BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Västberga

Cirkusvägen 10

  • 2 rum och kök
  • 57 kvm
  • 2.895.000 kr /bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna optimalt planerade 2:a med fantastisk utsikt över lummig grönska. Stor balkong i bästa sydvästläge. Lägenheten har fönster i två väderstreck vilket ger ett härligt ljusflöde. Sobra färgval i alla rum. Charmigt kök i original från 40-talet. Gott om arbetsytor och med köksluckor i ljusgrått. Intill köket finns matrummet som erbjuder plats för ett stort matbord. Rymligt sovrum i lugnt och insynsskyddat läge. Gott om förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober i originalutförande. Till lägenheten hör även ett externt förråd. Badrummet är helkaklat och är utrustat med bl.a. tvättmaskin.

Här bor du med ca 10 minuters promenad till tunnelbanan och ett par minuters promenad till flertalet busslinjer. I området finns matbutiker, restauranger samt all service som kan tänkas behövas.

Välkommen på visning!














Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 2 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 00076. Föreningen Brf Tivolit 2.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning

Markvärmepump (el).

Ekonomi

Pris 2.895.000 kr /bud. Månadsavgift 3 350 kr (Värme, vatten, bredband ingår). Andel i föreningen är 0.9175 %.

Driftskostnad

Totalt 480 kr/mån (5 760 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 180 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen
Föreningens byggnader uppfördes år 1947 och föreningen förvärvade fastigheten Tivolit 2 av AB Familjebostäder 2010-06-03. Fastigheten består av flerbostadshus i tre våningar med totalt 114 bostadslägenheter och omfattar Cirkusvägen 2–14, Karusellvägen 51–59 och Tivolivägen 1–13. Föreningen är ett så kallat privatbostadsföretag, en äkta bostadsrättsförening.
Enligt senaste årsredovisningen ligger lån per kvm på låga 4498 kr. Föreningen har under året sålt 2st hyresrätter och kommer att sälja ytterligare en senare i höst. Totalt finns det 12st hyresrätter kvar.

Mark
Föreningens byggnader står på tomträtt. Tomträttsavgälden regleras vart 10:e år. Nuvarande avgäld är 436 300 kr/år och gäller t.o.m. 2026-07-01.

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen höjde avgifterna med 5% den 1 januari 2023 samt med 15% den 1 januari 2024. Inga ytterligare avgiftshöjningar är planerade. (Kontrollerat 2024-07-28)

Renoveringar
1997 - Byte av utrustning i undercentral
2005 - Stambyte
2005 - Byte av elstigare
2012 - Byte av fönster och balkongdörrar
2017 - Bergvärme installerades
2019 - Byte av entréportar och kodlås
2021 - Renovering av samtliga hyresrätter
2021 - Stamspolning
2021 - OVK (godkänd)
2023 - Utökning av passystemet i fastigheten
2023 - Installation av elbilsladdare

Kommande renoveringar
Renovering av balkonger och fasad under 2025. Föreningen avser att kontantbetala renoveringen och behöver därmed inte uppta nya lån.

Tv och bredband
Fastigheten är ansluten till både Tele2s och Ownits nät. Bredband från Ownit ingår i avgiften. Ownit erbjuder även Tv-kanaler och IP-telefoni. Tele2 tillhandahåller SVT1, SVT2, SVT24, Barn/Kunskapskanalen, TV4, TV6 och Axess TV kostnadsfritt.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har 4 tvättstugor inklusive 1 grovtvättstuga. Alla hus har cykel- och barnvagnsrum vilka är belägna i källarplan.
Föreningen erbjuder en övernattningslägenhet på Cirkusvägen 6 som alla medlemmar kan boka till en kostnad av 350kr/natt. 

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkeringsplats
Föreningen har 18 parkeringsplatser som hyrs ut till boende i föreningen. 6 av platserna har laddstolpe. Kostnaden för en plats utan laddstolpe är 845 kr/mån och med laddstolpe 1100 kr/mån. Det finns även möjlighet till boendeparkering för 500 kr/mån.

Ägande
Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp. Betalas av pantsättaren.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
163 605 kr
 
Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Boendekostnadskalkyl
Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Områdesbeskrivning

Här bor du i charmiga kulturkvarter. Populära Aspudden, expansiva Telefonplan, mysiga Midsommarkransen och moderna Liljeholmen som angränsar till stadsdelen rymmer en hel stad med alla bekvämligheter, dessutom inom gångavstånd.

I området finns genuina och populära restauranger med förstklassig matlagning som tilltalar gäster från hela stan. Missa inte heller områdets caféer och populära pizzerior.

Lapa sol och läsa en god bok görs bäst i Svandammsparken som ligger i stadsdelens kärna. Vill man se mer kan man fortsätta vidare ner mot Vinterviken och följa promenadstråket längs kollonilotterna, stanna för en fika för att sedan avsluta med shopping i Liljeholmens galleria som erbjuder mer än 80 butiker.

Livsmedelsbutiker finns att tillgå kring alla kvarter och SATS finns vid såväl Telefonplan som Liljeholmen. T-banan tar dig till Slussen på 7 minuter och bussar går till Älvsjö där pendeltågen rullar. Tvärbanan och flygbussarna finns i Liljeholmen.

Här bor du charmigt och bekvämt - nära staden!