BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Globen

Konstgjutarvägen 48

  • 2 rum och kök
  • 56 kvm
  • 3.475.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

• Grönskande balkong med privat läge
• Låg månadsavgift
• Stabil förening  som äger marken och har låg belåning (3 718 kr/kvm) 
• Helkaklat badrum
• Närhet till kollektivtrafik och butiker

Varmt välkommen till ett ljust och trivsamt boende beläget högst upp i huset i gavelläge med balkong mot grönskan!

Väl inne i lägenheten möts du av ett ljust, rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till den härliga balkongen i fritt läge! Bostaden bjuder på ett praktiskt kök med gott om förvaring och arbetsytor, ett stort och ljust sovrum med mycket förvaring och plats för dubbelsäng samt övriga möbler och ett fräscht badrum.  Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar extra rymd och ljus – en av lägenhetens största fördelar!

Här bor man centralt med närhet till både tvärbana och T-bana Globen med två linjer som tar dig till Söder på under fem minuter samt till Gullmarsplan med stort bussnät. För bilburna tar Nynäsvägen och Södra länken dig bekvämt till eller från stan. Nära till Globen Shopping med cirka 60 butiker och nöjes-/idrottsarenor. Nackareservatet ligger inom gångavstånd och erbjuder golfbana, sommardopp, skidspår, skridskoåkning med mera.

Detta är ett hem att trivas i! Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 16. Föreningen Brf Statyetten 1.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi

Pris 3.475.000 kr. Månadsavgift 3 770 kr. Andel i föreningen är 6.91406 %.

Driftskostnad

Totalt 506 kr/mån (6 070 kr/år) varav El 352 kr/mån, Försäkring 154 kr/mån. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med en vuxen i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Lägenhetens nettoskuldsättning

105 147 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Byggnadsår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Föreningen
Brf Statyetten 1 består av 18 lägenheter varav samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har tre lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1987 och äger marken.

Utförda/Kommande renoveringar

  • 2020: Ny belysning i trapphus samt installation av nya automatiska strömbrytare
  • 2017: Fiberinstallation
  • 2016: Fönsterrenovering
  • 2014: Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
  • 2010/2011: Byte till säkerhetsdörrar
  • 2005: Fasadrenovering, balkongrenovering, och fönsterrenovering
  • 1999: Stambyte
  • 1991: Omläggning av tak och el-stambyte


Kommande renoveringar
Föreningen har i dagsläget inga planerade renoveringar.

Förenings ekonomi
Föreningen har idag inga planerade avgiftsförändringar.

Kabel TV & Bredband
Tele2 alternativt valfri leverantör via Stadsnätet (fiber). Tele2 basutbud för tv ingår i månadsavgiften.

Bilplats
Föreningen tillhandahåller i dagsläget 3 parkeringsplatser för 500 kr/mån, till dessa är det kö och det finns inga lediga platser i dagsläget.
Det finns boendeparkering på gatan (Taxa 4), kontakta Stockholm stad för mer info och pris.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Det finns cykelförråd, källarförråd och en gemensam gård med uteplats.

Ägande i föreningen
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Pantsättningar
Bostadsrätten är inte pantsatt.

Rumsbeskrivning

Direkt när man kliver in i hallen upplever man en känsla av rymd och ljus. Hallen har gott om avhängnings- och förvaringsutrymmen bakom garderober med skjutdörrar. På golvet finns klinkergolv och väggarna är ljusa.

Rymligt vardagsrum med högt i tak och härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Rummet har plats för en soffgrupp, tv-hörna, bokhyllor samt matplats för 4-8 personer. Här finns även utgången till den stora balkongen i högt och ostört läge där man kan njuta av härliga sommarkvällar. På golvet ligger ett fint parkettgolv och väggarna är ljusa.

Renoverat kök med gott om både arbetsytor och förvaringsutrymmen bakom de ljusa köksluckorna. Köket är fullt utrustat med spis, ugn, köksfläkt, kyl/frys, diskmaskin samt mikrovågsugn. Trevliga fönster med utsikt mot gårdens grönska. Här får man även plats med ett matbord för 4-6 personer.

Från hallen nås sovrummet som är rymligt nog för både en dubbelsäng, byrå och övrigt möblemang. Här finns en garderobsvägg som rymmer det mesta, extra förvaring i vägghängda skåp och ett stort härligt fönster som bidrar med extra ljusinsläpp.

Stambytt och fräscht badrum med vitt kakel och mörk klinker på golvet. Inrett med dusch, wc, tvättmaskin, handfat med kommod och två spegelskåp.

Områdesbeskrivning

Här bor du i trevliga Johanneshov med byggnader uppförda främst kring 1940- och 50-talet. I Johanneshov har man både Globen och Tele2-arenan som granne och T-banans gröna linje finns på nära gångavstånd. I Globen city finns ett stort utbud av butiker, restauranger, mataffär, banker, gym, servicebutiker samt idrotts- och konsertevenemang. Runt omkring finns flera gröna parker och många jogging- och cykelvägar. Ett boende nära city men i lugnare omgivningar.

Området präglas av lättillgänglighet, med närhet till innerstaden, utmärkta kommunikationer och Slakthusområdet som är en ny spännande och växande mötesplats för mat och restauranger. Stockholm Stad har även lagt flera olika arkitektförslag för att binda samman Globenområdet med Gullmarsplan.