BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Järla Sjö

Järlasjöbrinken 10

  • 2 rum och kök
  • 38 kvm
  • 3.995.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu har du chansen att förvärva denna unika lägenhet på bottenvåningen i Järla sjö. Med en rymlig uteplats på cirka 21 kvm och omedelbar närhet till vattnet, erbjuder denna bostad en spektakulär utsikt och ett av Nackas bästa lägen. Här bor du nära både natur och shopping, med smidiga kommunikationer till City. Perfekt för dig som söker något som ger en WOW känsla! 

In i lägenheten möts du av hallen med bra plats för avhängning. Vardagsrummet, som har en öppen planlösning mot köket, är ljust och luftigt tack vare de stora fönsterpartier som släpper in rikligt med dagsljus. Här finns utrymme för både soffgrupp och matplats. Från vardagsrummet når du den fantastiska uteplatsen, bostadens hjärta, där du kan njuta av solen hela dagen, grilla och ha en grönskande oas, uteplatsen är ca 21 kvm och ligger i ett söderläge. Köket från Marbodal, är fullt utrustat med induktionshäll/ugn, fläkt, kyl och frys, inbyggd mikro och diskmaskin. De ljusgrå köksluckorna och marmorskivan ger köket en modern och exklusiv touch. Bostaden har även ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och gott om förvaring i garderober. Härifrån kan du också njuta av den underbara utsikten mot vattnet. Badrummet är generöst tilltaget med wc, dusch, handfat med förvaring, spegel, golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare.

En av de största fördelarna med denna bostad är närheten till vattnet och alla aktiviteter som det erbjuder, som bad, vinterbad, kajak och SUP. Under sommaren fungerar terrassen som ett extra vardagsrum, perfekt för sol och grönt. Kombinationen av bottenvåning och stor terrass ger en härlig radhuskänsla och tack vare den utmärkta ljudisoleringen störs du aldrig av grannarna.

Området kring Järla sjö är fantastiskt, med både närhet till naturen och stadens bekvämligheter. Områdets arkitektur skapar en mysig småstadskänsla och föreningen är social med trevliga grannar. Här har du gångavstånd till både Nacka Forum och Sickla Köpkvarter, vilket gör vardagslivet enkelt och bekvämt.

Under din första tid i bostaden kan du njuta av allt som området har att erbjuda. På vintern kan du boka föreningens bastu, åka skridskor på sjön eller ta vackra promenader runt sjön. På sommaren kan du sola och bada från din egen terrass, hyra roddbåt och kajaker eller besöka de närliggande badplatserna i Nacka.

Missar inte denna chans att förvärva en fantastisk lägenhet med oslagbart läge vid Järla sjö!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan BV, hiss finns. Lägenhetsnummer 48. Föreningen Brf Fyren i Nacka.

Ekonomi

Pris 3.995.000 kr. Månadsavgift 2 690 kr (Värme, Vatten, Bredband och TV. ingår).

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 1. Observera att detta är säljarens kostnader och att dina kan skilja sig beroende på avtal och liknande. .

Byggnadsår
2003

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Fyren är en av de mest naturnära föreningarna i Järla Sjö, med sitt privilegierade läge mellan Herrgårdsparken i öster och sjöpiren i söder. Föreningen har fått sitt namn från den historiska AGA-fyren från 1927, som är placerad längst ut på piren och symboliserar AGAs tidiga närvaro i området.
Föreningen består av 51 bostadsrätter som inkluderar både lägenheter och radhus. Många av dessa erbjuder enastående sjöutsikt samt privata bryggor, underbara trädgårdstäppor eller rymliga altaner. Varje medlem har tillgång till sitt eget förråd för förvaring.

Utförda renoveringar
2023:
Radonmätning
Rensat och spolat hängrännor
Installation av avgasare för undercentral
Årlig hissbesiktning
Byte av armatur till LED-belysning i gemensamma utrymmen

Kommande renoveringar
Under 2024 är följande åtgärder planerade:
Årlig hissbesiktning
Åtgärder på fasad
Besiktning och eventuellt byte av värmekabel i avvattningsystem
Installation av verktyg för väderoptimering av värme.

Utöver detta följer föreningen en underhållsplan - uppgifter hämtade från föreningens hemsida - juni 2024

Kommande avgiftsförändringar
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar - uppgifter hämtade från föreningens hemsida - juni 2024.

Tv och bredband
Lägenheterna är anslutna till kabel TV via Tele2 samt internetanslutning via Telenor. En obligatorisk kostnad om 150 kr tillkommer på månadsavgiften.

Gemensamhetsutrymmen
Som medlem i föreningen har du privilegiet att njuta av en avkopplande relaxavdelning och bastu som är belägen precis intill sjön. Här har du även möjlighet att låta gäster övernatta och ta del av den idylliska miljön. För föreningens medlemmar erbjuds även tillgång till en roddbåt och kajaker för spännande sjöutflykter, samt motionsredskap vid bryggan nära fyren. Föreningen organiserar regelbundet gemensamma kräftfisketurer för medlemmarna att delta i. Dessutom finns en boulebana i Herrgårdsparken, som ligger precis intill lägenheten, vilket ger möjlighet till avkoppling och lekfulla aktiviteter.

Föreningen har även ett utbud av bekvämligheter och utrustning för medlemmarnas användning. I förrådet på Järla Sjöbrinken 10 finns tillgång till en "resesäng", tre lite större bord, sex mindre bord, 18 stolar och en högtryckstvätt. Dessa praktiska tillbehör kan lånas av alla medlemmar i föreningen. För att boka dessa föremål, besök Fyrens hemsida och följ instruktionerna. Det är viktigt att återlämna utrustningen till samma plats efter användning. Dessa förmåner är inkluderade för lägenheterna i BRF Fyren och är till för att underlätta och förhöja medlemmarnas upplevelse.

Parkering
Parkeringsplatser finns i området, både utomhus och hyrmöjligheter i garage. Betalning sker med det parkeringsbolag som Samfälligheten har tecknat avtal med.
För detaljer om parkeringsregler, se anslagstavlor utomhus eller ”parkering” på
https://jarlasjo.se/omradet-jarla-sjo/parkering/

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
2,5 % av prisbasbeloppet. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
1% av PBB kr.

Föreningens kontaktuppgifter
https://brffyren.se/

Områdesbeskrivning

Järla Sjö är en levande småstad vid vattnet med gator och gränder samt två restauranger. Sköna promenadstråk finns längs områdets brygga, runt Järla- respektive Sicklasjön. 

Järla sjö fick Stadsmiljörådets utmärkelse 2004
Stadsmiljörådets motivering:
Järla sjö i Nacka får Stadsmiljörådets utmärkelse 2004 för förvaltningen av ett industriarv och omvandlingen av detta till en stadsdel för boende, arbete, handel och rekreation. Järla sjö visar att det går att skapa blandade och variationsrika stadsmiljöer som tar vara på det historiska arvet, samtidigt som nya och höga kvaliteter tillförs. Det är just denna koppling som är förutsättningen dels för den spännande och variationsrika miljön, dels för att få lokaler med överkomliga hyror även för småföretagare.

Stadsmiljörådets utmärkelse delas ut till förtänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter. Den består av en bronsplakett, utformad av konstnären Sivert Lindblom och har delats ut sedan 1992.

Friluftsliv
För den som gillar friluftsliv är det nära till Hellasgården.  Järlasjön bjuder till bad, kräftfiske, båtliv samt många aktiviteter på isen vintertid. Båtplatser samt kajakklubb finns i området. I närheten ligger Hammarbybacken som vintertid är en av Stockholms bästa slalombacke men är även populär sommartid med bland annat utegym.

Närservice
En kort promenad från området finns expansiva Sickla köpkvarter med alla tänkbara butiker samt träningsmöjligheter och stormarknad. Här finns även restaurangen Urban Deli för den som vill avnjuta en härlig frukost, lunch, brunch eller middag! Åt andra hållet, även detta på en kort promenads avstånd ligger Nacka Forum. I Järla Sjö finns Pumphuset som erbjuder café och lanthandel med allt från exklusivt kaffe, färska kryddor till basvaror som tandkräm. 

Parkering och garage
Boendeparkering i Järla Sjö hanteras med digitalt p-tillstånd. I hela Järla sjö gäller gratis besöksparkering via SMSParks app eller SMS under 1 timme. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn. Varje lägenhet kan få två parkeringstillstånd, ett utan kostnad och det andra för 300 kr/månad. Boendeparkering kostar 400 kr/månad vilket innebär att den andra bilen kostar 700 kr/månad inräknat kostnaden för parkeringstillstånd P-tillstånd (400 kr/mån+300 kr/mån).

Garage kostar 900 kr/månad. För parkeringsregler se samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade varför inga garageplatser är personliga. Det finns idag några reserverade platser för elbilar i det stora garaget på Winborgs väg 24 och en elbilplats i det lilla garaget på Gustaf de Lavals väg 5. Månadsavgiften för en elbilsplats är 1 400 kr. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn ca 1 000 kr/månad.

Skolor
I närområdet finns även många bra förskolor och skolor.

Kommunikationer
Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss eller Saltsjöbanan till Slussen eller vidare utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar tåget endast ca 8 minuter. Tvärbanan går från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2030.