BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Blåsut - Johanneshov

Pastellvägen 12, 3tr

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • 3.450.000 kr Acceptpris
Värdera din bostad

Beskrivning

Accepterat pris, kontakta mäklare för visning! 

Exklusiv tvåa om 55 välplanerade kvadratmeter i absolut toppskick på populära Pastellvägen. 
Högst upp i fastigheten på tredje våning med balkong i sydvästläge finner ni denna insynsskyddade och centralt belägna tvårummare med genomgående nymålade vita väggar samt mörkbetsat ekparkett. Hela lägenheten är omsorgsfullt nyrenoverad där moderna bekvämligheter kombinerats med tidstypiska detaljer och dessutom med fönster i två väderstreck.

Hallen är välkomnande med mycket smart förvaringslösning med platsbyggd garderob samt en originalgarderob med överskåp. Härifrån nås även samtliga rum.

Sovrummet som vetter mot Pastellvägen är spatiöst, även här genomtänkt med inbyggd skjutdörrsgarderob och plats finns för dubbelsäng samt ytterligare förvaring i form av garderober eller byrå eller ett skrivbord. Fönster i österläge med väldigt lite insyn.

Köket ligger i fil med sovrum. Otroligt yteffektivt med bra arbetsyta samt förvaringsmöjligheter. Här bjuds på högblanka vita skåp med vit laminatbänkskiva ovan samt med väggtegel i stänkskydd som bryter av. Fullutrustat med gasspishäll, elugn, diskmaskin, kyl och frys samt ny fläktkåpa. Mycket stilrent och enkelt. Dessutom matplats invid fönster i öst för upp till 6 personer.

Vardagsrummet är luftigt och rymligt. Här ryms stor soffgrupp, även matgrupp om man önskar och tv-möbler, skrivbord och bokhylla. Rummet är lättmöblerat med flera möjligheter. Utgång till balkong i sydväst med knappt någon insyn och en fantastisk utsikt mot Tele 2 Arena och Globen. 

Lägg därtill ett fräscht och helkaklat badrum från 2019!

Ett fantastiskt läge nära två tunnelbanestationer, Blåsut och Skärmarbrink. Promenadavstånd till Globen och Gullmarsplan med flertal restauranger, shopping och matbutik samt tvärbana och tunnelbana. Man tar sig även lätt med cykel eller till fots till Skanstull med ännu större utbud av restauranger, caféer och barer. 

Denna får man helt enkelt inte missa.

- Mörkbetsat ekparkett i hall, sovrum och vardagsrum
- Fräscht och modernt kök med diskmaskin. 
- Spacklade och nymålade väggar och tak
- Helkaklat badrum från 2019
- Kök från 2013
- Platsbyggda garderober i hall och sovrum
- 3-glas fönster
- Lågt belånad förening med mycket god ekonomi
- Balkong i sydväst med eftermiddagssol och kvällssol.

Välkommen på visning.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 27. Föreningen Brf Oljemålningen nr 8.

Ekonomi

Pris 3.450.000 kr Acceptpris. Månadsavgift 2 706 kr (värme, vatten, bredband och grundutbud kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 3.69 %.

Driftskostnad

Totalt 395 kr/mån (4 740 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 145 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade. Kostnad för gas tillkommer.

Byggnadsår
1942
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag

Föreningen
Brf Oljemålningen nr 8 består av 26 lägenheter varav alla är bostadsrätter. Föreningen har en lokal som är uthyrd. Föreningen bildades 1942 och äger marken. 

Utförda/Kommande renoveringar
2019 - Byte av rökluckor 
        -  Nya utemöbler och grill på gården
2018 - Energideklaration utförd
2016 - Fasad putsades och målades
         - All fönster och balkongdörrar byttes till 3glas
2014 - Nya tvätt- och torkmaskiner i tvättstugan
         - OVK besiktning utförd
2012 - Tilläggsisolering vind
2011 - Nytt gym
2010 - Renovering av tvättstugan
2000 - VA Stambyten samt byte av elstammar

Förenings ekonomi

I dagsläget inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen har en mycket god ekonomi och lågt belånad med endast 2237kr lån/kvm.

Kabel TV & Bredband
Grundutbud kabel-TV och bredband ingår i månadsavgiften. Leverantör är Telenor och Comhem, dock är Comhem avtalet uppsagt till mars 2021.

Bilplats
Föreningen har 6 parkeringsplatser som kostar 200kr/mån. I dagsläget är det kö. Det finns boendeparkering på gatan (Taxa 4), kontakta Stockholm stad för mer info och pris.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns cykelförråd, källarförråd och gym (engångskostnad på 300kr). Tvättstugan är belägen i källarplan och är utrustad med två vanliga tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel. Uteplats med sittgrupp och grill finns på gården.

Ägande i föreningen
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Bostadsrättens indirekta nettoskuld
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Överlåtelseavgift
1 433kr betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
573 kr

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Här bor du i trevliga Johanneshov med byggnader uppförda främst kring 1940- och 50-talet. I Johanneshov har man både Globen och Tele2-arenan som granne och T-banans gröna linje finns på nära gångavstånd. I Globen city finns ett stort utbud av butiker, restauranger, mataffär, banker, gym, servicebutiker samt idrotts- och konsertevenemang. Runt omkring finns flera gröna parker och många jogging- och cykelvägar. Ett boende nära city men i lugnare omgivningar.

Området präglas av lättillgänglighet, med närhet till innerstaden, utmärkta kommunikationer och Slakthusområdet som är en ny spännande och växande mötesplats för mat och restauranger. Stockholm Stad har även lagt flera olika arkitektförslag för att binda samman Globenområdet med Gullmarsplan. 

För den som gillar friluftsliv finns vackra Nackareservatet, utegym och idrottsplats inom gångavstånd.