1 330 kr/år).

Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning.

Fastigheten/Marken
Föreningen äger marken och behöver inte oroa sig för höjda tomträttsavgälder.

Garage
Föreningen har 81 parkeringsplatser, avsedda endast för föreningens medlemmar, fördelat på 31 parkeringsplatser utomhus på Glasfibergatan och Elkabelgatan samt 50 garageplatser i fastigheten, av dessa är 6 försedda med aggregat för elbilsladdning. 

Kötiden varierar över tid, väntetiden är för det mesta kortast till p-platserna utomhus. Kötid för parkeringsplats utomhus har den senaste tiden varit mellan 6 och 12 månader.

Parkeringsplats utomhus kostar 600 kr/månad, Garageplats kostar 1 100 kr/månad och garageplats med box för elbilsladdning kostar 1 400 kr/mån + avgift för förbrukad el.

Gemensamhetsutrymmen
I varje trapphus finns det barnvagnsrum och rullstolsrum. För förvaring av cykeln finns cykelförråd i huset samt cykelställ på gården. 

Sophantering 
Det finns två gemensamma miljörum i huset och på gården finns sopsug med nedkast för hushållssopor.

Innergården
På den gröna och barnvänliga innergården finns planteringsytor och träd. Gården ramas in av bostadshuset och blir både privat och med en koppling till Älvsjö genom öppningen i huset mot sydväst.

Bredband, kabel-TV och IP-telefoni.
Obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån läggs på avgiften gällande bredband, Kabel-TV och IP-telefoni. Avtal tecknas med TeliaSonera Sverige AB. En digitalbox per lägenhet för TV ingår.

Avgiftsändringar
Styrelsen har beslutat om höjning av månadsavgifter för bostadsrätterna samt hyror på garage och parkeringsplatser med 5% från och med 1a april 2023. Nivån på höjningen baseras på riksbankens nuvarande ränteläge men tar också höjd för en begränsad höjning av räntenivåerna i början av nästa år. Om riksbankens och affärsbankernas räntor höjs i högre takt än vad som indikeras i deras prognoser idag kan denna höjning komma att följas av begränsade höjningar under slutet av 2023 (info från 29 november 2022).

Överlåtelseavgift 
1 313 kr betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
525 kr per pant, betalas av pantsättaren.

Föreningens hemsida
www.brfentrekvarteret.se

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida som är länkad:
https://vaxer.stockholm/projekt/
https://vaxer.stockholm/omraden/solberga/

Budgivning
Notera att det kan finnas högre bud än det högsta budet som är publicerat här på hemsidan. Bland annat så kan publiceringen av nya bud ha en fördröjning av olika anledningar, samt att alla lämnade bud inte alltid publiceras. Ifall det skulle finnas några oklarheter kring hur en budgivning brukar gå till kan du kontakta mäklaren.

Lycka till med ditt bostadsköp!

Områdesbeskrivning

Älvsjö - Expansivt och modernt – Endast sex minuter från Söder
Älvsjö finns omnämnt redan 1461 och sedan dess har området förändrats radikalt från gammal åkermark till en modern stadsdel och en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Flertalet nya bostäder har byggts och det planeras för fler. För mer information vänligen besök: https://vaxer.stockholm
Älvsjö bjuder även på en rad restauranger och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden där vi bland annat finner erkända Aloë med en Michelinstjärna och med Rinos Bodega dörr i dörr, gemytliga Långbro Värdshus, Primitivo di Papa Gabi, Texas Longhorn, Älvsjö konditori och Fru Marias Bak.

Älvsjö Torg
Helt nya Älvsjö Torg ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Vivels konditori, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. Ett stenkast bort ligger medborgarhuset med bibliotek. 

Skolor och barnomsorg
Har du barn finns här en handfull förskolor på promenadavstånd och grundskolor i närområdet, såväl kommunala som privata med bland annat Långbrodalsskolan, Johan Skyttes skola, Kämptorpsskolan, Herrängens skola och Engelska skolan.

Natur och rekreation
I närområdet området hittar du Solbergaskogen med vackra promenadstråk och Älvsjöskogen, ett mycket populärt utflyktsställe. I skogen finns motionsspår som stadsdelsnämnden ansvarar för. Här finns även Långsjön med badplats sommartid och plogad skridskobana vintertid. Det är promenadavstånd till Långbro park som är ett naturskönt område där bland annat Långbro Värdshus är beläget.

Utmärkta kommunikationer
Om du värdesätter goda kommunikationer, promenadavstånd till butiker och service samt närhet till city kan du knappast bo bättre än vid Älvsjö Torg. Älvsjö resecentrum med den arkitektoniskt spännande anläggningen rymmer inte bara pendeltågstrafik utan omfattar även en rad busslinjer.

En pendeltågstur till Stockholm Central tar endast 9 minuter och Stockholm Södra vid Medborgarplatsen tar inte mer än 6 minuter. I sydlig riktning är du i Södertälje på en dryg halvtimme och Nynäshamn på strax under en timme.